perjantai 15. kesäkuuta 2012

Passiuudistus HUOM!

Yllätyksekseni luin aamulla, että lapsella on oltava oma passi 26.6.2012 alkaen. Eihän siinä mitään, mutta olemme lähdössä risteilemään 25.6!!!

Pikaisesti soitin suurlähetystöön Osloon kysellen pikapassista. No jos maanantaina mennään sinne aamulla anomaan, niin seuraavana maanantaina pitäisi passi olla kädessä ennen laivan lähtöä. Toivottavasti.

Tästä voi lukea asiasta lisää muutkin mattimyöhäset asiasta tietämättömät.

10 kommenttia:

 1. Henkilökortti kelpaa myös matkustusasiakirjana, toki ei aivan kaikkialle, mutta täälä Euroopassa.Ks. http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/82EA350CCCA11EC0C2256BC20045C85E?opendocument

  Mutta tietty jos nyt joudutte pikapassin hankkimaan, niin sillähän tästä ongelmasta pääsee.

  Hyvää risteilyä!

  t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan kun ei hänellä sitä henkilökorttiakaan ole ja passin hankkiminen olisi ollut joka tapauksessa tämän vuoden puolella, niin ajattelin, että jospa se passi yritetään saada nyt.

   Poista
 2. Mie jo hommasin tytölle monta vuotta sitten oman passin. taitaa mennä ensi vuonna vanhaksi, joten sitten taas uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako sitä enää kymmenen vuoden passeja?

   Poista
 3. Minun maanantaina Helsingin poliisilta tilaama passi tuli jo saman viikon perjantaina. Mutta tarvitsetteko te sitten vielä jossain passia tai henkilökorttia, multa ei ole kysytty sellaista vuosiin? Ai niin, Norja ei ole EU:ssa ja te tulette siis EU:n ulkopuolelta, se ehkä selittää asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kysytä missään vaan pitäisi kumminkin olla mukana. Kyllä tuolla colorlinen sivuilla lukee, että passi on ainut virallinen matkustuskirja esim Saksaan... Ehkä se, ettei olla EUssa...

   Poista
 4. Mina sain pikapassin Los Angelesissa samantien tammikuussa. Oli kylla aika arvokas... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soitin konsulille ja se lupasi järjestää viikossa. Mutta tuo tyhmä juhannus vähän sotkee systeemejä...

   Poista
 5. Toivottavasti onnistuu hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huomenna ainakin lähdetään Osloa kohti ja sitten toivotaan, ettei se juhannus sotke liikaa asioitten eteenpäinmenoa :).

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.