sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Uusi treenausmuoto: ylämäkijuoksu

Motbakkeløp eli ylämäkijuoksu on täällä nouseva kuntoilumuoto. Kuulin lajista ensimmäisen kerran nyt alkukesästä ja aloin miettimään, että olisikohan tuosta jotakin tämmöiselle sohvaperunalle. Mäkiä kun on ihan omasta takaa joka nurkalla.

Eilen pääsin sitten vajavaisella polvellani kokeilemaan (on muuten kuulemma sellainen laji, jossa polvet eivät joutuisi yhtä kovalle koetukselle kuin tavallisessa juoksussa).

Nimittäin yksi meidän pelloista tarvitsi kivenkeruuta ;). Ja kiviä täällä riittää, sen voin luvata.Olenhan minä tuolla ollut aikaisemminkin kivenkeruussa, vaan en ole ajatellut asiaa kuntoilun kannalta ;). Tänä vuonna jäi pellon kunnostaminen näin myöhäiseen, kun on sadellut niin paljon, ettei tuonne rinteeseen ole ollut traktorilla asiaa ennenkuin sen sai kunnolla kuivumaan.

Nyt pääsi isäntä ajelemman traktorilla ylös-alas ja minä hoitamaan kuntoa kulkien traktorin sivulla ja heittelemään kiviä (siis kaikkia paria nyrkkiä isompia) traktorin lasturiin (iik, siis onko se lasturi suomeksi?).

Maikki rakenteli kivistä kuulema kiviaikaisia asumuksia:


Kuntoilu oli tehokasta: tänään tuntuu siltä, että takapuolen ja jalkojen lihakset ovat olleet rääkissä, puhumattakaan käsivarsista. Usean kilon kivimurikoiden heitteleminen on eetvarttia käsien lihaksille.

Polvi on kuin ennenkin eli kipeä...

Tämä blogi hiljenee pariksi viikkoa. Lähden lomailemaan sinne Suomeen ja yritän pitää nettitaukoa muutenkin. Sähköposteja on kai pakko yrittää päästä katsomaan aika ajoin, mutta muuten yritän olla netittä.

Oikein hyvää keskikesää teille kaikille ihanille ihmisille!

15 kommenttia:

 1. Aika kivasti teiltä löytyy ihan vierestä kuntoilujuttuja;D
  Mukavaa matkaa tänne Suomeen Tuula!

  VastaaPoista
 2. Minà olen katsonut nyt liudan suurinta pudottajaa ja siellà puhuttiin tuosta ylàmàkijuoksusta. Ei tosin noin ettà se olisi vain sità, vaan ettà on erittàin tehokastsa kàvellà vaikka kaikki muu matka ja sitten ottaa sprinttejà juuri noin ylàmàessà. Lisàksi kàvelyn teho tulee jopa juoksun tasolle (kaloreiden suhteen), kun on hieman ylàmàkeà, joten aivan varmasti teit hyvàt treenit :D Lasturi kuulostaa mun korvaan ihan hyvàltà, tosin olenkin tunnettu myòs keksimààn sanoja itse, eh.
  Oikein ihanaa netitòntà suomilomaa :D

  VastaaPoista
 3. Olen heitellyt tarktorin alvalle noita kivia joskus nuorempana ja se on hyvaa kuntoilua.
  Hyvaa Suomilomaa!!! Mekin lahdemme keskiviikkona SUomen Turkuun.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kesää sinnekkin!1Kuulostaa hikiseltä tuo ylämäkijuoksu:)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, aurinkoista ja lämmintä Suomilomaa!

  VastaaPoista
 6. Ylamakijuoksu todella on hyvaa kuntoilua.Mutta tuli mieleense,kun keraat noita kivia,niin joudut kumartelemaan paljon.Tuosta ei valttamatta polvesi tykkaa.Onko tutkittu,mika polveasi vaivaa.

  Oikein mukavaa matkaa Suomeen,ja kivoja kesapaivia.

  VastaaPoista
 7. Onnellista lomailua täällä Suomessa!

  VastaaPoista
 8. Oikein mukavaa Suomi-lomaa, Tuula!
  Lämpimiä ilmoja luvassa ainakin tälle viikolle.:))

  VastaaPoista
 9. Traktorin kauha vai peräkärry? Kumpaakohan tarkoitit?
  Hyvää lomaa! :)

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti lomamatkasi sujuu hyvin!

  VastaaPoista
 11. Ylämäkijuoksu, varmaan tekee eetvarttia. Hyvää suomen matkaa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Tuulalle ja Maikille ihanasta tapaamisesta kahvittelen merkeissä. Oli ilo tavata. Tavataan taas ensi kesänä!!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.