lauantai 28. tammikuuta 2012

TietokoneAPUA tarvitaan!

Osaan kyllä käyttää tätä yli kaksi vuotta vanhaa läppäriäni, mutta olen aika onneton, jos tämän kanssa tulee jotain häikkää.

Ja nyt on ongelmaa. En pääse enää katsomaan esim YouTubesta mitään.  Samoin on blogien filmien kanssa. Ja edelleen ongelmaa, jos joissakin blogeissa on kaikenlaista bling blongia tavallista enemmän.

Kone pysähtyy. Hiiren nuolta voi kyllä liikutella, mutta paineltaessa ei tapahdu mitään. Enkä pääse sivulta pois muuten kuin sulkemalla koneen kokonaan nappulasta.

Eräs sanoi, että eihän nämä uudet läppärit kestä mitään ja tamän ikäinen läppäri on jo vanha läppäri. Ja ei kun vaan uutta ostamaan, jos haluan esim katsella tuubin filmejä.

Osaako kukaan auttaa?

26 kommenttia:

 1. Minä en osaa muuten auttaa, mutta omasta kokemuksesta olen huomannut, että joitain on vaan odotettava ja odotettava ja odotettava... Joku video oli esim. siten, että olin jo luovuttamassa, niin sitten se pamahti näkyviin!! Myös jotkut videot eivät näy, jos on esim. Adblock käytössä.

  VastaaPoista
 2. Jos se on yhtàkkià tullut niin kyseessà voi olla myòs jokin virus. Jotain puhdistusohjelmia voisit kokeilla.
  Minkàlainen ongelma on filmien kohdalla? Aukeeko video kuitenkin ja sitten et vain nàe sità vai eikò kone edes avaa videota?

  VastaaPoista
 3. Niin ja voihan toki olla, ettà kovalevysi alkaa tàyttymààn ja kone sen takia takkuaa ja on hidas.

  VastaaPoista
 4. Oletko koittanut palata edelliseen muisti paikkaan jolloin koneesi toimi.
  Lisäksi suositelen tätä ohjelmaa joka etsii haittaohjelmia:
  http://www.download.fi/tietoturva/haittaohjelmien_poisto/malwarebytes_anti-malware.cfm
  ajattelin tästä kirjoittaa seuraavassa bloggauksessani. Kun laataat niin anna lopuksi sen hakea päivitykset ja käynnistyä, valitse nopea tarkistus.

  VastaaPoista
 5. Pami, ei auta vaikka kuinka kauan odottaisi...

  Ciacy, mulla on tässä vuosittain uusittava Norton-virusohjelma, joten epäilen virusta olevan. Yleensa kone jämähtää ennenkuin filmi edes alkaa. Poistin kaikenlaisia käyttämättömiä ohjelmia yhtenä päivänä, kun ajattelin, että olisi ahdasta. Vaan eipä auttanut.

  VastaaPoista
 6. Ari, ongelma on, kun en pääse tekemään yhtään mitään vaan kone on jumissa eli en pysty palaamaankaan minnekään. - Onko tuollaiset haittaohjelmien poistot turvallisia? Ettei niistä vaan tule vielä enemmän häikkää? Mutta taidan yrittää sitä.

  VastaaPoista
 7. Jos koneesi on aivan junturassa niin koita käynistää se vikasieto tilassa.
  http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows-vista/Advanced-startup-options-including-safe-mode
  Itse kirjoitan tätä 8 v vanhalla läppärillä jka toimii hyvin varsinkin kun ajoin malwarebytesin läpi, haitta ohjelmia oli reilusti.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Ari! Tiesin, että sinulta varmasti apua löytyy. Yritänkin tänään noita. Ja kirjoita blogiin lisää näistä. Katsoin muuten äsken NRK:n sivuilta Lilyhammerin ekan jakson ja pystyin katsomaan koko ohjelman ilman mitään keskeytyksiä. On muuten näköjään hauska sarja, suosittelen!

  VastaaPoista
 9. Kohdistimen/ohjelman juuttuminen selaimessa paranee minulla, kun suljen selaimen ja käytän välillä Opera/Firefox tai Safari-selainta. Sitten joskus paluu Chromeen. Selaimessa kai on jokin palikka lukossa... Hitaus tosin on niin paha välillä, että epäilen jotakin vakoilu-ohjelmaa.
  YouTubeen taas en päässyt pitkään aikaan sisään, kun sinne oli pakko kirjautua Googlen tililtä.
  Liittyyköhän noiden videoiden näkyminen AdobeFlashPlayerin päivittämiseen?

  VastaaPoista
 10. joo, varmasti kaikki nuo bling blongit voi laittaa viirusvaroitukset toimimaan...

  VastaaPoista
 11. Heikki, mulla on käytössä useimmiten Firefox. Täytyypä kokeilla Chromella. Mulla on Google-tili, eikä ole aikaisemmin ollut ongelmia tuubin kanssa. Mutta tuo Adoben päivittäiminen pitäisi tehdä, mutta siinä on mulla joku ongelma, enkä saanut eilen päivitettyä. Kiitos Heikki neuvoista. Ajoin äsken Arin suositteleman Malvarebytesin läpi, mutta ongelma on edelleen paikalla...

  Hannele, yhteen blogiin en pääse enää ollenkaan ja siellä on paljon niitä...

  VastaaPoista
 12. Heikki, Chromella näkyy ihan normaalisti tuubikin! Jess, siinäkö se ongelma olikin. Paljon kiitoksia!

  VastaaPoista
 13. Ja varmaan tuon Arin haittaohjelmien poiston ohjelman ansiota, niin kaikki sujuu nyt niin nopeasti tässä koneella. Kiitos Arille! Suosittelen ohjelman käyttöä muillekin.

  VastaaPoista
 14. Harkitsin jo tämän postauksen ohittamista luettuani otsikon. Enhän osaa mitään auttaa, jos läppäri reistailee.
  Hyvää viikonloppua nyt kuitenkin.

  VastaaPoista
 15. Uteliaisuuttani kysyn montako haittaohjelmaa se löysi?

  VastaaPoista
 16. Unelma, hyvää viikonloppua sinnekin!

  Ari oli niitä kai reilusti yli 10. Olisiko "normaali" määrä?

  VastaaPoista
 17. Jes arvelin oikein, hyvä kun ajoit sen rohkeasti läpi. Muistit varmaan poistaa ne kokonaan, voit tarkistaa asian avaamalla karanteenin jos siellä on jotain niin poista kaikki.
  Ei ole olemassa normaalimäärää jokainen haitaohjelma on haitta, tältä koneelta löysin kaksi ja toisesta joka ei aina ole ollut minun kymmeniä.

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti auttoivat nuo ohjeet,etenkin Arin.Minulla on Nod32-niminen viirusohjelma,jonka lisenssin uusin vuosittain.Siinä on myös malware-ohjelma.Lisäksi käytän IOBIT-ohjelmaa,joka voi ladata ilmaiseksi (googlaa iobit) se puhdistaa kaikki pöpöt ja muutenkin tekee tilaa niin että kone toimii paremmin.Olen nyt hankkinut sen maksullisenkin version,mutta se maksoi vain muutaman taalan,ja on todella tehokas:)

  VastaaPoista
 19. Aina välillä on sama ongelma, minulla auttaa kun käynnistän koneen uudelleen, muuta en ole keksinyt enkä tähän hätään tarvitsekaan, tosin on se aika ärsyttävää, jos vartavasten jotain aikoo katsoa ja ei voikaan :/ Minulla noita haittaohjelmia on montakymmentä, mutta en ole tämän koneen aikana (myöskin n. 2v vanha) niitä poistanut.

  VastaaPoista
 20. Mulla on koneella malwarebytes'anti-malware. Ensin se ilmas versio kokeilussa, mut sitten ostin vuojen lisenssin ja voin sanoo, on hyvä. Viirus ja palomuurina on norton ja tykkään, tällä koneella ei ole ollut yhtäkään haittista.

  Selainten selaus historia on myös hyvä siivota pois säännölleen, kuten koneelle kertynyt krääsä, itse käytän ccleaner ohjelmaa: http://www.download.fi/tietoturva/jarjestelman_puhdistus/ccleaner.cfm

  Kaikkea hyvää kaikesta huolimati päivääsi:D

  VastaaPoista
 21. Ari, kyllä, kaikki poistettu!

  Yaelian, mulla on maksullinen Norton, joka uuditetaan vuosittain. Mutta en tiennytkään, että tämmöisillä ouhdistusohjelmilla voi olla näin suuri vaikutus.

  Anonyymi, se kiinnilaittaminen ja käynnistäminen on todella ärsyttävää.

  Nenunen, nyt on käytetty cleanerikin. Että puhdasta tulee :).

  VastaaPoista
 22. Hei kiitoksia hyvistä ohjeista ja ohjelmavinkeistä, pitääpä ajaa läpi samat omallakin koneelle:).

  VastaaPoista
 23. Täällä yksi lisää tietokoneongelmien kanssa painiviin. Tampereella mulla oma tietsikkaguru, jonka kanssa asiat hoituu myös puhelimella. Nyt meinaa asiat olla solmussa.
  Mulla käytössä Linux ja viimeisen päiovityksen jälkeen oikein mikään ei meinaa onnistua :-(

  VastaaPoista
 24. Kirsi ja Hanna, aika ihania lukijoita minulla, kun osaavat niin paljon tietokoneista, eikö niin!

  VastaaPoista
 25. Minakin kokeilin tuota Arin suosittelemaa ohjelmaa, eika loytynyt mitaan! Ihme.

  VastaaPoista
 26. anu, hyvä kun ei löytynyt :).

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.