tiistai 22. tammikuuta 2013

Hintoja

Minusta on mukava aina katsella muitten ulkomailla asuvien kauppakassien hintoja. Minä en koskaan muista ottaa kaupasta mukaan kuittia, vaan tänäänpä muistin. Kävin ihan vaan pikaisesti tuossa lähikaupassa (reilun kymmenen kilometrin päässä), Joker-ketjun liikkeessä. Pienehkö lähikauppa, jossa on todella hyvä valikoima kaikkea, mutta hinnat ovat tietysti pikkusen yläkanttiin. Paitsi, että siellä on aina hyviä ketjun tarjouksia. En ostanut paljoa, kun ei ollut tarvetta. Mutta tässä näitä hintoja euroissa niille, joita kiinnostaa.

Appelsiinimehu 2,68 / omenamehu 3,49 
Kefiiri 2,95 / kevytmaito 2,01 / laktoositon maito 3,49 
Vessapaperi 1,88 / kahvi250g 2,28(tarjous) / broccoli 1,34(tarjous) 
Tupakka 27,22 / tupkkapaperi 1,74 (EI en polta itse)
Libresse 4,29 
Eristysteippiä 10,73 ja 4,69

19 kommenttia:

 1. No kylläpä oli ainakin omenamehu hinnoissaan :D Tupakkakin vaikuttaa kalliilta vaikka en kyllä oikeen oo perillä tommosen irtotupakan hinnoista. Ja laktoositon maito mutta se nyt onkin kaikkialla suhteessa kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että tupakka on paljon kalliimpaa kuin ainakin Suomessa.

   Poista
 2. Vertailin netissä Alepan hintoihin, niin kyllä ne Norjassa on yleensä tuplahinnat.Tuosta listasta broccoli, kahvi ja vessapaperi ovat samoissa hinnoissa.

  Toisaalta Alepa on aika edullinen, mutta Jokerit taas kalliimmasta päästä, niin eivät ole ihan vertailukelpoisia. Mutta kallimpaa on, tosin palkatkin on tuplasti paremmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan toisen hinnoittelun, kunhan käyn isommassa kaupassa. Nuo broccoli ja kahvi oli tarjouksessa ja vessapaperi onn sitä halvinta First pricea.

   Ja tuo on totta, että palkat on täällä paremmat, niin hinnatkin on korkeammat.

   Poista
 3. Wc-paperi on halpaa ja kaikki muu kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin semmoista huippuhalpaa merkkiä...

   Poista
 4. Jos vertailee Norjan ja Suomen hintoja 8o-luvulla ja nyt suhteessa palkkoihin,niin silloin paljastuu että ruoan suhteellinen hinta Norjassa Suomeen verrattuna on tänään melkein sama.Kaikkein eniten on halventunut sianliha. Se oli kolmekymmentä vuotta sitten ylellisyystuote. Lihaleikkeleet ovat edelleen törkeän kalliita, onneksi niitä ei tule paljon osteltua. Belgialainen voi (jota nyt saa tuoda) on todella halpaa ja maukasta ;) Ruokakorin ulkopuolelta olen todennut kaikkien vempeleiden olevan pilkkahintaisia. Sirkkelin joka Suomessa 2000-luvun alussa maksoi lähes 8000 markkaa saa täällä alle 4000 kruunun !! Halkomakoneet, porakoneet, kevytkäyttöiset lumilingot ja sellaiset eivät enaä ole harvojen luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kerran Suomessa käydessä ihmettelen hintoja siellä, siis minusta siellä on kallista.

   Poista
 5. Ei täällä kaikki tosiaankaan ole kalliimpaa - usein se on vain harha. En edes uskalla katsoa, mitä tuo uusi läppäri olisi täällä maksanut...olisin saattanut saada täältä halvemmalla. Lumikenkiä vertasin, niin sama malli maksoi Suomessa n. 300 euroa ja täällä n. 400 euroa - kalliimpaa, mutta suhteessa palkkoihin siis halvempaa...
  Ja kun tekee ruokaa alusta asti itse ja käyttää paljon juureksia, niin ei se hirveän kalliksi tule. Nytkin on vanhanaikainen lohilaatikko uunissa, eikä varmasti maksa paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuanlaitossa kannattaisi todellakin tehdä mahdollisimman alusta ihan itse, eika aina ostaa puolivalmiita tuotteita.

   Poista
 6. Teillä on maito aika hintavaa.Minustakin on hauskaa katsoa muiden maiden hintoja;joskus huvittelen katsomalla eri maiden Lidl-tarjouksia;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tuo laktoositon on törkeän kallista.

   Poista
 7. Tämä on puheenaihe joka aina saa tunteita aikaiseksi ja mielipiteitä on joka lähtöön. Olen postannut myös aiheesta useaan kertaan. Yksi postaus löytyy täältä http://kalamuija.blogspot.no/2012/04/norjalainen-ruoka-kallista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla suomalaisilla on kuva, että täällä on julmetun kallista. Ystävättäreni Suomesta oli iloisesti yllättynyt hintojen suhteen, kun kävi täällä viime toukokuussa.

   Poista
 8. Minäkin tykkään vertailla hintoilla. Minunkin silmiini pisti erityisesti maidon kalleus, laktoositon on melko hurjan hintaista siellä. Täällä saa litran laktoositonta noin eurolla (kaupan oma merkki). Tavallinen maito on samoissa hinnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän on pakko käyttää laktoositonta, kun Maikilla on intoleranssi. Muita laktoosittomia tuotteita on myös vähänlaisesti. Maikki on ihan innoissaan Suomessa, kun voi syödä jäätelöä ja kaikkea. Varsinkin pehmistä.

   Poista
  2. Minä käytän kahvissa laktoositonta ihan sen maun takia: sopii kahviin paremmin kuin tavallinen maito. Minulla ei ole laktoosi-intoleranssia silti, onneksi. En juo maitoa ollenkaan muuten kuin kahvissa.

   Poista
 9. Ovat nämä metkoja. Eikös niin, että nuo juomat ja jogurtit ovat litran tölkeissä? Itse aina mietin, että orgaaninen maito on niin turkasen kallista, mutta sitten muistan että pakkauskoko on erilainen. Halvimmillaan saa puoligallonaa eli 1.89 litraa hintaan 3.59 ja olisiko veroja 2% päälle.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.