tiistai 12. kesäkuuta 2012

Olen taas lukenut: Kirja 4/2012, 5/2012, 6/2012

Lukeminen on ollut vähän nihkeää, enka ole meinannut saada kirjoja millään luettua läpi. Mutta tässä kolme valmiiksi luettua.

Kirja 4/2012:


Kirjan kirjoittajan vanhemmat ovat syntyneet Pakistanissa, mutta kirjoittaja Norjassa. Abid Q. Raja on lakimies ja poliitikko. Kirja kertoo aika laajasti ja ennen kaikkea henkilökohtaisesti toisen polven pakistanilaisten integraatiosta norjalaiseen yhteiskuntaan.

Kielen oppiminen, mutta myös äidinkielen säilyminen/oppiminen on eräs teemoista, joista Raja kirjoittaa ja joista myös minä täällä puhun suu vaahdossa. Valtakielen oppiminen on integraation avain. Mutta äidinkielen säilyttäminen on tärkea osa lapsen identiteetin syntymisen vuoksi.

Hyvä kirja on tie ymmärrykseen.

Kirja 5/2012:


Tama kirja pitaisi kuulua lääkäreitten ja sairaanhoitajien opetussuunnitelmaan. Kirjassa kerrotaan norjalaisista ME(CSF)-potilaista. (ME on suomeksi krooninen väsymyssyndrooma.) Merkillinen tauti, jota on vähätelty ja potilaat "piilotettu" koteihin tai terveyskeskusten vuodeosastoille. Lääkäreillä on aivan liian vähän oikeata tietoa tästä sairaudesta. Paikoittain aivan järkyttävää luettavaa.

Kirja 6/2012:


Olen tämän kevään aikana saanut monta kysymystä täällä Arto Paasilinnasta ja hänen kirjoistaan. Ilmeisesti Paasilinnan huumori iskee sopivasti norjalaisiin. Oli aivan pakko tilata pari vanhempaa Paasilinnaa nettikirjakaupasta.

Suosittelen nyt tässä sitten sitä kirjakauppaakin samalla. Adlibris oli kyllä miellyttävä yllätys. Sieltä löytyy todella paljon suomenkielisiä kirjoja pieneen hintaan (50-100kr), varsinkin pokkareita. Ne suomalaiset on helppo löytää, kun siellä pystyy valitsemaan kielen.

Onnellinen mies taas on nopeasti luettava, hupaisa kertomus pienen kunnan suurista muutoksista. Kuinkas käykään, kun kuntaan muuttava insinöörimies laittaa tuulemaan...

Adlibriksestä tilasin eilen illalla lisää kesälukemista suomeksi: pari Leena Lehtolaista, kolme vanhaa Jo Nesbøtä ja yhden Anna-Leena Härkösen ;). Hauskaa lukea välillä taas suomeksikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.