tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lopultakin merkki keväästä!

Naapuri oli istumassa meillä eilen ja kyseli, että olenko nähnyt jo hanhiauran. No en ole. Tarkistelin entisiä blogipäivityksiä ja löysin kaksi merkintää 13. huhtikuulta, jolloin hanhiaurat ovat lentäneet tästä yli. Joko ne ovat nyt päässeet ohi ilman minun huomiotani tai sitten ne ovat odottaneet ilmojen lämpiämistä. Ei ole montaa vuotta ollut, ettenkö olisi sattunut ylitysaikaan olemaan kuulosalla tässä kotona.

Mutta äsken kun ajoin auton pihaan, niin minua odotteli siinä tämä:Israelissa västäräkki toi tullessaan talven. Täällä se tietänee kevättä.

Västäräkistä vähäsen!

Ebba on nyt ollut meillä vuorostaan sisällä sosiaalistumassa ja hän ottaa elämän rennosti, oli sitten kunnon kevät tai ei.
Tänään on sitten Oslon kansoittaneet "piipertäjät" (opin tämän ihastuttavan sanan Facebookista :D). Täytyy varmaan sitten tehdä piipertäjä-raporttikin jossain vaheessa tätä viikkoa.

14 kommenttia:

 1. Kuu kiurusta kesään västäräkistä vähäsen ja niin edelleen. Täällä Uudellamaalla on lumet saaneet viime päivinä kyytiä ja lämpötilakin on jo muutaman asteen plussalla, mutta aurinko ei ole näyttäytynyt moneen päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli maanantaina sateen alkaessa ihmiset todella iloisia siitä. Aurinko on hellinyt meitä nyt viikkotolkulla ja lumet eivät olleet alkaneet sulamaan. Mutta nyt se sitten alkoi.

   Poista
 2. Voi että, eipä meillä ole vielä näkynyt västäräkkejä. Joku oli kyllä nähnyt jo pääskysen, paikallisradiossa kerrottiin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin juuri muistelin miten Tromssassa hanhien saapuminen oli se kevään merkki. Muisteloihin antoi aihetta eilen täällä Grimstadissa näkemäni noin parin-kolmensadan hanhen lauma. Olivat parkissa kaupungin ulkopuolella olevalla pellolla, ilmeisesti oli huoltotauko menossa. Eli lienevät vasta tulossa sinnepäin :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että lopultakin se kevät teillekin tulee!

  VastaaPoista
 5. eilen täällä ilman täytti peipon laulu ja se kuuluu niin kesään! Iltapäivällä oli jo niin lämmin, että ilman täytti kärpästen surina :). Tänään on menty vähän takapakkia ja nyt sataa lorottaa vettä - mutta lumet saa kyllä vauhdilla kyytiä :). Joutsenet lentää jokilaaksoa pitkin edestakaisin kailottaen, ja näin mielestäni yhden hanhiaurankin tässä joku aika sitten...

  Mutta lintujen muutto on kuulemma ollut selvästi myöhässä ja käynnistynyt vasta nyt ihan viime päivinä vauhdilla, joten kohta on vilinää ilmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, olisiko ne sittenkin menneet jo ne hanhet...

   Poista
 6. Kyllä nyt kevät tulee eilen näin joutsenia ja tänäänkin yks sorsa pariskuntakin lenteli ja lumikin on ottanut kyytiä urakalla viime päivien aikana. aikas suloinen ilmestys toi Ebba, näyttäs hieman nauttivan olostaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumet sulaa ihan silmissä nyt ainakin täällä.

   Poista
 7. Siivekkäistä viis, mutta tuo nelijalkainen on suloinen - niin kuin ne kaikki.
  (Anteeksi, että toistan itseäni). OP

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.