perjantai 4. tammikuuta 2013

Täällä on taas sitä sikainfluenssaa

Joulunajan ja alkuvuoden kuumiin uutisiin kuuluu sikainfluenssa-aallon leviäminen Norjassa. Pari kuolluttakin on epidemian seurauksena ollut.

Edellisen epidemian aikoihinhan täälläkin massarokotettiin ihmisiä. Minäkin sain muuten sitten rokotuksen seurauksena lähes neljänkymmenen asteen kuumeen, joka kesti yhden iltapäivän. Nyt olisi taas rokotuksia tarjolla varsinkin riskiryhmille (vanhukset, raskaanaolevat, astmaatikot jne). Täällä suositellaan rokotuksia myös lapsille, toisin kuin Suomessa. - Jostain syystä hoitohenkilökunta jättää itsensä rokottamatta. Siitä oltiin ainakin tämän päivän VG:ssä kovasti huolissaan, kun henkilökunta levittää sairautta tulemalla sairaana töihin.

Minulla on ollut taas jonkinlaista flunssaa liikkeellä. Niinkuin varmaan lähes kaikilla täällä. Yskittää "syvältä". Muita oireita ei oikeastaan olekaan. Sanon kysyttäessä, että mulla on tupakkayskä, vaikken kyllä poltakaan ;). Eiköhän tässä vältytä tuolta sikataudiltakin.

Tässä pari kuvaa keskiviikkoaamulta, kun kävelin postilaatikolle. Odottelin siellä kyytiä Lillehammeriin, kun meillä oli siellä kurssipäivä lukukauden aluksi.7 kommenttia:

 1. Paranemisia. Täällä sama tauti. Toiv. vältytään sikataudilta:(

  VastaaPoista
 2. Voi ei. Sinäkin olet sairaana. Olen itse juuri toipunut angiinasta. Nyt tarvitset paljon lemmikkejen kanssa vietettyä lepoa :)

  VastaaPoista
 3. Täällä ainakin oli suuri peloittelukampanja edellisen sikaflunssan aikoihin. Toivotaan että nyt eivät aloita sitä, tänään on jo uutisoitu tuosta Norjaan saapuneesta sikaflunssasta. Rokotuksiin nyt suhtaudutaan kriittisemmin varmaankin jokapuolella, narkolepsia säikäytti.
  Itse uskon flunssien ehkäisyyn: riittävät D-ja C-vitamiinit, vihreä tee, valkosipuli ja käsien pesut.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin tauti iskenyt, kuten koko kylään. Ei tämä mikään ihan perusflunssa tuntuisi olevan, mutta toivottavasti ei kuitenkaan influessa... Valkosipulia, yrttiteetä ja lepoa...eiköhän tämä tästä.

  VastaaPoista
 5. Paranemisiin Tuula.Toivottavasti ette saa tuota sikainfluenssaa. Minä sain tämän vuoden flunssarokotteen;oikeasti en olisi halunnut mutta terveyskeskus painosti koska olen astmaattinen.

  VastaaPoista
 6. Täällä vasta odotellaan influenssa-aaltoa. Toivottavasti selviydytään ilman pahempia epidemioita.....

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista Sinulle!
  Meidän perhe sairasti syksyllä 2009 sikainfluenssan ennen rokottamisia. Onneksi, ehkäpä...eipä ainakaan tarvinnut pelätä, että lapsen sairastuvat narkolepsiaan rokotteen takia niin kuin monille kävi...
  Sen rokotekohun jälkeen suhtaudun kyllä entistäkin kriittisemmin tuollaisiin pikaisesti kyhättyihin rokotuksiin.

  Mukavia talvipäiviä!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.