Kaalimuhennos on yleinen lisäke liharuuille täällä. Uudesta kaalista se helppo ja nopea tehdä. Minusta se on hyvää ihan tuollaisenaan.
Tässä ohje:
250g valkokaalia, pieninä paloina
5dl vettä
Kastike:
1,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
vähän suolaa, pippuria ja muskottia
Keitä kaali kypsäksi vedessä. Kaada vesi pois ja anna kaalin valua kuivaksi.
Vispaa venhäjauhot maitoon ja keitä sekoittaen koko ajan.
Lisää kaali ja sekoita ja mausta.
Kiitos ohjeesta.Tykkaan kaalista kovasti,mutta tuollaista ruokaa en ole koskaan kuullut siita tehtavan.On varmasti hyvaa.Pitaa kokeilla.
VastaaPoistaNäyttää hyvältä. Kaali on herkkuani kaikissa muodoissa. Onnistuisikohan tämä kastike maizzenalla sakeutettuna, kun jauhoja en enää käytä?
VastaaPoistaNo hei - tuotahan minä kokeilen heti.... huomenissa tai jotain... Uusien perunoiden yms. kanssa varmaan tosi hyvää - tuolla samalla systeemillä mummuni teki porkkanamuhennosta ennen...
VastaaPoistakaikki kaaliruuat ovat herkkujani...maiskis.... pitääpä tuotakin kokeilla...☺
VastaaPoistaTeen kukkakaalista usein samalla tavalla, paksu maitokastike päälle ja mainiolta maistuu uusien perunoiden kanssa.
VastaaPoistaGratinoitu kukkakaalipaistoshan syntyy, kun laittaa kaalivuoan kastikkeineen uuniin tuokioksi.
MIelenkiintoinen ohje! Ja nyt varsinkin, kun kaalia on tarjolla. Mä olen jotenkin onnneton keksimään kaaliruokia. Varsinkin, kun tämä amerikkalainen jälkikasvuni ei kaalin päälle oikein ymmärrä. Parhaiten se menee raasteena.
VastaaPoistaSateenkaari, minakin tykkaan kaalista.
VastaaPoistaUnelma, kannattaa varmaa kokeilla Maizenalla.
marke, varmaan on hyvaa uusien perunoiden kanssa!
Irmastiina, kokeilemisen arvoinen ohje on.
Rosina, kokeilenkin ohjettasi kukkakaalin kanssa!
Johanna, tama on kylla ihmeellisen hyvaa.
Kaalista tykkään minäkin ,mutta vaan kiinankaalista, teen siitä munakkaita. Mutta keräkaali on taas kaalilaatikossa hyvä.
VastaaPoista