perjantai 22. heinäkuuta 2011

Terveisiä aurinkoisesta Oslosta

Tiistaiaamuna sataa jytyytti täällä kotona. Hyppäsimme bussiin ja kuinkas ollakaan, Oslossa paistoi aurinko.

Pääkaupungissa asettauduimme Scandicin Edderkoppeniin. Hyvä perushotelli aivan keskustassa. Hotellin valinta oli helppo, sillä sieltä sain parhaan tarjouksen kahden yön minilomaan ja sinne saapuivat myös Tukholman ystäväni siskoineen ja molemmat lapsineen! Harvinaista herkkua, että tuttavia tulisi Norjaan lomalle. Norja kun on kuulemma ainakin suomalaisten mielestä kallis maa, jonne pitäisi tulla omat eväätkin mukana. (Ei ole totta. Suomessa ruoka on kamalan kallista.)


Tämä taideteos hotellin edessä toimi hyvänä maamerkkinä.


Pari päivää meni kierrellessä nähtävyyksiä ja shoppaillessa. Seurueen nuoret miehet olivat yllättävän kärsivällisiä meidän naisten juostessa kaupasta toiseen.

National teaterin takana on hauska suihkulähde.


Aker bryggellä.


Oslon metrovaunut ovat todella siistejä.


Fretexin kaupasta (Pelastusarmeijan kauppa).


Tøyenin asemalta löytyi tämä Huuto. Tästä metroasemalta pääsee vaivattomimmin Munch museoon ja Luonnontieteelliseen museoon.


Luonnontieteellisen museon eläintieteellinen ja geologinen osasto ovat erillisissä taloissa. Puisto on täynnä mitä kauniimpia kukkaistutuksia.


Tyrannosaurus Rex tuli vastaan geologisella puolella.


Oopperan katolla oli kuuma ja lapset "väsähtivät". Näimme myös ruotsalaisen hiphop-artistin Timbuktun harjoittelevan siellä katolla telkkariin illan Sommeråpent ohjelmaan.


Kansallisgalleria oli ihan hotellin lähellä ja sinnekin piti taas kerran ängetä. Pikakierroksella kävin katsomassa suosikkini Munchin "Livets dans" ja muutaman muun. Paikalla oli valtava joukko japanilaisia turisteja, joita on Oslossa aina todella paljon.
 

Kotiin lähdettiin Maikin kanssa torstaina iltapäivällä ja tehtiin viimeiset ostokset Karl Johan Gaten (keskustan läpi menevä kävelykatu) aseman pään kaupoissa.


Kiitos lomaseurueelle! (Olimme muuten varmaan aika hassu seurue, kun puhuimme sekaisin suomea, ruotsia ja norjaa aivan sulassa sovussa!) Meillä oli hurrrjan hauskaa! Toivottavasti tekin nautitte lomailusta täällä meillä. Ja Tukholmaan ja Helsinkiin tullaan kylla syksyn aikana vastavierailulle ;).

4 kommenttia:

 1. Olipa hauskaa olla matkallanne mukana.
  Hyvä matkustaa eri henkilöiden kanssa, jokainen muistaa matkan tapahtumia eri lailla, niitä on kiva joskus muistella yhdessä.
  Kirjoitit aiemmin, että suomalaiset pitävät Norjaa edelleen kalliina maana. Ja totesit ihan oikein, että kyllä Suomikin on kallis.
  Siinä olet ihan oikeassa.

  VastaaPoista
 2. KIva,että tuli ystäviä mukaan matkallesi ja ihan kiva nähdä Osloa blogisi kautta.En ole siellä koskaan ollut.Suomi on kallis maa,mutta jotkut ruuat (kananmunat,maitotuotteet) ovat siellä halvempia kuin täällä!

  VastaaPoista
 3. Mukavalta kuulosti tuo teijän reissu ja voin vain kuvitella, miltä kuulosti kolmen erimaan kielillä puhuminen toisten korviin, hih;)

  Suomi on kallis maa , se on totta, euron myötä varsinkin tuntuu että kaikki hinnat on noussu pilviin saakka.

  Olisi kiva tutustua Osloon ihan ajan kanssa, viimeksi vaan nukkutiin hotellissa ja jatkettiin matkaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuula !
  Sinua parempaa matkaopasta saa hakea. Eli jos uusi ammatti joskus kiinnostaa, niin ainakin yksi olisi takuuvarma. Todella hauskaa oli meilläkin.
  Todella hurja kotiinpaluu noiden kauhu-uutisten jälkeen, mutta tosiasiaa ei muuta mikään: Norja on hieno maa !
  Osanotto kaikille uhrien omaisille.
  Terveiset "lapsukaisillesi". Lähetän kuvia, kun saan ne ensin järjestykseen.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.