lauantai 7. tammikuuta 2012

Vaihtoehtoisista hoitomuodoista

Kiitos kaikille edellisen päivityksen kommentoijille. Sain kommenteistanne paljon juuri sitä tietoa, jota kaipasin. Nyt on suunnitelmissa yhteydenotto ainakin reiki-keskukseen Lillehammeriin ja B-vitamiinit käyn hakemassa taas apteekista. Samoin taidan alkaa ottamaan kalanmaksaöljyä. Ja ruokavaliossa taidan taas siirtyä enemmän karppauksen puolelle kumminkin.


Mutta tein myös päätöksen, että alan tutkiskelemaan kuinka muuten saisin itseni energisemmäksi. Saana Tromssasta kertoi alkaneensa lenkkeilyn keskellä päivää valoisaan aikaan maksimoidakseen valoisan ajan energian. Meillä on edelleen yksi koirista sisällä ja sitä täytyy lenkittää pari-kolme kertaa päivässä. Nyt (kun olen tammikuun kotona) aion käydä pitemmällä lenkillä sen kanssa keskellä päivää. Ja sen teinkin eilen mahtavassa auringonpaisteessa.


Ja aivan kuin minua olisi jostain kuunneltu, niin eilen illalla meille tuli yllättäen kylään isännän ystävä thai-vaimonsa kanssa. Vaimo on asunut täällä vajaan vuoden. Mainitsin kipeän olkapään ja hän kysyi saako hän vähän hieroa hartioitani. Thai-hierontahan perustuu Wikipedian (paina tuosta niin saat pitemmän selvityksen) mukaan venyttelyyn ja paineluun ja energialinjoihin. Hänpä hieroikin koko selän ja kädet ja jalat. Olo oli taivaallinen käsittelyn jälkeen. Nukuin yön kuin tukki. Ja nyt aamusta olkapääkään ei ole enää niin kipeä. Ja olo on muutenkin jollakin tapaa parempi. Olkoon kuvittelua tai mitä hyvänsä, mutta otan kiitollisuudella vastaan kaiken avun, jonka voin saada.  En tiennyt, että hän on suorittanut aikoinaan jotain hierontakursseja. Aionkin puhua hänen kanssaan, jos hän alkaisi hieromaan säännöllisesti rahakorvausta vastaan.

 Uusi vuosi alkakoon näin :).

8 kommenttia:

  1. valo on tärkeetä, ihan varttikin päivän valossa tekee eron

    VastaaPoista
  2. Hannele, tuo on varmasti aivan totta.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun sait hieronnalla ja aurinkoterapialla apua. Thaimaan matkoilla nuo hieronnat ovat just olleet sitä parasta antia, vähintään joka toinen päivä ollaan käyty!

    VastaaPoista
  4. Kyllä minä ainakin luulen, että vyöhyketerapialla ja akupunktiopisteillä ja mitä kaikkea sitä onkaan olemassa, on suurikin merkitys.
    Lääkärit vain eivät oikein usko.
    Kun nyt itse juuri mainitsin lääkärille suoliston ja jalan alla olevan akupunktiopisteen välisestä yhteydestä, lääkäri vain viittasi kintaalla. Pitänee alkaa etsiä asiantuntijoita täältäkin päin.

    VastaaPoista
  5. Tuula, näkisitpä minun päivittäisen vitamiiniarsenaalini. Siinä on tietysti mukana paras Suomessa myynnissä oleva B-vitamiini ja paljon, paljon muuta. En ole sairastanut sen jälkeen kun aloin nauttia D:tä 50 mikrogrammaa vuorokaudessa ja me sentään syömme rasvaista merikalaa kahdesti viikossa.

    VastaaPoista
  6. Soile, en uskonut tuolla hieronnalla olevan niin suurta vaikutusta, mutta nyt uskon.

    Kirlah, on myös olemassa lääkäreitä, jotka ovat onneksi vähän edistyneempiä ja uskovat näihinkin juttuihin. Mutta ei niitä ole varmaan useita.

    Leena, D-vitamiinin vaikutuksista olen lukenut nyt viime aikoina paljon. Ehkäpä se on erityisen tärkeää meille täällä pimeällä maapallon puoliskolla.

    VastaaPoista
  7. Ei muuta kuin ompas aurinkoisia kuvia;)

    VastaaPoista
  8. Vitsi, mikä aurinko! Taisin nähdä viimeksi kesällä, tuntuu ihansiltä...

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.