sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Jo vihertää ;)

Tänään on ollut todella kaunis ja aurinkoinen päivä. Lillehammerissa oli ainakin auton mittarin mukaan 14,5 astetta. Ei ollenkaan hassumpaa näin maalikuussa kesäaikaan siirryttäessä. Keittiön kelloakin muistin siirtää tunnin eteenpäin.Lillehammeriin menin ostamaan Plantasjenilta pääsiäisliljoja. Vaan kuinka ollakaan, olivat varmaan muutkin ajatelleet samoin ja kukat olivat loppuunmyytyjä... No onneksi sain toisesta kukkaliikkeestä pieniä liljoja. Istutin muutaman sisällekin. Eiköhän ne ala kukkimaan pääsiäiseen mennessä.Muutaman laitoin ulos rappusille paljuun. Pitää ensi viikolla keksiä siihen muutakin pääsiäiskoristetta. Mutta jo tuollainen pieni vihreys tuo kummasti kevään askeleen lähemmäksi.


Käly kävi pääsiäisenaluskylässä eilen ja toi mukanaan tämän kauniin keltaisen kallan pääsiäiskoristuksineen.


Ikkunasta näkyy, että verannan lattia kaipaa kipeästi terassiöljyä. En ole nostanut kalusteita ulos, koska haaveissa on öljyäminen mahdollisimman pian. Ilmojen puolesta sen voisi tehdä vaikka heti.

Täällä onkin sitten koulua enää ensi viikko ja sitten alkaa 10 päivän pääsiäisloma! Mitään sen kummempia pääsiäissuunnitelmia ei meillä ole. Mutta erilaista tässä pääsiäisessä on karitsoinnin puuttuminen.

Norjalaisethan suunnistavat suurin joukoin mökeilleen ja tuntureille. Me kun asutaan täällä tunturin juurella, niin ei tarvitse kovin kauas kotoa lähteä. Hiihtokelitkin ovat aika huonot jo tässä meidän korkeudella.

Miten te muut pääsiäiseen valmistaudutte?

Mukavaa alkavaa viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Ihanaa kun teilläkin jo selvästi alkaa olla kevät! Täällä pesah-juhla alkaa pitkäperjantaina,eli osuu just samaan aikaan pääsiäisen kanssa tällä kertaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa odotella kevättä ja pääsiäislomaa.

  VastaaPoista
 3. Täällä odotellaan isosiskoa ja kummityttöä pääsiäiseksi kylään. Eivät meinaa Tukholmalaisina uskoa, että meillä on lunta vielä vaikka kuinka. Viime yönä sitä tuli taas muutama sentti lisää. Kun heräsin aamulla, näytti jouluvalotkin kuusessa kertovan enemmän jouluaatosta kuin keväästä. Tosin silloin ei ollut lunta ollenkaan. Eli pääsiäisen ja joulun paikkaa voisi ilmeisesti vaihtaa...

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi , täällä vaan talvi jatkuu, lunta on vain luvattu viikon alussa lisää...:(

  VastaaPoista
 5. Meillä on tosi vähän mitään pääsiäiskoristeita. Varmaan pitäisi käydä hankkimassa jotain tai vielä mieluummin askarrella itse.

  Täällä on kevät jo niin pitkällä, että seinän vierustalla kukkivat krookukset, narsissit varmaan pääsiäiseen mennessä ja tulppaanitkin ennen pitkää :)

  VastaaPoista
 6. Meillä lunta tulla tupruttaa taivaan täydeltä :-)

  VastaaPoista
 7. Ovikranssin sain oveen, mitään muuta en ole vielä koristellut. Kukkaisia olen kyllä laitellut vähän jo eri puolille, ja tällä hetkellä pihassa narsissit kukkivat ja tulppaanit aloittelevat. Meidän terassi pitää repiä pois, alkaa lahota mokoma. Tytär on pääsiäislomallaan täällä, niin eiköhän siitä tule meidän naisten projekti.

  VastaaPoista
 8. Tjaa jos lumisade lakkaa voisi kaivaa grillin esiin ;)

  VastaaPoista
 9. Ihanan keväistä! :)
  Täällä sataa vettä ja sitten välillä lunta...mutta eikös sitä sanota että uusi lumi on vanhan surma, joten toivon että tuo sulaa pian pois. :)

  Mukavan pitkä pääsiäisloma siellä. Meidän lapsilla 5 pv, ja mulla 2 vp, puolet pyhistä töissä.
  avallista trullittelua lapsilla mielessä, ei sen suurempia suunnitelmia. :)

  Keväisiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
 10. Olen laittanut sinulle haasteen, en vain ole muistanut mainita sinulle!

  VastaaPoista
 11. Itselläni ei ole kovin paljon vapaata pääsiäisen aikaan joten ei ole suuria suunnitelmiakaan. Tuleva viikonloppu on sentään vapaa ja ehkä käydään mökillä silloin... Nyt on tullut pikkuisen lisää lunta ja tänään on ollut aika pakkanenkin, joten hiihtokelit näyttäisivät vielä jatkuvan. :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.