perjantai 6. tammikuuta 2012

Kokemuksia vaihtoehtoisista hoitomuodoista?

Olen aina ollut avoin kaikenlaiselle uudelle, myös erilaisten sairauksien hoidossa. Aikoinaan sain avun pitkäaikaisiin selkäkipuihini kiropraktikolta. Ja viime kesänä avun polvikipuun akupunktiosta. Olen ollut myös kiinnostunut homeopatiasta ja homeopaattisista lääkkeistä.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on erilaisista hoidoista? Mihin ja minkälaisiin vaivoihin sinä olet saanut apua ja minkälaisista hoidoista?

Kärsin "vetämättömyydestä" ja jatkuvasta väsymyksestä. Olen suorastaan kateellinen kaikille energisille ja iloa pursuaville ihmisille. Löytyisiköhän apua jostain hoitomuodosta? Mitä luulette? Olisin erityisen kiinnostunut kuulemaan vyöhyketerapiasta, rosenterapiasta, osteopatiasta jne.

Täällä on ollut muutamia kunnon pakkaspäiviä tällä viikolla. Pakkanen on ollut parhaimmillaan viidessätoista asteessa. Ja lunta on riittävästi. Tässä pari tämän aamun kuvaa auringon noustessa.18 kommenttia:

 1. Meillä mies sai apua kiropraktikolta selkäkipuihin. Meidän Elmeri kissa tuli meille aikuisena ja oli jotenkin homeopaattisesti rokotettu siihen asti.Tuohon minulla ei usko riittänyt vaan kisu on saanut nyt ihan normi rokotteet.
  Kunpa tännekkin vihdoin tulisi kunnon pakkasta, mukavia pakkaspäiviä sinne!!

  VastaaPoista
 2. Homeopatian myyntivaltti on lumevaikutus, muuten homeopaattiset lääkkeet ovat lähinnä/vain vettä. Katsoin vähän aikaa sitten BBC:n tuottaman dokumenttielokuvan "Homeopathy: The Test". Se oli aika mielenkiintoinen. Mitään näyttöä ei homeopatialle näissä testeissä ainakaan löytynyt.

  Minä olen hyvin skeptinen kaikkien "ihmehoitojen" suhteen muutenkin, mutta kiropraktia on todettu toimivaksi! Roller derby -liigallani on oma kiropraktikko, joka auttaa loukkaantuneita luistelijoita.

  Minulla oli vetämättömyyttä ja väsymystä paljon, mutta se lähti kofeiinista kokonaan luopumisella, hyvällä ruokavaliolla ja liikunnalla!

  Nuo voivat olla myös masennuksen oireita, onkohan sinulla siihen taipumusta? Oletko aina väsynyt, vai voisiko se olla kaamosmasennusta? Kirkasvalohoitolamppu voisi auttaa.

  VastaaPoista
 3. Tirriliisa, täällä kiropraktikot ovat pitkän koulutuksen saaneita ja voivat kirjoittaa myös tarvittaessa sairaslomaa. Olin aikaisemmin vähän skeptinen, mutta minäkin sain avun jo heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

  Nisha, väsymys on vaihtelevaa. Välillä olen kovinkin pirteä ja olen kyllä huomannut liikunnan ja ravinnon vaikutuksen. Pimeys voi kyllä väsyttää. Yhdestä blogista luinkin, että kannattaisi uloilla keskellä päivää juuri valoisuuden vuoksi. - Tuo homeopatiajuttu oli mielenkiintoinen! Löytyisipä elokuva jostain.

  VastaaPoista
 4. Itse annan intialaista päähierontaa, reikiä, turve- ja kasvohoitoja. Ainakin reikistä useat saavat energiaa ja jonkinlaista selkeyttä ja tyyneyttä elämäänsä, sekä reiki, että päähieronta auttavat tehokkaasti masennuksen torjuntaan. Molemmista jotkut saavat myös suunnattomasti energiaa itselleen.
  Etsi lisää tietoa näistä hoidoista, ja kokeilemallahan se itselle sopiva hoitomuoto löytyy. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Myös hoitajissa on eroa, joidenkin mielestä joku tekee hoidot paremmin tai enemmän itseä miellyttävällä tavalla, kuin toinen. :)

  Miusta on ihan turha lähteä spekuloimaan, että mikä hoito on huuhaata ja mikä ei. Se on loukkaavaa meitä kohtaan, jotka olemme kouluttautuneet ja koulutuksestamme maksaneet ison rahan, puoskarit ovat sitten ihan asia erikseen. Niinkuin jo edellä sanoin, kaikki hoidot eivät sovi kaikille, eli jos joku kokee että tietty hoito "ei tuntunut missään" tai että "ei siitä ainakaan apua ollut" niin kysymys on omasta kokemuksesta, ei kaikkien muidenkin maailman ihmisten mielipiteestä. Omasta kokemukesta saa olla mitä mieltä tahansa, mutta juuri sitä hoitomuotoa ei voi alkaa väheksymään pelkästään yhden ihmisen kokemuksen takia.

  VastaaPoista
 5. kanaemo, mielenkiintoista saada kommenntti myös hoitoja antavalta!

  Tuo on totta, että kaikki ei sovi kaikille. Ja kun näitä hoitoja on niin monenlaisia. Vaan jos on saanut jostain hoidosta itselleen apua, niin se on varmaan valtava helpotus hoidettavalle. Monet kun ovat tätä perinteistä lääketiedettä monella tapaa kokeilleet, eivätkä apua saaneet.

  VastaaPoista
 6. Minulla on pelkkiä hyviä kokemuksia vaihtoehtoisista hoidoista. Suomessa kun selkäni jämähti ensimmäisen kerran ei työpaikkalääkäri voinut muuta tehdä kuin antaa pillereitä,mutta kun ne eivät paljon auttaneet,ehdotti hän minulle naprapaatille menoa,ja se auttoi,niks naks ja selkä oli ok taas.Suomessa vaan harmittaa kun Kelalta ei saa palautusta alternatiivisista hoitomuodoista.Täällähän on pakollinen terveysvakuutus kaikille ja monta sairaskassaa,ja kassoilla jokaisella myös vaihtoehtoiset klinikat.Voin per vuosi saada 16 alternatiivista hoitoa alennettuun hintaan. Kun olkapääni vaivasi ,menin akupunktioon ja se helpotti.Nyt on jo pitkään ollut kipuja oikean polven ympärillä ja ajattelin mennä taas. Ja oma yleislääkärini opiskelee nyt homeopatiaa,ja on jo alkanut hieman soveltaa sitä varsinaisen lääketieteen ohella.Siellä alternatiivisella klinikalla sain myös kerran shiatsu-hierontaa,ja se tuntui hyvältä.Kun sinne tullaan,ensin on keskustelu lääkärin kanssa,ja katsotaan,mikä hoitomuoto sopisi parhaiten.Jos joku hoitomuoto ei auta,yritetään löytää sellainen ,joka auttaa.Toivottavasti löydät sopivan hoitomuodon itsellesi.

  VastaaPoista
 7. Osteopaatilta olen saanut apua, hän voi tosin olla myös lääkäri, mutta ei tämä kaveri ollut, joka sai niskavaivani hienosti ja nopeasti kuntoon. Monet pitävät homeopaattisia lääkkeitä lumelääkkeenä, mutta esimerkiksi pienen sukulaistytön kuume laski hetkessä belladonnalla ja hän tuskin ymmärsi mitään homeopatiasta. Saksassa homeopaattisia lääkkeitä syödään varmaan enemmän kuin Pohjoismaissa.

  VastaaPoista
 8. Kiropraktikko tuli tutuksi. Oli aika autuasta, kun heti ensimmäisellä kerralla selkäkipu hellitti...

  Eilen juuri törmäsin tällaiseen tapaukseen, jossa jatkuvasti nuutuneen ihmisen todettiin kärsineen B12 vitamiinin vajauksesta. Aloin jo miettiä, että voisiko minullakin olla sitä. B12 vitamiini tulee eläinkunnasta ja muutoin sitä pitäisi sitten ottaa purkista.

  VastaaPoista
 9. Minulle on kokemusta reikistä ja osteopatiasta. Polveni, jotka taatusti joutuvat kovalle rasitukselle merellä, olivat 5v sitten huonossa kunnossa. Onneksi tänne valassafarille tullut belgialainen nuoripari jai kyläämme pidemäksi aikaa. Osallistuivat mm siimankoukutukseen lomansa aikana. Olin vapaa-aikanani heidän oppaana. Ihan ensimmäisten päivien aikana Sofie kysyi multa onko polveni kovasti kipeä kun näyn kävelevän ja nojailevan sillä tavalla. Ja että he voivat auttaa. Ovat osteopaatteja. Sen reilun viikon aikana aloitettiin mun polvien käsittely. Kivut polvissani kuulema johtuivat meniscuksesta, se oli luiskahtanut väärään asentoon.
  Sain treeniohjelman ja kutsun tulla myöhemmmin Belgiaan heidän klinikalleen. Polveni tulivat kuntoon lopullisesti sen Belgian reissun jälkeen. Ja meistä viimeistään silloin läheisiä ystäviä.Osteopaatit kuten monet muutkin vaihtoehtoisen tai toisenlaisen hoitomuodon koulutuksen saaneet tuntuvat ymmärtävän ihmisen kokonaisuutena. Pelkässä koululääketieteessä tai tieteessä yleensä ainoastaan faktoille annetaan elintilaa. Tuntemukset, uskomukset ja mieli on helppo syrjäyttää, niitä kun ei voi mitata.
  Osteopaaattien koulutus kestää5 vuotta ja siinä ajassa oppii ymmärtämään luustoa kuulin. Sama juttu on muiden vaihtoehtoisen koulukunnan ihmisten kanssa. En ikinä suhtaudu mihinkään sellaiseen minään huuhaana.
  Apu on niin arvokasta ja jos se auttaa se riittää, sanoivat skeptikot ja todistelijat mitä tahansa.Reikistä mulla on kans paljon kokemuksia viime vuosilta , oon saanu avun väsymykseen ja päänsärkyyn. Nöyrä suhtautuminen ja utelias mieli on hyvä lähtökohta. Jos jo etukäteen ajattelee että tämä nyt ei ainakaan auta, on pelkkä humpuukia voi sulkea itseltään kanavat avun perille menemiseen. Se olis liian suuri menetys. Hyvä Tuula kun rohkeesti uskallat olla tuollainen etsijä ja löytäjä ;)

  VastaaPoista
 10. Minusta paras ja halvin vaihtoehto on nukkua aina
  ikkuna auki.
  Minulla ei ole makuuhuoneessa lainkaan lämmitystä
  ja raikasta ilmaa riittää.
  Kun ihmisen pitäisi yöllä päästä eroon päivän kuonista
  miten se onnistuu jos vetää samaa ilmaa edestakaisin.
  Pakkanen ei haittaa silloin käytetään vain tuplapeitettä,
  täkin alla on hetkessä lämmintä kannatta kokeilla.
  Huomiona lisäksi minulla on ollut se etten ole koko
  aikana saanut ensimmäistäkään pöpöä niiskutettavaksi.

  VastaaPoista
 11. Oletkin jo edellä saanut paljon ohjeita.
  Kiropraktikko on korjannut minun selkävikani.
  Nuutumiseni loppui kertaheitolla, kun lopetin viljojen syönnin, sen myötä olen muutoinkin tervehtynyt.
  Talvella otan lisäravinteeksi kalaöljyä ja monivitamiinia. Liikunta on parasta terapiaa.
  Tsemppiä, sinne ihanien maisemien maahan.

  VastaaPoista
 12. Arin neuvo on hyvä:) Minäkin nukun AINA ikkunat auki ja niin tein myös Suomessa,pakkasellakin.Ja makkarissa oli lämmitys suljettuna.

  VastaaPoista
 13. Minulla viime keväinen karppaus vei väsymyksen ja nuutuneisuuden, olin pirteä ja puhtia riitti vaikka mihin. Nyt kun karppaus on jäänyt vähemmälle, väsyttää, vai johtuneeko mun pitkistä työpäivistä. en jaksa mitään.

  VastaaPoista
 14. En osaa neuvoa, mutta itsekin olen huomannut, ettæ on muitankin vaihtoehtoja kuin perinteinen laaketiede. Vaikka sen alan ihminen olenkin.
  Esim. raskauden aikana kun minulla oli raskausajandiabetes sain aluksi apua ihan d-vitamiinista, mustikoista jne. Ja ideat niihin blogini kautta. Ihan havahduin kuin tajusin, etta en ole edes miettinyt mitaan muuta vaihtoehtoa kuin insuliini.
  Ensimmaisessa synnytyksessani sain akupunktiota mutta siita en kokenut olevan apua.
  Nyt ennen Glotan syntymaa mietin milla saisin synnytyksen kayntiin kun pelattiin tosi isoa vauvaa. Kaikki perinteiset kansan tiedossa olevat konstit oli kaytetty;) NO sitten luin jostain blogista etta akupisteiden painelu saattaa auttaa.. mieheni paineli pisteita netista løytyneen ohjeen mukaan ja seur aamuna vauva lahti syntymaan. 10pv etuajassa:)
  Toivotaan, etta sinulle løytyy apua.

  VastaaPoista
 15. Ei ole hirveästi kokemusta, mutta akupunktio mulle on tehty pari kertaa, unettomuuden takia. :) Se auttoi tosi hyvin ja jotenkin tais silloin se unettomuuden "kierre" katketa kokonaan, ei ole sen jälkeen sellaista viikkokausia jatkuvaa unettomuutta ollut kertaakaan. Vaikkei siis ole tehty akupunktiota enää. Olin jo tosi paniikissa silloin kun mulle suositellut nukahtamis- ja unilääkkeet oli kahdenlaisia: niitä jotka ei vaikuttaneet mitenkään ja niitä joista menin ihan sekaisin ja säikähdin omia hallusinaatioita. Onneks löyty se akupunktio ennen kuin tulin täyshulluks...

  VastaaPoista
 16. Yaelian, täällä kiropraktikon hoito kuuluu korvauksen piiriin. Shiatsu-hieronnasta taidan lukea lisää.

  Allu, minä muistan myös pienen korvapotilaan, joka sai avun homeopaattisesta lääkkestä.

  Johanna, multa loppui syksyllä B-vitamiinit, enkä ole muistanut hakea niitä lisää apteeksista. Kiitos muistutuksesta!!!

  Avletto, etsiskelin sinun kommenttisi luettua netistä reikistä ja Lillehammerissa näyttäisi olevan Reiki-keskus ja omistajan nimi viittasi Hollantiin tms. Taidan ottaa yhteyttä. Osteopatiasta olisi saattanut olla apua minunkin polveeni kesällä. Vaan onneksi kiropraktikkoni antoi akupunktiota.

  Ari, tuossa on ihan asiaa. Nukun kyllä viileässä, mutta ikkuna on kiinni...

  Unelma, minun pitäisi kai palata kokonaan viljattomaan...

  Liisa, minulle kävi syksyllä vähän toisin päin hyvän alun jälkeen.

  Kalamuija, akupisteet ovat minullakin joskus auttaneet esim päänsärkyyn.

  THK, akupunktiosta näyttää olevan apua moneen vaivaan.

  VastaaPoista
 17. Onko kilpirauhasesi tutkittu? Vajaatoiminta aiheuttaa nuutumista, saamattomuutta, väsymystä, masennusta... Selviää pienellä verikokeella.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi, kilpirauhaskokeita otettiin kolmekin kertaa nyt ennen joulua, kun ne eivät olleet ihan kohdallaan. Mutta ainakaan vielä ei aloiteta mitään lääkitystä, kun ne arvot sahaavat. Mutta kokeita otetaan nyt muutaman kuukauden välein.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.