tiistai 7. kesäkuuta 2011

Sadepäivä

Tänään onkin sitten satanut oikein kaatamalla. Pihaan tuli oikein kunnon purot ja tie näytti enemmän joelta kuin tieltä. Oikeastaan sadetta on luvattu ainakin seuraavat kymmenen päivää eteenpäin... Että kesä on tullut ;).


Ennen sadetta ehdin keräämään kuusenkerkkiä. Minun on monena vuotena ollut tarkoitus tehdä kuusenkerkkäsiirappia, vaan aina on jäänyt tekemättä. Nyt kotona ollessa  ehtii sitten kaikenlaista. En oikein tiennyt missä vaiheessa noita pitäisi kerätä. Toiset olivat ihan pieniä vielä ja supussa, toiset olivat jo avautuneet ja olivat pitempiä. Minä keräsin kaikenlaisia sekaisin. Yhden ohjeen mukaan niitten täytyy seisoa vuorokauden verran vedessä. Niinpä odotan huomiseen keittämisen kanssa.


Eilen illalla oli koululla sommeravslutning eli kesäpäättäjäiset. Kouluahan kestää vielä pari viikkoa. Mutta juhla, jossa lapset laulaa ja ohjelman jälkeen istutaan luokassa ja syödään omia eväitä, pidetään jo ajoissa. Tämä juhla oli 1.-4.-luokkalaisille.

6 kommenttia:

 1. Täällä ei ole näkynyt pilven hattaraakaan... auriko paistaa täydeltä terältä... tuulee, mutta tuulikin on ihanan lämmin.

  Vaikka pitää myöntää, että minulle vähempikin helle riittäisi..:)

  VastaaPoista
 2. Voi kun meillekin voisi tulla tuota sadetta! Ja kerro sitten minkälaista siirapista tuli.

  VastaaPoista
 3. täälä oli eilen +30 lämmintä tai siis kuumaa!

  Meinas olla tukalat oltavat kun olin kuvaamassa ratsastustuntia 3 tuntia :DD

  VastaaPoista
 4. Täälläkin tekis hyvää tuo sade. NIin paahtavaa hellettä, ja kuivaa, ei jaksais koko ajan vettä kasveille ruodata.

  VastaaPoista
 5. Pohjolan kesaan kuuluvat sateet.
  Taalla meilla nayttaa nyt silta,etta sateet alkavat olla loppu talta kesalta.Tosin viikon loppupuolelle saatiedotus lupailee ukkosta.
  Onpas paljon vakea koulun juhlassa.

  VastaaPoista
 6. Voi ei! Katoinkin sääkartasta aamulla että Ruotsin ja Norjan yllä satoi todella paljon. Toivottavasti ei tule tänne ;-)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.