tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ajelulla

Ajeltiin tänään pikkuteitä pitkin Tretteniin, joka sijaitsee kolmenkymmenen kilometrin päässä pohjoiseen Lillehammerista.

Rakastan tuota ajomatkaa pohjoiseen Lillehammerista. Ajoipa kuutostieta (E6) tai pikkuteitä, niin Gudbrandsdalslågen (joki) on tien vieressä ja sivuilla mahtavat vuorenseinämät. Kuutostietähän pääsisi ihan pohjoiseen Norjaan ja se olisi kiva kerran ajaa ihan läpi. Ajoimme saksanhirvifarmin ohitse.
Trettenissä kävimme syömässä Cadillac Dinerissa. Se paikka on täynnä Amerikka-tehosteita. Ja ruokalista sen mukainen. Suurimmassa hampurilaisessa olisi ollut 500gramman pihvi!!! Kuka semmoisen jaksaa syödä. Isännällä teki vaikeaa 250 grammainenkin...Kotia lähestyessä oli maisemat tämmöisiä ja kun kauheasti janotti, niin käytiin purosta juomassa tässä vettä.


Kotona satoi lähtiessä, mutta ajomatkalla ei satanut kuin muutaman pisaran ja sen sijaan saimme nauttia kauniista auringonpaisteesta koko reissun ajan.

11 kommenttia:

 1. Kyllä teillä siellä on upeat maisemat, niin erilaiset kuin täällä kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täällä on aika vaihtelevia ainakin nuo korkeuserot :).

   Poista
 2. Kauniita maisemia. Kuin sadusta!

  VastaaPoista
 3. Kyllähän teillä on komeet maisemat, mutta siitä pohjoiseen menevästä tiestä on tosi huonot kokemukset. Se on kun kynnöspeltoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjalaiset tiet ovat kylla hävettävän huonokuntoisia...

   Poista
 4. Tuula, nyt mä oon pikkusen pettynyt! Mä olisin tahtonut nähdä sen 250 g painavalla piffillä olevan hampurilaisen kuvan! :)

  Minä, mies ja lainalapsi(mun pikkusisko) joskus vuonna yksi ja kaksi matkattiin Rovaniemeltä Tromssaan. Muistan kyllä Pohjois-Norjan maisemat ja myös kuivaamassa olevien turskien tuoksun. Monesti on ollut puhetta, että reissu pitää tehdä uudemman kerran. Jos sitten eläkeläisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se edes ollut iso oikeastaan. Enkä ehtinyt kuvata, kun isäntä iski siihen hampaansa :D.

   Ja tänne reissuun heti, eikä eläkeläisenä ;).

   Poista
 5. No niin. Pitäisi pysyä poissa näistä ihanista maisemista ! Nyt iski sitten hirmuinen hinku päästä Norjaan autoilemaan...
  Ei sillä, etteikö Suomi kaunis olisi, mutta ikävä kyllä nuo vuoret puuttuvat!
  Terkut Maijalle!

  VastaaPoista
 6. Hei Tuula, Täältähän blogistasi löytyi vähän kuin samoja maisemia kun missä me liikuimme kesäkuussa, ja tarkoitus taas on käydä tuntureilla
  syyskuun loppupuolella ja Lofooteilla elokuun 18-22.p:vinä. Ajattelin sinua kovasti kesäkuussa kun olimme Valdresissa ja jälleen nyt kun blogasin siitä reissusta. Sinullahan on paljon lampaita, ja niitä saimme katsella, kuunnella ja silitellä kesäkuussa Sørre Hemsingin tilalla.
  Kuvasi olivat kauniita ja kesäisiä. Toivokaamme, että saamme vielä hieman kesätunnelmaa elokuussa. Terveisin, Rosmariini

  VastaaPoista
 7. Hei kiva, meidän on pitänyt käydä tuolla American Dinerissa monen monta kertaa, on niin jännän näköinen pala jenkkilää keskellä norjalaista pikkukylää! Noihin maisemiin ei tosiaankana kyllästy!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.