sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Sanavahvistuksista

Olen päättänyt olla ahkerampi kommentoimaan muitten blogeja. Kommentit kun ovat tämän bloggauksen suola. Sillä tavalla pääsee kommunikoimaan lukijoittensa kanssa.

Mutta ihan harmittaa, kun monessa blogissa on edelleen sanavahvistus päällä. Nytkin tuossa kommentoin useampaa kirjoitusta ja useamman kerran jouduin kirjoittamaan sen sanavahvistuksen uudestaan, kun en hyvällä tahdollakaan saanut selvää kirjaimista. Nykyisinhän ainakin Bloggerilla on kaksi vahvistusta, joista (onneksi edes) toinen on numeroita.

Itsellä ei ole ollut sanavahvistusta enää todella pitkään aikaan, kun joku siitä mainitsi. Eikä minulle sinä aikana ole tullut mitään roskaposteja. Tai on toki muutama, mutta ne menevät automaattisesti roskapostilaatikkoon, jossa niitä voi käydä ihailemassa, jos haluaa.

Sanavahvistuksen poistaminen on aivan helppoa ainakin Bloggerilla. Kun menet blogisi oikeasta yläkulmasta Ulkoasuun ja sieltä vasemmalta Asetuksiin ja sieltä taas Tekstit ja kommentit-osioon, niin siellä on kysymys "Näytä sanavahvistus". Sieltä voi sitten tarkistaa, onko sinulla sanavahvistus tai ei.

Tottakai on jokaisen omassa harkinnassa, haluaako pitää sen sanavahvistuksen. Joillakinhan saattaa olla huonoja kokemuksia sen poistamisesta. Mutta kommentoijaystävällisempää sen poistaminen ainakin on.

Mukavaa sunnuntaita!


30 kommenttia:

 1. Hyvä! Minä ainakaan en juuri koskaan jaksa kommentoida blogeja, joissa on sanavahvistus päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin jää kommentointi kesken, jos en kahdella ensimmäisellä kerralla saa sanavahvistusta läpi.

   Poista
 2. Kiitos neuvoista! Minuakin harmittavat nuo bloggerin nykyiset vahvistukset. Pitääpä tarkistaa onko omassa blogissani se päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parissa blogissa, joita kommentoin aamulla ainakin oli sanavahvistus. En muista oliko sinulla. Mutta senhän voi tarkistaa nopeasti blogin kirjoittajakin asetuksista. Itsehän niitä ei näe omaa blogia kommentoidessa :).

   Poista
 3. Ihan totta, joskus ne sanat on niin huonosti luettavissa, että en sitten viitsi yrittääkään.
  Luulen, että kaikki eivät ehkä itse huomaakaan, että systeemi vaatii sitä. Hyvä, että otit taas asian esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse niitä ei todellakaan näe, jos ei mene katsomaan asetuksia.

   Poista
 4. Samaa mieltä kanssasi, ja olen myös meinannut mainita blogissani noista sananvahvistuksista. Välillä jätän kommentoimatta ihan vain sen takia etten jaksa niitten vahvistuksien takia. Myöskään minä en ole saanut mitään roskapostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos roskapostia tulee, niin se seuloutuu jo sinne roskapostilaatikkoon.

   Poista
 5. Täysin samaa mieltä!! Inhoan sanavahvistuksia!! Ja monasti jätän jopa kommentoinnin kesken, kun en saa niitä sanoja oikein! :D
  SeijaStiina vinkkas mulle kauan sitten ja kokeilin olla ilman sanavahvistuksia ja yhtään roskapostia ei ole tullut blogiin asti!
  Ja mulla on vissiin ollut jo vuoden ilman vahvistuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanavahvistus hidastaa kommentointia ja siksi moni jättää kommentoimatta.

   Poista
 6. Tuula, sen sanavahvistuksen poistaminen ei vie kommenttivalvontaa. Minäkin luulin ensin niin, mutta se ei pidä paikkansa. Ethän nähnyt minulla niitä hirveitä kirjaimia? Ja kommentit ilmestyvät näkyviin vasta kun minä vapautan ne. Minä en pitäisi blogia ilman kommenttivalvontaa, sillä alussa sattui kaikenlaista...

  Kaunista tulevaa viíkkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla Leena ei ole niitä. Mutta sinulla, kuten minullakin, on se kommenttivalvonta ja sen pidän edelleen YHDEN todella tyhmän ja rasistisen kommentin vuoksi.

   Poista
 7. Minäkin kärsin noista sananvahvistuksista. Onneksi moni on ne jo poistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmalla osalla ne taitavat onneksi kumminkin olla poissa. Mutta olen tavannut ne aika monessa uudessa blogissa.

   Poista
 8. Kiitos, Tuula tuhannesti blogiarvontaylläristä! Se tuli tänään ja on ihan nappiin valittu. :-) Pari huovutuskirjaa minulla on ennestään, mutta tässä on aivan eri tyylisiä juttuja kuin englanninkielisissä. Tykkään kovasti!

  Onnea blogillesi jatkossakin! Arjen kuvausta norjalaisesta elämästä on ollut mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kirja tuli perille! Hyvää loman jatkoa sinulle!

   Poista
 9. Joskus jää komentti lähettämättä, kun en jaksa tapella sanavahvistusten kanssa. Itse olen sen poistanut, eikä mitään ongelmia ole ollut. Hyvä, kun otit asian esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina välillä ihmettelen, että siis onko tässäkin blogissa sanavahvistus ja kommentoiminen jää kesken, jos en ensiyrittämällä saa läpi.

   Poista
 10. Yleensä yritän yhden kerran ja jos ei onnistu, jätän kommentoimatta. Itsellä ei ole koskaan ollut sanavahvistusta päällä (ainakaan tietääkseni :)) Roskapostia eikä -kommentteja ei ole tullut lainkaan.
  Mitä mukavinta tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, montaa kertaa ei jaksa yrittää ja itseänsä hermostuttaa.

   Poista
 11. Minullakaan ei tuota sanavahvistusta ole ja se se tosiaan latistaa kommentointia, kun pitää jäädä tutkimaan ja arpomaan, mitä siinä nyt lukee. Joskus rasitun heti, kun sen huomaan ja jätän suosiolla kommentoimatta, vaikka haluaisinkin kommentoida.

  Minulle tulee päivittäin roskakommentteja sivupohjablogiini (mutta ei muihin blogeihini), mutta ne menevät automaagisesti spämmilaatikkoon eli eivät pääse ikinä blogiin asti. Ja siinäkään blogissani ei siis ole sanavahvistuksia, joten Bloggeerin roskakommenttisuodin toimii tosi hyvin. Siksi en oikein tajuakaan, mitä järkeä sitä on pitää käytössä.

  VastaaPoista
 12. totta, on tosi ärsyttävää, kun joutuu monta kertaa yrittämään. Usein tulee luovuttua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ne pitääkin olla niin sekavia välistä...

   Poista
 13. Todella ärsyttäviä, vielä kun näkö muutenkin kenkkuilee, ota niistä sitten selvä. Oli se minullakin tietämättäni päällä mutta heti kun kuulin asiasta niin poistin sen. Eikä ole haittaa ollut.

  VastaaPoista
 14. Minulla ei ole tietääkseni sanavahvistus päällä. Roskapostin kävin ekan kerran kirjoituksesi "innoittamana" katsomassa. Blogi on ollut pystyssä nyt 5 kk ja siellä oli 5 roskapostia. Jotain ihan kummallista englanninkielistä siansaksaa, anonyymien laittamana! En tiedä onko se paljon vai vähän? Miten muilla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sulla sanavahvistusta :). Ei mulle ainakaan tule paljoa roskapostia, muutama on tullut viimeisen vuoden aikana.

   Poista
 15. Kiitos kun neuvoit:) Kavin katsomassa ja minulla ei kai ole tuo asetus paalla. Ja hyva niin. Ilman sinua en kylla olisi løytanyt tuota kohtaa:) Itsekaan en tykkaa kun joissain blogeissa on toi. Oikeita sanahirviøita/ tosi epaselvia sanoja.

  VastaaPoista
 16. Mäkin otin sanavahvituksen pois jo aikoja sitten, juuri ennen kun tuli toi uusi sekavampi. Mullekaan ei ole tullu roskapostia, joskus on pari ihan oikea viesti mennyt roskapostiin jostain syystä.

  Tällä hetkellä en voi edes kommentoida blogeihin joissa on sanavahvistus päällä, ei vaan toimi. Vaikka kirjottais 100 kertaan oikein, väittää silti että meni väärin. Todella ärsyttävää, varsinkin kun kaikissa blogeissa ei ees näy sitä sanavahvistusta ennen kun kommentoi. Se tulee näkyviin vasta, kun painaa "lähetä". Ärsyttävää, kun on kirjoittanut pitkän kommentin ja se ei menekään perille.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.