torstai 28. kesäkuuta 2012

Päätä pakottaa...

Olimme töissä tehokkaita ja sain vapaaksi huomisen päivän eli loma alkoi!

Vaan töissä sain aivan järkyttävän päänsäryn. Siihen ei ole auttaneet särkylääkkeet eivätkä muutkaan poppakonstit. No, kaipa se yön aikana katoaa tai sitten herään aamulla jyskyttävään särkyyn...

Päiväkodilla ollessa minulla oli usein, lähes joka viikko, kolmen päivän päänsärkyjä. Nyt tänä talvena niitä on ollut todella vähän. Olen myös kärsinyt vuosia migreenistä, tosin saan todella harvoin isoja kohtauksia. Mutta ne harvat ovat muuttuneet iän myötä epämiellyttäviksi, aurallisiksi. 

Onko sinulla usein päänsärkyä? Auttaako siihen mikään lääke vai onko sinulla mitään lääkkeetöntä keinoa päästä siitä eroon? 

Tänään on ollut todella kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Huomiseksi onkin sitten luvattu taas sitä normaalia eli sadetta. Vaan eihän se lomalaista haittaa :).


21 kommenttia:

 1. Mulla johtuu päänsärky yleensä jumittuneista hartia- ja niskalihaksista. En ota päänsärkyyn kipulääkettä, koska se ei auta. Mutta kun mies ottaa molemmin käsin kiinni leukojen (korvien) alta ja nostaa päätäni varovasti ylöspäin ja sen jälkeen hieroo hartioita, kipu häviää samantien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla auttaa tabletti, jos otan sen justiinsa oikeaan aikaan. Muuten on ihan turhaa. Minäkin voisin ottaa tuommoista hierontaa niskoihin :).

   Poista
 2. Hyvää lomaa ja toivotaan sen päänsärynkin helpottavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä se onneksi meni ohi seuraavaan päivään mennessä. Tosin pää oli aika "tyhjä" perjantaina.

   Poista
 3. Minulla on ollut migreeni noin 10 vuotta - sen ajan kun olin joko raskaana tai imetin. Nyt, kun ei kumpaakaan ole ohjelmassa niin ei migreeniäkään ole ollut. Joskus tosin tulee, jos autolla ajaa niin, että auringonvalo vilkkuu puiden takaa. En ole muuta keinoa särkyyni kokeillut kuin vahva kahvi ja uni. Seuraavana päivänä on viimeistään särky poissa. Lääkitystä en ole koskaan hakenut, koska olen just ollut raskaana ja imettänyt ja silloinhan ei oikein mitään lääkkeitä uskalla syödä. Äitini on myös kärsinyt migreenistä ja hänelle on auttanut reseptilääkkeet (nämä uudet, joita voi ottaa vaikka kohtaus on jo alkanut). Ainoa huono puoli on niiden kallis hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas ei ollut migreenistä tietoakaan raskaana ollessa ja lasten ollessa pieniä.

   Poista
 4. Ai niin, se päänsärky juttu. Minua joku neuvoi kauan sitten, että keskisormilla painetaan tuosta nenänvarren alueelta, siihen kulmakarvojen alapuolelle silmäkuopan yläreunaan muutama sekuntti, sitten päästetään irti, taas painetaan...tätä jatketaan semmonen 10-15 kertaa. Auttaa ainakin minua, jos ehtii sen tehdä ajoissa elikkä ei oo ihan pahin jyske jo päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota täytyy kokeilla seuraavalla kerralla!

   Poista
 5. Voisiko särky liittyä kyseiseen rakennukseen? Monesti on todettu esim. hometalon laukaisevan oireita. En tiedä sen enempää, mutta näistä puhutaan paljon.
  -e-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin mietin joskus. Nyt olen aivan uusissa tiloissa, joissa ei ainakaan ole hometta. Tuona päänsärkypäivänä olin taas yksissä vanhemmissa tiloissa...

   Poista
 6. Minulla oli ennen lapsia migreeniä, mtta lasten syntymän jälkeen ei ole ollut. Nykyisin, kun minulla särkee päätä johtuu se niskoista ja hartioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se taitaa monilla olla, että niskat ja hartiat tekevät päänsäkyä.

   Poista
 7. Minakin olen karsinyt migreeneista. Alkavat yolla ja heraan sitten aamulla kipuun ja pahoinvointiin. Laakkeet pitaisi ottaa ihan alussa, etta ne vaikuttaisivat, mutta kun sarky alkaa yolla enka kai heti heraa, se on jo myohaista. Onneksi se menee iltaan mennessa ohi, eika tule kovin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama juttu, lääke on otettava justiinsa oikeaan aikaan, muuten siitä ei ole mitään apua.

   Poista
 8. Hyvàà lomaa!!! Pàànsàrkyyn en osaa vinkkejà antaa...toivottavasti menee ohi pian ja saat nauttia kunnolla lomasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä se onneksi meni ohi yhdessä päivässä tällä kertaa.

   Poista
 9. Ohjeita on tuhansittain, kokeile tätä alkuun.
  http://www.youtube.com/watch?v=IXH20U56I8g

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon neuvon olenkin joskus aikaisemmin saanut :). Paitsi, että tuossa neuvottiin painamaan molemmista käsistä. Täytyy kokeilla tätäkin.

   Poista
 10. Ei kai työpaikalla ole sisätilaongelmia?

  Minä kärsin noin 10 vuotta migreenistä. se alkoi kun nuorimman syntymän jälkeen minulle laitettiin hormoonikierukka, joka kuukausi alkoi olla päänsärkyä ja kovaa migreeniä. En edes tiennyt että se voisi johtua siitä. laitatin vielä toisen kierukan. Sitten päätin että en kolmatta enää laitata ja mirgeenit hävis sen sileän tien. Paitsi kyllä minulla joskus on niskat jumissa, muttei mirgeeniä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä juttu!

   Noista homejutuista en ole varma, mutta se on hyvin mahdollista.

   Poista
 11. Niska-hartiakivuista se meikäläisen päänsärky tulee ja siihen auttaa hieronta, venyttely ja rentoutuminen. Kas usein nuo paikat jämähtää, jos on stressiä.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.