torstai 15. huhtikuuta 2010

Islannin tulivuorenpurkaus

Islannin tulivuorenpurkauksen johdosta Euroopan taivaalla lentelevä tuhkapilvi vaikuttaa myös muidenkin kuin vain lentomatkailijoiden elämään ainakin täällä meillä.

Monet ovat huolissaan tuhkan aiheuttamista terveysvaikutuksista. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään rajoituksia esim ulkoiluun.

Vakava vaikutus on lääkäriambulanssien lentokielto. Täällähän monet asuvat todella "Jumalan selän takana". Ja niistä paikoista ei hetkessä päästäkään hoitoon vakavan sairauden tai tapaturman sattuessa. Nyt ollaan laittamassa lääkäreitä ambulansseihin ainakin näissä paikoissa kuulemma.

Norjan pääministeri Jens Stoltenberg on ollut työmatkalla Meksikossa ja on jumittunut New Yorkiin ja pääministerin konttori on nyt sitten Manhattanilla. Hän yrittää päästä mahdollisimman pian Eurooppaan ja jatkaa sieltä Norjaan joko autolla tai junalla.

10 kommenttia:

  1. Juuri uutisissa sanottiin että Suomessakin on kaikki lentoliikenne seis. Viimeksi nyt lentokielto tuli Helsinki-Vantaalle. Vaikuttaa monien ihmisten elämään.....

    VastaaPoista
  2. Nakyyko teilla se tuhka taivaalla jotenkin?
    Ei ole varmaan koskaan ollut Euroopan lentoliikenne nain sekaisin.

    VastaaPoista
  3. Juuri halusin kysya samaa kuin Anu,etta tuntuuko tuhka hengittaessa tai hajuna tai oikein nakyvana tuhkana???
    Ajattelen tata uutista lukiessani,miten ihminen ei voi luonnolle mitaan.Luonto saa monin tavoin maailman sekaisin...

    VastaaPoista
  4. Tama totaalinen lentokielto on kuulemma ensimmainen Norjan historiassa.

    Yritin tuossa valoisan aikaan katsella taivaalle ja etsiskella niita tuhkapilvia. Oli siella pilvia, mutta oliko ne tuhkaa, enpa tieda... Ei taalla mitaan hajuja ulkona ollut. En ole huomannut mitaan erikoista. Mutta jossain tuolla pohjoisemmassa on kuulemma sellainen palaneen haju ja esim autojen paalla on sellaista tuhkaa, jota on tullut sateen mukana.

    VastaaPoista
  5. Alkaa tassa jannittaa, miten kay ensi viikolla enoni ja hanen vaimonsa lennon kanssa tanne?

    VastaaPoista
  6. Meidän Tarja Halosemmekin on jumissa Tanskassa, hän matkusti sinne kuningattaren 70v. syntymäpäiville.

    VastaaPoista
  7. Täällä Oslon kupeessa minä en huomaa mitään, mutta mies väittää haistavansa ilmassa rikkiä. Kuinkahan kauan sitä tuhkaa mahtaa pöllähdellä ilmoille ja tähän suuntaa... Uskaltaako suunnitella lentomatkaa parin viikon päähän??

    VastaaPoista
  8. Soitinkin eilen pojalleni Helsinkiin,ja hän sanoi ettei mitään ole näkynyt,paitsi että häntä aivastutti epätavallisen paljon ulkona.paljon ongelmia aiheuttaa tuo ilmiö,kun on joka puolella maailmaa ihmisiä motissa sen vuoksi.Toivottavasti pian pääsevät koneet taas lentämään.

    VastaaPoista
  9. Tanskastahan pææsee vielæ helposti Suomeen, mutta sieltæ Amerikan mantereelta tænne... Huhhuh.

    Eræs ystævæni on jumissa Espanjassa, hænæn piti palata lomalta, mutta jæi Madridiin. Voi miten ikævææ! ;) Ei haittaisi jos sinne pææhæn sattuisin jææmææn...

    VastaaPoista
  10. Ystävä taisi juuri ja juuri päästä miehensä kanssa Espanjaan eilen, mutta mitenkähän pääsevät pois? Eivät taitaisi olla pahoillaan jumiutumisesta sinne.
    Nyt meitä jännittää täällä, pääsevätkö saksalaiset oppilaat opettajansa kanssa maanantaina Suomeen. Majoittajaperheet olivat kyllä enemmänkin huolissaan, pääsevätkö sitten pois, jos vaikka sattuisivat tänne pääsemään :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.