torstai 15. maaliskuuta 2012

Michelinin tähtösiä Maaemolle

Kristiina Vuonon varrelta jo kirjoittikin tästä blogissaan. Ja hänellä oli ihan omakohtaista kokemustakin ravintolasta. Sitä ei ole minulla, ainakaan vielä :). Mutta on ihan pakko mainita minunkin tästä hienosta jutusta :).

Oslossa on Maaemo-niminen ravintola, joka sai eilen 14 kuukautta toimittuaan peräti kaksi Michelinin tähteä. Tämä on ensimmäinen kerta Pohjolassa, että ravintola hyppää suoraan kahden tähden tasoiseksi. Eräs omistajista, Esben Holmboe Bang, on aikaisemmin ollut töissä maailman parhaaksi ravintolaksikin valitussa Nomassa Tanskassa. Kannattaa muuten katsoa nuo nettisivut, ne on tehty todella taidolla.

Kristiina muistelee, että joku omistajista olisi suomalaistaustainen, siitä nimi. Ja siitä, että ravintolan ruoka on ekologista, siis luomua.

Ravintola sijaitsee ihan Keskusaseman lähellä ja pöytävarauksen voi tehdä nettisivuilla. Kannattaa varmaan varautua pitkään varausaikaan nyt tähtien myötä.

Onnittelut Maaemon osaajille!


4 kommenttia:

 1. Jännä nimi norjalaiselle ravintolalle. Pitääkin lähteä katsomaan, ketkä Suomessa saivat (pitää) tähtensä.

  VastaaPoista
 2. Maaemo, ihana nimi ravintolalle.

  VastaaPoista
 3. Hei Tuula, kylläpä hämmästyin kun luin Maaemosta sivullasi, kyllähän siitä kirjoitettu on, ja todella upea saavutus saada nuo tähdet, mutta en odottanut törmääväni kommentteihin blogisivuilla. Oikeastaan olen ihan kateellinen, minun itsenikin olisi pitänyt keksiä kirjoittaa ravintolasta. Sattuu nimittäin olemaan niin, että se on firmani asiakas. Noloa on myös etten ole itse käynyt vielä paikkaa kokeilemassa, vaikka se sijaitsee lähes naapurirakennuksessa, mutta hintataso on sitä luokkaa, etten ole vielä raskinut. Muutamat kollegat ovat kyllä käyneet ja kehuneet kovasti. Luulen myös että ravintola kuuluu niihin, joissa pitäisi oikeastaan tilata vähintäin 5-6 ruokalajin meny, jotta kovin nälkäinen masu oikein täyttyisi. Nykyaikainen, ranskalaiseen kai perustuva, keittiökulttuuri kun suosii noita kauniita ja pieniä annoksia, joissa maun lisäksi on silmälle kauneutta, mutta suureen nälkään tarvittaisiin ehkä hieman enemmän myös volyymia. "Happamia, sanoi kettu" ajattelee nyt varmaan joku.
  Ei ollenkaan, kyllä sinne mennään kokeilemaan jonain päivänä, mutta luulen, että menen nimenomaan nauttimaan - en syömään suureen nälkään. Meillä oli kyllä suuri ilo ja oltiin ylpeitä töissäkin kun kuulimme "meidän ravintolan" tähdistä. Maukkaiden ja kauniiden aterioiden lisäksi, Maaemo myös yllättää asiakkaitaan esim. ruoan tarjolle panossa yms, asioin jotka jäävät hauskoina muistoina mieleen käynnistä. Monet norjalaiset, töissänikin, ovat myös ihmetelleet tuon suomalaisen nimen merkitystä, joten olen saanut sitä "norjantaa" ja selvittää nimen yhteyttä juuri ekologiseen ruokaan.

  VastaaPoista
 4. Maaemoonhan löytyy vaikka minkalaisia kytköksiä, kuten Rosmariinikin totesi. Kyllä me voimme olla ylpeitä suomalaisesta nimestä. Ja oletettavasti myös ravintolan suomalaisista juurista. Katselin kotisivuilta ja kuvagalleriasta, että sillä Pontuksella taitaa olla yhteyksiä Bromarfiin, ainakin se siellä oli viime kesänä aikaansa viettänyt.
  Hienoa kun joku satsaa niin perusteellisesti lähi-ja luomuruokaan. Tuo pohjoiset raaka-aineet esille. Ja todistaa, että niilläkin on mahdollista saada Michelinit.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.