sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Hummus

Teen aina välillä kikhernetahnaa eli hummusta.

Ohje on helppo. Käytän vielä sellaisia valmiiksi kypsytettyjä kikherneita. Täällä myydään ainakin Spar-kaupassa Eldoradon tuottamana. Sellaisessa pienessä pahvilaatikossa.

Jauhan herneet sosemyllyllä ihan hienoksi tahnaksi. Lisään siihen puolikkaan sitruunan mehun, suolaa, hienoksi jauhettua mustaa pippuria, 3-5 valkosipulin kynttä ja seesaminsiementahnaa (tahina). Seoksen paksuudesta riippuen lisään oliiviöljyä jonkin verran. Sitten vaan kaikki kunnolla lusikalla sekaisin.


Hummus on hyvää leivän päällä tai pitaleivän välissä. Nam. (kuvassa on oliiviöljyä hummuksen päällä)



11 kommenttia:

  1. Varmasti onkin maukasta leivänpäällä..:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun sanoit tuon pöllöpäälle, joka ei ole tajunnut, että helpommalla todellakin pääsee valmiiksi kypsytettyjen kikherneiden kanssa.
    Tuohon hummukseen tulee aika ajoin sellainen "himo", että pitää syödä monta päivää suurella hartaudella. Saattaa olla joku magnesiumin puute silloin, koska tuosta sitä saa.

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, etta jaksat tehda sita itse! Taalla "Hummuksen Luvatussa Maassa" mina ostan sen valmiina:)

    VastaaPoista
  4. Ennen tein minäkin usein itse hummusta.Tämäkin on hummuksen luvattu maa,kuten muistanet,ja joskus ostan valmista mutta kyllä välillä teen itsekin;silloin voi olla varma ettei ole lisäaineita mukana.Nykyään täällä on kaupoissa miljoona eri hummusta,ihan sekaisin siitä tarjonnasta menee...

    VastaaPoista
  5. Enpä ole ennen kuullutkaan tuollaisesta tahnasta:) Hummusta. Varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  6. Irmastiina, aivan ihanaa ja tayttavaa.

    Sirkku, nuo Eldoradon eivat ole edes kalliita taalla, alle 10 kruunua eli yhden euron verran.

    ebru, taalla saa myos ainakin Oslossa jotain purkkikamaa, joka maistuu aivan kamalalle...

    Yaelian, meilla oli Haifassa vakipaikka, mista sai maailman parasta hummusta. Siella muuten rajahti pommi jokunen vuosi sitten...

    Liisa, kannattaa kokeilla, todella hyvaa.

    VastaaPoista
  7. Tätä kokeillaan. :-)
    Olen ostanut vain valmista. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  8. Nam! Kiitti resepotistä, täytyy kokeilla joskus. Varsinkin kun työkaveri, joka naimisissa libanonilaisen kanssa, lupasi tuoda joku kerta mulle ihan aitoa arabialaista leipää :-)

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta. Olenkin miettinyt mitæ muuta siihen tulee kuin kikherneita. Takk:)

    VastaaPoista
  10. Meillä tykätään myös hummuksesta. Tosin en ole sitä itse tehnyt. Pitäisikin kokeilla. Tämä ohjeesi kuulosti sen verran simppeliltä, että en ehkä saisi kokonaan tyrittyä :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.