torstai 3. marraskuuta 2011

Norjalaisia karppaussivuja

Olen suurimmaksi osaksi tutustunut tähän karppaukseen lukien muutamaa norjalaista karppaussivua. Tässä teille linkit. Jos norjan kieli ei käänny, niin ainahan niitä sivuja voipi käännättää googlella.

Lena Beatricen blogi on tuttu varmaan jokaiselle karppaajalle täällä. Tykkäsin oikeastaan enemmän siitä aikaisemmin, kun siinä oli paljon ruokaohjeita. Nykyisin, kun hän opiskelee muistaakseni ravitsemusterapeutiksi, niin blogi sisältää paljon keskustelua karppaamisesta yleensä.

Lavkarbo gjort enkelt blogi taas sisältää todella paljon helppoja ruoka- ja leivontaohjeita. Ei käy kyllä ruokavalio yksitoikkoiseksi, kun näitä ohjeita kokeilee.

LCHF-sivuilta löytyy blogi ja paljon muuta karppaustietoa ja linkkejä. Sieltä nappasin aikoinaan LCHF på 3 minutter-esitteen eli "karppaus-kurssi" kolmessa minuutissa.

Oma karppaukseni etsii nyt kultaista keskitietä. Karppauksessa on paljon sellaista mistä tykkään. Esimerkiksi oikean voin käyttö ruuanlaitossa, viljattomuus, ruuan valmistaminen alkutekijöistä. Mutta niinä ensimmäisinä kahdeksana viikkoina kaipasin kovasti hedelmiä. Lisäksi olen kyllä aika laiska emäntä ja ruuanlaitto itselle (lihattomalle) alkoi loppuajasta kärsiä kovasti.

Nyt olen päättänyt elää vähemmillä hiilihydraateilla, mutta ruokavalio sisältää hedelmiä ja muitakin hiilihydraattipitoisia ruokia enemmän kuin kesän jälkeen. Leipä ei edelleenkään juuri maistu, mutta eipä se ole koskaan maistunutkaan minulle täällä. Ruisleipää söisin kyllä. Lisäksi olen vähentänyt huomattavasti maitotuotteita, joita tuli syötyä aika paljon kovasti karpatessa.

Jännä nähdä mitä kroppa sanoo tästä.

3 kommenttia:

 1. Täytyypä käydä katsomassa näitä sivuja.
  Oma ruokavalioni on lähellä karppausta, koska viljat puuttuvat. Hiilihydraatteja en oikeastaan mitenkään laske, ainoastaan sokereita yritän vältellä.
  Ensi viikolla tulee kahdeksan kuukautta täyteen viljattomana, en enää halua palata entiseen.
  Nautin myös voin mausta. :-)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Mä en ole kokeillut karppausta,mutta ystäväni sitä kovasti suosittelee. Täytyypä tutustua aiheeseen paremmin. Oikein hyvää viikonloppua!!

  VastaaPoista
 3. kunne fått til noen som møttes og delte litt oppskrifter og erfaringer? Det er mor når man er flere....

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.