tiistai 12. heinäkuuta 2011

Hevoset laitumella vuorella

Täällä meillä on kaksi paikkaa lähivuorella, jonne  paikallinen hevoskasvatusjärjestö on järjestänyt laiduntamisen hevosille. Tammojen peräänkatsojaksi on valittu yksi ori, joka toivon mukaan saa astutettua kesän aikana kaikki tammat. Tänä kesänä johtajaorina on  dölehevonen Eldkar. Dölehevonen on vanha norjalainen kylmäverinen hevosrotu Gudbrandsdalenin alueelta.

Hevosen pitäminen tuollaisella laitumella maksaa orista riippuen tietyn summan. Lisäksi useimmat järjestöt pidättävät toisen summan varsan syntymisen jälkeen.

Ennen Suomen lomaa kävimme katsastamassa juhannuksen aikoihin laitumelle päästetyt hevoset. Tässä muutama kuva. Kuten huomaatte, niin joukossa oli mukana muutama varsakin. Kaikenkaikkiaan taisi hevosia tällä laidunpaikalla olla viitisentoista.7 kommenttia:

 1. Teillä on siellä kyllä kauniit maisemat, upeat maastot ja sitten vielä vaikka kuinka paljon hevosia! Tässä taas oppi uutta. Ei olisi taas ymmärtänyt, että hevosten laiduntaminenkin maksaa.

  VastaaPoista
 2. Komeita hevosia. Toivottavasti Eldkar selviää urakastaan. ;-)

  VastaaPoista
 3. Ihanat hepat ja varsa vasta on suloinen...☺

  VastaaPoista
 4. Johanna, tuossa on ideana, etta se ori astuttaa tammat ja sehan maksaa. Meidan omat hevoset ovat laitumilla meidan tutun luona. Ne pitavat laidunalueen todella siistina, niinpa niita on pyydetty vahan sinne sun tanne laiduntelemaan ja se ei meille maksa ihan yhtaan mitaan.

  Unelma, kovin se naytti viriililta viela tuoossa vaiheessa ;).

  Irmastiina, tuo yhden kuvan varsa oli viela niin uskomattoman ihmisrakas, ettei siita meinannut eroon paasta.

  VastaaPoista
 5. Siellä on tosiaan upeat maisemat - minä en ole koskaan käynnyt Norjassa. Pitäisiköhän tuo puute alkaa korjaamaan....:D

  VastaaPoista
 6. Oi mikä silmiä hivelevä näky! Pääsisinpä edes aidan takaa kurkkaamaan livenä.

  VastaaPoista
 7. Jykevän näköisiä ihania hevosia. Tuo on hyväksi luonnollekkin, hepat pitävät maaston hyvänä. Hieno idea kaikenkaikkiaan:)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.