tiistai 1. marraskuuta 2011

Kuvaongelma

Olen tässä seurannut, että olen käyttänyt jo reilusti yli 90% Picasa kuva-albumin tilasta. Tarkoittaako tämä, että minun pitää ostaa lisää kuvatilaa vai voiko asiaa kiertää jollakin tapaa? Muistan lukeneeni joskus, että jos blogiin laittaa toisen kirjoittajan, niin silloin saisi lisää kuvatilaa ilmaiseksi. Vai pitääkö minun aloittaa uusi blogi?

Kuinka olette ratkaisseet ongelman? On varmaan ajankohtainen juttu muillekin kuin minulle.

14 kommenttia:

 1. Ei vielä ajankohtainen omalla kohdalla, mutta mitä olen muilta kuullut, niin jotkut aloittaa uuden, kun entinen täyttyy. Jotkut taasen poistaa vanhempia kuvia ja sellaisia, joita on ladannut picassaan, vaan ei sitten ole niitä käyttänyt.
  Ehkä varmin aloittaa uusi ja laittaa entisestä linkki sinne, jos ei halua entistä poistaa ja haluaa joskus vilasta historiaansa:)

  VastaaPoista
 2. Mulla tuo Picasa on jotenkin outo... mulla oli kanssa kuva-albumi melkein täynnä, mutta yhtäkkiä sinne tuli jotenkin enemmän tilaa ja eräänä päivänä vaan huomasin että siellä onkin vaan 60% tilasta käytetty. Toivotaan että sulle käy samalla lailla. ;D

  VastaaPoista
 3. Joko teet uuden s-postiosoitteen ja tälle blogin tai poistat vanhoja kuvia. Tuosta toisesta kirjoittajasta en ole kuullutkaan, mutta siinäkin sitten tietty toinen s-postiosoite täytyy olla.

  VastaaPoista
 4. Itselläni on ulkoinen kovalevy jossa pidän kuvani paitsi ne jotka ovat blogeissa ja työn alla.
  Osta vaikka 8GB muistitikku ja siirrä ylimääräiset kuvat sinne ja vapauta niin tilaa Picassaan.(on samalla varmuuskopio)
  Juuri tutkin P;tä ja samalla poistin sieltä suoraan roskakoriin turhuudet jo niin tulee paljon lisää tilaa.
  Tuolta muistitikulta voit sitten siirtä haluamiasi kuvia tarvittaessa P;hen / blogeihin.

  VastaaPoista
 5. Tuula, minä olen jo kaksi vuotta ostanut googlelta lisätilaa ja saan 5 dollarilla per vuosi laittaa kuvia vaikka kuinka paljon. Suosittelen!

  VastaaPoista
 6. PS. Nyt luin noita muita kommentteja ja täytyy sanoa, että ei auttanut vanhojen kuvien poistaminen ainakaan minulla. Yhtään pisaraa ei tullut lisätilaa kuvien poistolla.

  VastaaPoista
 7. Ostin viime kuussa lisätilaa, ei ollut kallista.

  VastaaPoista
 8. Minulle tuo ei vielä ole tullut esille,mutta kohta on varmaankin ajankohtainen.Ajattelen tehdä Leenan tavoin ja ostaa lisätilaa,kun ei ole kallistakaan.

  VastaaPoista
 9. Mulla tuli täyteen alkuvuodesta ja ostin vaan sillä viidellä dollarilla lisätilaa. Aika mitätön hinta kun voi sitten huoletta laittaa kuvia eikä tartte alkaa poistelemaan tai käyttämään muita kikkakonsteja :)

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia neuvoista! Taidan tehda niin, etta ostan lisaa tilaa. Eihan viisi dollaria paljoa ole. Mulla kun on tuolla Picasassa vain blogin kuvat, enka halua niita alkaa poistamaankaan. Tama blogi on tavallaan paivakirja minulle. Saapahan katsella myohemmin millaista on ollut, kun kuvatkin pysyvat siella. Uutta blogiakaan en oikeastaan halua aloittaa. Tama on ollut nyt pian pystyssa jo kolme vuotta ja on osa minun elamaani taalla.

  VastaaPoista
 11. Mulla kanssa täytty Picasa viime vuonna, ja mulla on siellä vain blogeissa olevia kuvia. Mäkin siis ostin lisätilaa, ei tuntunut kovin kalliilta.

  VastaaPoista
 12. Tuula, nyt kun laitoin taas kuvia sinne Picasaan, niin siinä lukee että 1GB ilmaista tilaa ja 0% käytetty! Enkä ole ostanut lisätilaa milloinkaan.

  Olen laittanut profiilin sinne Googlen "facebookiin" eli Google+, en tiedä voiko sillä "ansaita" lisää kuvatilaa Picasassa vai mistä ihmeestä tuo johtuu. Ei kuitenkaan kannata näköjään ostella mitään lisätilaa ennen kuin se ihan oikeasti on täynnä! :D

  VastaaPoista
 13. Heps kaikille tässä inffoa aiheesta.
  Jos olet rekisteröitynyt Google+ -palveluun

  Ilmaisen tallennustilan rajoitukset

  Enintään 2 048 x 2 048 pikselin valokuvat ja enintään 15 minuutin pituiset videot eivät kuluta ilmaista tallennustilaa.

  Koon automaattinen muuttaminen

  Kaikki Google+-palveluun ladatut kuvat muutetaan automaattisesti 2 048 pikselin kokoon (pisimmän sivun mukaan), eivätkä ne kuluta ilmaista tallennustilaa.

  Kaikki Picasa-verkkoalbumeihin ladatut kuvat, jotka ylittävät ilmaisen tallennustilan kokorajoituksen, kuluttavat 1 gigatavun ilmaista tallennustilaa. Kun tallennustilan rajoitus saavutetaan, kaikki Picasa-verkkoalbumeihin ladatut uudet kuvat, jotka ylittävät ilmaisen tallennustilan kokorajoituksen, muutetaan automaattisesti 2 048 pikselin kokoon (pisimmän sivun mukaan).

  Jos et ole ottanut Google+-palvelua käyttöön

  Ilmaisen tallennustilan rajoitukset

  Enintään 800 x 800 pikselin valokuvat ja enintään 15 minuutin pituiset videot eivät kuluta ilmaista tallennustilaa.
  Tässä linkki. http://picasa.google.com/support/bin/topic.py?hl=fi&topic=1399133&rd=1

  VastaaPoista
 14. Liityin Google+ palveluun ja nyt mulla on sitten ihan kamalat määrät ilmaista kuvatilaa ;D. Kiitoksia neuvoista!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.