lauantai 26. marraskuuta 2011

Maihaugenin joulumarkkinat

Tänä viikonloppuna on taas Lillehammerin ulkoilmamuseon tiloissa perinteiset joulumarkkinat. Ja sinnehän piti joutua heti ensimmäisenä päivänä mukaan ihmisvilinään.

Tästä on aikaa, kun Lillehammer on ollut näin lumeton viimeksi tähän aikaan vuodesta. Päiväkodin tekemät tontutkin varmaan ihmettelivät lumettomuutta.


Alueella sijaitsevissa lammissa oli jääpinta. Enpä uskaltanut mennä kokeilemaan sen kestävyytta...


Museoalueen kaupungin joulukadulla olisi ollut avajaiset iltapäivällä pimeän tultua. Me olimme liikenteessä jo keskellä päivää.


Kaikenlaisten kojujen lisäksi oli kaupunkialueen kaupoissa myytäviä tuotteita. Tässä kaupassa ei myyty sähkötuotteita, vaikka kyltissä niin seisookin. Siellä oli myytävänä kynttilöitä.


Museon aulassa on myymälä ja lisäksi siellä oli yksityisten myyntikojuja ja siellä kävi kylla todella kuhina iltapäivällä.


Ihmisvilinässä tapasin ensimmäisen kerran ihan livenä myös täälläpäin asuvan Satun (jonka blogia seuraan) ja hänen pienen vauvaprinsessansa! Satulle vielä kerran kiitos isosta kasasta suomalaisia naistenlehtiä! Lähden kohta sohvalle ja sieltä ei minua sitten saa ylös ennenkuin olen ainakin katsonut lehdet läpi ;).

7 kommenttia:

 1. Teilläkin on niin ei -talvisen näköistä vielä! Kiva kun sinulla on Satu siellä lähiympäristössä,tiedänkin hänen bloginsa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun vinkkasit Sadun blogista. Piti heti käydä kurkistelemassa.

  VastaaPoista
 3. Voi kun kiva, kun tapasit suomalaisen prinsessoineen :D Tosi outoa nàhdà Lillehammer noin lumettomana nàin joulukuun alla, eh.
  Tuli ikàvà joulumarkkinoita. Tààllà en ole niità huomannutkaan jàrjestettàvàn...

  VastaaPoista
 4. Oli Tuula tosi mukava tavata tänään!!! Ja sinähän olit nopea, itse en ole ehtinyt vielä edes kuvia ottaan kameralta pois :) Kiitos vielä lahjasta meidän pikkuiselle, aivan ihana asu!! :)

  VastaaPoista
 5. Valkoista joulua ei täälläkään vielä ole luvassa. Järvessä oli yhtenä pakkasaamuna jääpeite, mutta jo seuraavana päivänä vesisade sulatti ohuen jään. Hyvä on mennä uimaan, kun avantoa ei tarvitse koneen puhaltaa.

  Tuollaisilla joulumarkkinoilla on mukava piipahtaa, ehkä mekin käymme vielä Tuomaan markkinoilla Helsingissä.

  VastaaPoista
 6. Tyypillinen joulun alussää siellä ehhehehe. Sinäkin sitten siirryit Sadun livenä tavanneiden joukkoon.Kun Kalamuija tapasi Tromssan Tuulia Saanan, niin Norjan suomalaisbloggajilla on tänä vuonna ollut kovasti kohtaamisia.
  Muutettuani Islantiin pistetään se bloggaajien matkan suunnittelu heti käyntiin :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti vesisateet siellä etelässä muuttuvat pian lumeksi.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.