sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kevättä ilmassa

Kaupat ovat pullollaan pikkunarsisseja eli påskeliljer, kuten täällä sanotaan. Ja päa¨siäinenhän on kevään juhla rairuohoineen ja keltaisine kananpoikineen. Minäkin ostin yhden pienen ruukun keltaisia narsisseja jo nyt tuomaan väriä ja valoa, vaikka palmusunnuntai on vasta ensi sunnuntaina.



























Pääsiäsloma kouluissa alkaa jo tämän tulevan viikon perjantaina ja sitä kestää ihan toiseen pääsiäispäivään asti eli reilun viikon loma on koululaisilla tiedossa. Ja sen myötä monilla muillakin. Kaupunkilaiset matkustavat mökeille hiihtämään ja nauttimaan pääsiäisauringosta.

Oikein hyvää uuden viikon alkua!

8 kommenttia:

  1. Onpa keväinen tuulahdus narsissien muodossa! Teilläpäin on lapsilla tosi pitkä pääsiäisloma; Suomessa loma alkaa vasta pitkäperjantaina, mutta hyvä tauko (4 pv) sekin on arkeen ja aherrukseen. Ihania kevätpäiviä toivoen Piipe

    VastaaPoista
  2. Juuri tulin Prismasta ja melkein nappasin narsissiruukun, mutta sitten jätin kun olin kävellen liikkeellä... kyllä sitä alkaa heti kaipailemaan jotain elävää lähelleen kun valon määrä lisääntyy :D

    VastaaPoista
  3. Onpas pitkä pääsisäisloma teidän koululaisilla :), täällä ne pääsiäispyhät vaan. Narsissit ovat jo ilmaantuneet myyntiin ja kohta saaa rairuohonkin laittaa kasvamaan, se on sitä kevään alkua parhaimmillaan.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Narsissit on piristäviä kukkia.
    Meidän koululaisilla on loma 5pv, aloittavat jo kiirastorstaina.
    Teillä kyllä ruhtinaallinen pääsiäisloma. :)
    Voi pääsiäinen ja virpomisoksien teko, en piittais siitä...
    Täällä Etelä-Pohjanmaalla lapset kiertävät pääsiäislauantaina trullittamassa ja pikkuhiljaa pitäis niitä oksia alkaa koristelemaan.
    Onko Norjassa vastaavaa perinnettä?
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa kun tulee kevät. Täällä Oulussa on ollut vielä kovin talvista, mutta vaikka on kylmää, koko ajan lisääntyvä valo lupailee kevättä... Tänään tuli viikko täyteen kaupunkielämnnä ja eilen tuli ensimmäistä kertaa tosi kova koti-ikävä sinne maalle.... Mutta viikko vielä...

    VastaaPoista
  6. Täällä meillä on vielä ihan normi viikonloppu sit ensiviikonloppu on hieman pidempi vapaa vaan ei taida olla kun vain 4pv meidän lapsukaisilla. Mutta nyt sunnuntaina nuorimmainen lähtee kyllä naapurien piiskaus reissulle :D (virposunnuntai)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.