perjantai 25. tammikuuta 2013

Tammikuun pienet säästövinkit

Hannele kyseli paratiisissaan säästövinkkejä tammikuun alussa. Minä olen myös miettinyt asiaa.

Tämän hetken kuumin vinkki liittyy teepussien käyttöön. Keitän aina termoskannullisen teevettä, johon laitan roikkumaan yhden teepussin. Siitä tulee monta mukillista teetä, eikä sitä tarvitse juoda edes heti. Tuossa termoksessa säilyy muuten melkein iltaan asti lämpimänä. Tosin ei mulla yleensä niin kauan mene juodessa. Tällä keinolla luulen säästäneeni teepussien ostossa tai siis ostamattomuudessa monta kruunua :).Täällä Norjassa on muuten kovin yleistä, että keitetään termoskannullinen kahvia ja laitetaan se pöytään. En muista millään, että Suomessa tehtiin sillä tavalla. Oikaiskaa, jos muistan väärin.

Millaisia pieniä säästövinkkejä sinulla on?

24 kommenttia:

 1. Mulla on joku sellainen muistikuva,että olisi jossain ollut termoksessa kahvia,kauan kauan sitten,mutten muista missä...
  Säästövinkito ovat kivoja:) Teehen vaan tulee usein karvas maku jos se on vedessä liian kauan,oletko huomannut?No mä täällä jossa suurin osa vuotta on kuivaa,säästän vettä eli käytän harmaata vettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varsinkin tumma tee kitkerötyy, vihreä ei niin nopeasti.

   Poista
  2. Jael, ei se ollut kauan sitten: se oli meillä;-)

   Minä teen termariin aina teen, mutta laitan sen vasta klo 15 ip ja siitä sitten se tulee kahdelta juotua ennen iltaa. Yöksi ei kannata jättää, kuten tekee eräs tositosi nuuka, sillä sitten tulee kitkerää.

   Juomma tavallista Twinings Earl Greytä ja hyvää on. Minua oikein himottaa tee paitsi aamulla pitää saada sitä Robertsin suklaakahvia.

   Poista
 2. Siskolla on semmonen kahvinkeitin, jossa on lasikannun tilalla termoskannu. Se ei jaa sitten paalle pitamaan kahvia lampimana, vaan sailyy siella kannussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kanssa aikoinaan täällä semmoinen, mutta sitten yhden ukonilman aikaan se lopetti toimintansa...

   Poista
 3. Tämä oli tosi hyvä vinkki. Kiitos. Juon tosi monta mukillista teetä päivän mittaan. Pusseja kuluu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin tämän, kun tuolla uudessa työpaikassa tehdään näin :).

   Poista
 4. Minä säästän vakuutus- ja bensamaksuissa pitämällä auton seisontavakuutuksessa pari kuukautta talvella. Saa enemmän liikuntaakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asuisin kaupungissa,luulen, etten pitäisi autoa ollenkaan. Vuokraisin, jo tarvitsisi ajella jonnekin.

   Poista
  2. Joo, mieluiten olisin minäkin ilman autoa! Mutta esim siskolle ja äidille ei pääse ilman autoa...

   Poista
 5. Monella menee tuo yksi teepussi yhteen kupilliseen. Todella hyvaa saastöa.
  Aitini keitti aina aamulla pannullisen pannukahvia, jota joi sitten kylmana pitkin paivaa.

  VastaaPoista
 6. Minä laitan aina kahvin termospulloon kun keitän espressopannulla eikä se muuten pysy kuumana. Vanhemmillani on kaksipannuinen kahvinkeitin, jossa toisessa pannussa laitetaan teepussi suodattimen paikalle ja se lorottaa hyvää teetä koko pannullisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä käytetään kansa termaria.

   Poista
 7. Juu täällä on aina termari pöydässä:) Ei Suomessa niin tehdä. Me juodaan aina teetä niin, että pari kupillista ainankin otetaan samasta pussista... siis ettei jokaiselle omaa pussia. LIsäksi yleensä leikkaan lasten hiukset itse. Ja ostan ruokaa tarjouksesta tai niitä missä parasta ennen päiväys on menossa umpeen. Sammuttelen valoja ettei sähköä kulu.... on monta tapaa säästää. Ja yhtä monta tuhlata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin leikkasin poikien pienenä ollessa itse heidän hiukset. Ja leikkaan isännältä vieläkin.

   Poista
 8. Itselläni paras säästövinkki on, että ei käy kaupassa. Kaivelee kaappeja ja yrittää selvitä vielä yhden päivän. Ja vielä yhden. ja vielä yhden :). Ei ole tullut kertaakaan nälkä - kaapeista löytyy vaikka mitä, kun käyttää vähän mielikuvitusta. Ja kun on sellaisia perusjuttuja varalla: perunoita, juureksia ja kananmunia.

  Itse keittelen noita yrttiteesekoituksiani, usein nokkosta ja piparminttua, ja hauduttelen niitä teekannussa. Eihän se lämpimänä pysy, mutta tee on ihan hyvää kylmänäkin. Hyvä vinkki kuitenkin tuo termos, juon paljon ihan tavallistakin teetä ja tuolla tavalla tulisi juotua varmaan enemmänkin. Usein ne teepussit menee kyllä ihan hukkaan, kun ei niitä viitsi tuolla pöydillä pyöritellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kaupatonta päivää pidän aina minäkin. Hyvä saada kaapeista nekin takimmaiset ruuat syötyä aina välillä.

   Poista
 9. Vanhemmat ihmiset pistivät kahvit termokseen. Näin muistaisin. Itsekin keittelin pullollisen, kun piti yöllä lukea kokeisiin tai tentteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eipähän aina tarvitse olla keittelemässä, kun termokseen laittaa.

   Poista
 10. Itse juon 3 pannullista haudutettua teetä päivittäin eikä kyllä tulisi mieleenkään säilöä sitä termarissa, maku ei nimittäin ainakaan parane. Säästän mieluummin vaikka missä muussa asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä juon korkeintaan tuon termoskannullisen.

   Poista
 11. Meillä mökillä tulee pannukahvi laitettua termariin, mutta tuo tapa pitäsi ottaa kotonakin käyttöön :). Miehelläni on tosi lyhyet hiukset ja olen jo muutaman vuoden ajan leikannut ne, parturilaite maksoi 20€, säästöä on tullut :). Perheeni nauraa mulle kun niin tarkkaan aina shampoo pullot tyhjennän, muut meillä heittää ne kun itse saan vielä muutaman kerran pestyä hiukseni vielä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitan shampoopulloon vettä ja huuhtelen ne loputkin pullonpohjat päähäni :).

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.