keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Työmatkalla Trondheimissa

Maanantai ja tiistai sujahti työn merkeissä Trondheimin kaupungissa. Ja täytyy todellakin sanoa, että töitä tehtiin ja turismi jäi kokonaan kokematta.

Reilun viiden tunnin junamatkakin sujui töitä tehden. Meille oli varattu mennen tullen oma osasto junassa. Näin saimme tehtyä ryhmätöitä jne. Mutta onneksi matkan varrella oli kauniita maisemia ylittäessämme Dovrefjellet eli Dovren vuoriston. Tässä muutama surkea kuva junan ikkunasta otettuna mahtavista tunturimaisemista:




Trondheimissa asuimme Rica Nidelven hotellissa. Voin kyllä suositella. Sijaitsee aivan keskustassa ja hotellin aamiainen on valittu useampana vuotena Norjan parhaimmaksi hotelliaamiaiseksi. Eikä syyttä! Söimme hotellissa myös maanantai-illan päivällisen ja tiistaina lounaan ja ruoka oli todella mahtavan hyvää.

Hotellihuone oli tyylikäs ja minulla oli ikkunasta näkymä Nidelvenille (kaupungin halki kulkeva joki).




Tiistaipäivän käytimme vierailuihin Trondheimin læringssenterin eri osastoihin. Vaihtaminen paikasta toiseen taksilla oli ainut hetki, jolloin ehdin nähdä pikkuisen kaupunkia.

Nidarosdomenin keskiaikaisen katedraalin olisin rhdottomasti halunnut nähdä paremmin...


Nidelvenin rantaa olisin halunnut kävellä ja ihailla tyypillisiä Trondheimin värikkäitä puutaloja...



Kotimatka sujui junassa hiukan lepäillen (ja kovasti matkapahoinvointisena... en ollut ainut). Olisi pitänyt tehdä töitäkin. Se jäi valitettavasti minun osaltani minimiin. Tässä Oppdalin asema. Oppdalissa on Norjan suurin alpiininen laskettelukeskus.


Ja vielä yksi vuorenhuippu kotimatkan varrelta. Älkää kysykö, että mikä ja missä...


Tänää alkaa sitten kohta arki toisen työni kanssa. Olemme aloittaneet LEAN-projektissa maanantaina uusien työpaikkojen sisäänajamisen ja menen nyt mukaan vähän kesken kaiken. Huh huh, olisi ollut mukava työstää vähän opintomatkan tunnelmia ensin...

Mutta mukavaa keskiviikkoa!

9 kommenttia:

  1. Kivalta näytti tuo kaupunki, harmi ettet ehtinyt tutustua siihen paremmin.

    Ainut kerta kun olen kärsinyt matkapahoinvoinnista (jotain huvipuistolaitteita lukuunottamatta)oli Ruotsissa X2000 pikajunassa. Se oli outoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle oli nyt toinen kerta tämän vuoden puolella, kun kärsin matkapahoinvoinnista. Eka oli se Helsingin laivareissu. Ei mulle aikaisemmin ole paha olo tullut matkustamisesta...

      Poista
  2. Tämä ei ainakaan meidän Norja-kuumetta helpottanut ;)!

    VastaaPoista
  3. Liisa kommentoi: Kaunis paikka tuo Trondheim. Minä muistan myös nuo kivat talot. Olimme silloin vuosia sitten Hurtigrutenilla ja pois jäimme Trondheimissa. Teimme siellä vielä kiertoajelun ennen pois lähtöä. Kaunista.

    Jostain kumman syystä kommentti ei suostunut tulemaan tänne, mutta kopioin sen itse :).

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! Toivottavasti ehdit vähän lepäilemäänkin työreissun jälkeen, palasin itsekin juuri viikon työmatkalta ja on hieman puhti poissa. Sama oli meininki, eli töitä tehtiin kellonympäri. Onneksi työ itsessään vaatii matkailunähtävyyksien hallintaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyttä paahtoa tämä viikko. Mutta onneksi on perjantai. Tosin tämäkin tavallisen puolipäivän sijaan kokonainen... No viikonloppuna sitten lepäillään, kai.

      Poista
  5. Trondheim on ihan ehdoton suosikkini Norjan kaupungeista. Tromssa ja Bergenkin on ihan kivoja, mutta Trondheim on ykkönen. Rica Nidelvenissä olen myös yöpynyt koiran kanssa. Todella mukava hotelli. Kuvia Trondheimista ja vähän Oslostakin löytyy web-albumistani https://picasaweb.google.com/112077818027604971200/NORGENORWAY1511912009
    Toivottavasti pääset tutustumaan kaupunkiin paremmalla ajalla :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.