sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Helppoa ja hyvää leivänpäällystä

Norjalaisethan syövät tunnetusti paljon leipää ja pitävät eväinäkin yleensä eväspalasia mukanaan. Koulussakaan kun ei ole sitä kouluruokailua järjestettynä, niin lapsilla on mukanaan leipää (paitsi meidän koululaisella, joka inhoaa leipää ja sitten onkin aina keksittävä jotain muuta...).

Leivänpäällisiä onkin sitten moneen lähtöön. Minä kun en lihapäällysteitä syö, niin tulin todella iloiseksi löydettyäni tämän kaupan hyllystä.


Eihän tässä mitään kauhean uutta ole, kun savulohta olen ennenkin leipäni päällä käyttänyt. Mutta uutta on tuo helppous: valmiita ohuita, pyöreitä siivuja suoraan leivän päälle. Kaiken lisäksi vielä hyvän makuisia. Muistelen joskus aikaisemmin kokeilleeni yhtä toista lohipäällystettä, mutta se maistui kyllä minusta jotenkin "teko"sellaiselta, eikä aidolta lohelta.

Mukavaa sunnuntaita! Täällä paistaa aurinko, mutta piha on jäätiköllä. Pitäisiköhän kaivaa luistimet esiin, että voisi sisäkoiran ulkoiluttaa...

9 kommenttia:

  1. Näyttää hyvä näköisille lätyille, Nam. Kun olen kalan ystävä, niin kaikki kalasta tehty on ainakin maistamisen arvoista.

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä. Juuri tällaisia on kiva lukea ja saada uusia tuulia omaan arkeen :-)

    VastaaPoista
  3. Nenunen, nämä olivat yllättävän hyviä.

    Hanna, suosittelen!

    VastaaPoista
  4. OI tuota haluaisin minäkin! Esim, savulohi on täällä tosi kallista ja sitä tulee ostettua äärimmäisen harvoin.

    VastaaPoista
  5. Minua vähän ihmetyttää, että tuossa paketissa lukee naturel, jos kerran leikkeleet on pyöreitä...Mutta varmasti hyvää, itse söin just savukalatahnaa ruisleivällä, nam

    OP

    VastaaPoista
  6. Yaelian, nyt ei kun toivomaan Lerøy`ltä tämmöistä sinnekin ;).

    VastaaPoista
  7. OP, siinä on se naturell, kun niitä on maustettujakin, pippurilla ja provenven mausteella.

    Hmm, savukalatahna ruisleivällä kuulostaa ihanalta!!!

    VastaaPoista
  8. Se on sitä paitsi helppoa tehdä. Creme Fraichea ja runsasasti kylmäsavulohta ja tilliä, jos haluaa pippuria ripsaus, ja sauvasekoittimella sekaisin.

    Fiinisti sitä voisi sanoa mousseksi.

    Mitään kevyttä tämä ei ole, ja jääkaapilla tulee käytyä liian usein, jos tahnaa on siellä.

    OP

    VastaaPoista
  9. OP, kiitos vinkistä. Tuommoistahan voisi varmaan tehdä mistä tahansa savukalasta. Kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.