maanantai 16. tammikuuta 2012

Karppaus näkkäri

Täällä tekee "kaikki" näkkäriä, myös karppaajat. Tässä yksi ohje, jota voi muutella tarpeen mukaan. Seokseen voi lisätä esim pähkinöitä ja määriä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. ja aina maistuu yhtä hyvältä voin ja juuston kanssa tai ilman mitään. Meillä syö näitä kaikki.

2dl auringonkukan siemeniä
1,5dl pellavansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
2,5dl leseitä
2rkl fiberhusk
1tl suolaa
5dl vettä

Taikina saa jäädä löysäksi. Levität sen kahdelle pellille leivinpaperin päälle lusikalla ohuelti.
Paista 160 asteessa noin tunti. 15min paistettua leikkaa pizzaleikkurilla palasiksi. 

11 kommenttia:

  1. Varmaankin hyviä! Teen vähän samantapaisia näkkäreitä,mutta kuivurilla.

    VastaaPoista
  2. Yaelian, taas olisi yksi hyvä syy ostaa kuivuri :). Minä jo sain kiertoilmauunin rikki uunissani, kun innoissani näkkäriä olen leiponut ja joudun käyttämään nyt tavallista uunia. Vaan sinnekin laitoin kaksi peltiä kerralla ja ihan hyvin onnistui.

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä ja varmaan maistuukin. Nyt taitaisi jo ollakin näkkärin vuoro noiden siemensämpylöiden jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Unelma, tosi hyvä vaihtoehto ja tätä saa helosti muunneltua erilaiseksi eri aineksilla.

    VastaaPoista
  5. Kappas vain, mitä täältä löysinkään linkkinä. Huomaan, että listallasi on monia yhteisiä nettituttuja, mutta enpä ole täällä ennen käynytkään.

    Kiinnostaa kovasti. Tulen kurkistelemaan noita vanhempiakin kirjoituksiasi mielenkiinnolla.

    Olen työskennellyt Thaimaassa vuosikausia yhteistyöorganisaatiossa, jossa thaimaalaisten yhteistyökumppaneina oli suomalaisten lisäksi suunnilleen saman verran norjalaisia ja sen lisäksi aina joitain aasialaisia eri maista. Tiivis yhteistyö!!!

    (Kirjoitin jotain tuosta yhteistyöstä blogikirjoituksessani +913 Norjan suru http://mutkimus.vuodatus.net/blog/2968990 )

    VastaaPoista
  6. Mita tuo fiberusk on, ja onko sita pakko laittaa?

    VastaaPoista
  7. mm, tervetuloa tännekin :).

    anumorchy, mulla oli kirjoitusvirhe, se on fiberhusk ja samaa kuin psyllliumkuitu. Yaelian tietää, voit häneltä kysyä mistä sitä teillä löytää. Voit tietysti käyttää jotain jauhoa sen sijaan. Se vaan "tiivistyttää" taikinaa.

    VastaaPoista
  8. Suomessa en ole koskaan kuullutkaan, että joku tekisi itse näkkäria. Tavi on kyllä lähettänyt mulle montakin ohjetta. Uskaltaiskohan nyt kokeilla... ?

    VastaaPoista
  9. Marjutti, kyllä kannattaa kokeilla. Tuolla ohjeella tehtävä on ainakin aivan mahtavan makuista.

    VastaaPoista
  10. Oi, tämähän on hyvä ohje! Tällaisen näkkärin kanssa sopisi hyvin avokadolevitteeni, johon lisään vähän sitruunaa, valkosipulia ja mausteita :D

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.