sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Jälkiä etsimässä

Eilen illalla ajelimme metsästysmailla katsomassa eläinten jälkiä. Siis lähinnä jäniksen jälkiä. Pakkaset kun taitavat olla tällä kertaa ohi niin koiratkin pääsisivät treenaamaan taas.

Ja kyllähän siellä jälkiä olikin. Ensin tosin hölkytteli hirvi auton vieressä. En ehtinyt kaivaa kännykkää taskusta. Mutta hienon kuvan olisin siitä saanut.

Ketun jälkiä oli todella paljon. Samoin hirven. Muutama peurakin oli liikuskellut tuolla. Ja löytyihän niitä pupunkin jälkiä. Eli koirien personal trainerit ovat paikalla :). Tänään taitaa mennä metsämiehen aika vielä täällä kotona, mutta huomenna sitten.11 kommenttia:

 1. Aah, olisi ihanaa jos pakkanen ei enää paukkuisi kun palaan täältä rajan toiselta puolen kotiin tiistaina! Täällä ei ole ihan niin kylmä, mutta tuo viima pistää kyllä painumaan nopeasti sisätiloihin... Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun pakkaset lauhtuu, niin tulee lumisateet kuulemma... Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Tuttua hommaa täälläkin tuo jälkien etsiminen :0)

  VastaaPoista
 3. Yksi talven kivoja puolia on, että näkee miten paljon elämää tuolla metsässä onkaan ja voi vähän ainakin arvailla, mitä kaikkea siellä tapahtuu. Tänne on jännitystä tuonut ilves, jonka jäljet tuolla risteilee pitkin ja poikin. Se on ilmeisesti saanut liikettä peuroihin ja hirviinkin, koska niidenkin jälkiä on nyt tosi paljon täällä alhaalla.

  Kiipesin toissapäivänä tuonne ylös peurojen ruokintapaikalle ja siellä hanki oli tallattu ihan sileäksi suurelta alueelta ja leveitä polkuja risteili sinne ja tänne. Metsässä oli kuitenkin hiirenhiljaista enkä nähnyt liikettä missään. Voin vain kuvitella, kuinka monta silmäparia minua kuitenkin tarkkaili:.

  Enkä muuten löytänyt vuokraisännän riistakameraakaan - sen paikka oli vaihtunut - joten piti hymyillä kauniisti ja pitää pipo suorassa -saatoin olla piilokamerassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuollakin oli aivan hirvittävän paljon jälkiä. Varsinkin hirven. Tuossa vähän matkan päässä olivat eilen ajaneet hirvikolarinkin...

   Poista
  2. Tännekin on nyt ilmestynyt hirviä jostain, omankin auton eteen tuli silloin yksi ilta - ensimmäinen kerta täällä. Ja tuolla kun kiipeilin, niin silläkin tiellä oli ainakin neljän hirven tuoreet jäljet - onneksi olivat kulkeneet päinvastaiseen suuntaan, niin ei tarvinnut kohdata tuolla kapealla tiellä. Olisi vähän kolkko tunne, vaikka hirvet saattaisivatkin pelätä vähintään yhtä paljon...
   Miksi mahtavat olla nyt liikkeellä? Nyt ei ole mitään kimaa tai vasojen vierotustakaann menossa... vaikuttaakohan tuo kova pakkanen? Täällä ehkä tuo ilveskin, mutta kun niitä tuntuu olevan nyt jokapaikassa - radiossakin varoitellaan..

   Poista
  3. Tammikuu on pahinta hirvien liikkumisaikaa. Sanovat, että hirvet etsivät uusia laidunmaita juuri tässä vaiheessa talvea ja siksi ne liikkuvat niin paljon. Yleensä tähän aikaan on myös paljon lunta ja se vaikuttaa hirvien liikkumiseen.

   Poista
 4. Meillä taas tuntuu jo olevan liikaakin noita koirien personal trainereita, jänisten lisäksi on sit riesana vielä rusakot. hyvähän se on että koirilla on leikkikavereita, mutta kohtuuden rajoissa tietenkin, viime keväänä nimittäin jo löytyikin muutamia itsestään kuolleita jänöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut nyt vähemmän jänistä. Joissakin paikoissa on jäniskanta mennyt todella alas, kun on ollut jänisruttoa. Täällä taitaa kettukanta pitää jäniskannan kurissa.

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.