torstai 10. tammikuuta 2013

Ilo ylimmillään

Tänään selvisi, että tämä norjalainen filmi Kon-Tiki sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta ulkomaisesta elokuvasta. Saapas näkee sitten kuinka lopputaistelussa käy ja tuleeko Oskari Norjaan.

Mutta joka tapauksessa ilo on nyt ylimmillään täällä ja uutisissa ei meinannut aikaa riittää muille uutisille ollenkaan.

10 kommenttia:

 1. Hieno uutinen teille - peukutetaan naapurille loppukahinoihin:D

  VastaaPoista
 2. Toivotaan, että tulee! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Norja ja edesmennyt Thor Heyerdahl. Elokuva oli vaikuttava niinkuin koko retki on aikoinaan ollut. Kon- Tiki oli ehkä niitä viimeisiä oikeita tutkimusmatkoja, matkoja tuntemattomaan. Miehistön jäsenistä ainoastaan yhdellä oli navigointitaitoa, johtaja ei osannut uida, mukana oli kaksi sotatraumoista kärsivää vastarintamiestä ja jääkaappikauppias, ruotsalainen kansantieteilijä opetti Thorille kaitafilmauksen alkeet. Thor Heyerdahl ilmeisesti oppi kamerankäytön aika hyvin koska Kon-_Tiki dokumentti voitti Oscarin v 1951.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mina en ole vielä filmiä nähnyt, mutta kovin kiinnostavalta ja hyvin tehdylta se kuulostaa ja näkyy trailerissa.

   Poista
 4. Näin filmin perheen kanssa kotona uuden vuoden pyhänä, ja meistä se oli todella hyvä. On vaikea uskoa filmiä katsoessa, että monet kohtauksista on filmattu vain pienessä satama-altaassa eikä ulkona merellä. Norjalaiset ovat monasti tulleet nominoiduksi filmeillään, toivotaan, että tällä kertaa tulee palkintojakin.

  VastaaPoista
 5. Hienoa!Täällä taas 2 dokkarielokuvaa on Oscar-ehdokkaana pitkät dokumentit-kategoriassa.Toisen tuottaja on poikani isän avovaimo.Paha juttu vaan on se ,että hän (ja ehkä poikani isä myös) lähtevät Hollywoodiin just silloin kun poikani ja miniäni tulevat käymään,sillä Oscar-tilaisuus on silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau Jael, julkkiksia perhepiirissä :)! Oscarit ovat joka tapauksessa melkoinen juttu ja on todella suuri kunnia päästä ehdokkaaksi. Toivotan onnea sillekin filmille jatkoon! Mikä sen filmin nimi on?

   Poista
  2. Löysin jo, 5 Broken Cameras!

   Poista
 6. Väärin taas eli the Gatekeepers
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Gatekeepers_(documentary_film)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.