tiistai 20. maaliskuuta 2012

Hmm, mihin tämä aika taas meneekään... ja lisää karppaussämpylöitten ohjeita

Viikonloppu oli kiireinen. Vieraita riitti ja opiskelijapoikakin oli kotona käymässä. Maanantaina ja tänään olen ollut töissä. Sijaisvirkalaisena en aina tiedä varmaksi työpäiviäni ja se sopii minulle oikein hyvin. Mutta viikosta tulee vähän suunnittelematon. Mutta nyt olen tehnyt tämän viikon työtunnit ja olen vapaalla loppuviikon ja voin tehdä niitä juttuja, joita alkuviikosta jäi tekemättä.

Äsken leivoin pienen kasan karppaussämpylöitä parilla uudella ohjeella. Ajattelin, josko terästäytyisi siinäkin asiassa taas.


Onko kenelläkään kokemusta näistä? Vähän läsähtivät. Pitäisiköhän kananmunat vatkata vaahdoksi ennen kuin pistää sekaisin muitten aineitten kanssa? Minä vaan heittelen kaikki samaan kulhoon ja pyöräytän sekaisin... Mulla leipominen kun pitää sujua nopeasti ;).

Tässä ohjeet:

3 munaa
2,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta 
3 dl juustoraastetta
päälle ripottelin kurpitsan siemeniä
noin 6 sämpylää


Paistetaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.


2 munaa
2 rkl rahkaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhetta
3 rkl lesettä
2 rkl seesaminsiemeniä
3 dl juustoraastetta
päälle ripottelin kurpitsan siemeniä
noin 6 sämpylää


Paistetaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.


Täällä on ollut aurinkoista, mutta tuulista. Yöllä on kylmempää eikä lumet ole nyt sulaneet samaa vauhtia kuin tuossa aikaisemmin. Mutta kohta pitäisi kai alkaa siivoilemaan pihojakin.

Juuri nyt tuntuu elämä hyvältä. Vaikka kyllä aamulla nettiuutisia katsellessa tuli vähän paha mieli kaikista huonoista uutisista. Saisivat perustaa yhden nettiuutissivun vain hyville uutisille.

Mukavaa viikon jatkoa vaan täältä Norjasta!

9 kommenttia:

  1. Samaa mieltä noista hyvistä uutisista, varmasti olisi suosittu. Kiitos noista sämpyläresepteistä, vaikka mies ei voi syödä niin voisihan vaikka yksittäin pakastaa.

    Tiistai "kohta" ohi ja sitten ollaankin jo viikon paremmalla puolella.

    VastaaPoista
  2. Hyviä uutisia siellä Norjassa nyt todella kaivattaisiin.

    Noita omatekoisia sämpylöitä alkaa jo olla ikävä. Herkullisen näköisiä ovat.

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa ihanalta tuo että tämän viikon työtunnit olisi tehty... tarvitsisin taukoa :)
    Joskus vielä kokeilen sinun sämpylä ohjettasi!

    VastaaPoista
  4. Olen tehnyt joskus noita sämpylöitä, kun karppasin. Mulle ei oikein karppaus sopinut, joten on jääneet nuo leipomuksetkin, mutta hyviä nuo sämpylät olivat. Ja herkullisen näköisiä tuossa kuvassa, nam.

    Yleisesti ja vähän kärjistetysti ottaen se taitaa mennä niin, että uutiset tarkoittaa jotain negatiivista. Good news, no news...

    VastaaPoista
  5. Vesi tuli kielelle jo reseptejä lukiessa. Kiitos, on varmaan kokeiltava.

    VastaaPoista
  6. Pitää joskus kokeilla noita karppaussämpylöitä,kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  7. Lehtiuutisissa saisikin olla eri sivuilla hyvät ja huonot uutiset (ainakin kaikki rikokset ja onnettomuudet erikseen), olisi kiva nähdä kumpia klikkaillaan enemmän, veikkaan että huonoja, se on se ihmisluonne semmoinen, saattaisi käydä niinkin ettei hyviä olisi ollenkaan..
    Sämpylöitä rupes tekeen mieli, ihan sama karpin tai korpin..

    VastaaPoista
  8. Sampylat nayttavat hyvilta! Kiitos reseptista. Pitaakin joskus kokeilla! :)

    VastaaPoista
  9. Hyvä - täällä on ohejtta noihin sämpylöihin. Vielä en ole tehnyt mitään leivän korviketta itselleni - puuroa silloin tällöin keitän aamupalalle. Minulle sopii ilmeisen hyvin mahdollisimman vähän viljaa sisältävä ruoka tällä hetkellä, mutta varmaan tuokin asia hakee vielä muotoaan, kunhan tällä tielläni etenen.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.