tiistai 28. heinäkuuta 2009

Edelleen sunnuntain reissusta


Gudbrandsdalenissa on sailytetty ikivanhoja rakennuksia todella hyvin. Teitten varsilla oli monia upeita hirsitaloja ja talojen ymparistossa navettaa, aittaa jne. Ja ne kaikkein parhaiten sailyneet ovat siis edelleen asuttuina. Ja niita on paljon.

Tassa kuvassa on pieni osa ihailemaani skigard-aitaa. Tuollaisten tekijat ovat kovin harvassa tata nykya. Aidan takana iso lauma vuohia.


10 kommenttia:

  1. Ihanaa vanhanajan "risuaitaa", niin kaunista ja käytännöllistä.

    VastaaPoista
  2. Katsoin ensin, että siellä on lampaita mutta ne ovatkin vuohia! Voi että, ihanuuksia :)

    VastaaPoista
  3. Voi että on ihania kuvia . Tuo aita on nimeltään pistoaita taallapain . Mieheni kanssa rakennettiin tuollainen pihamme ymparille , ei ihan noin tiheana .Mina olin haaveillut siita pitkat ajat , kunnes....

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia jalleen, ja mika aita!!! Vau!

    VastaaPoista
  5. Ihana aita! Mikä ihme tuollaista aitaa kutsutaan Itä-Suomessa... yritän saada mieleeni. Mutta niin monet sanat on kadoksissa jo :(

    Terkuin täältä Tysklandista...;)

    VastaaPoista
  6. Minä taas.. :) Tulin ilmoittamaan sellaisen jutun, että olen pistänyt pystyyn aivan uuden uutukaisen blogin! Vanhan ehkä joskus poistan kokonaankin, nyt keskityn täyttämään uutta blogiani :) Tervetuloa lukemaan juttujani nyt uudessa blogissa, osoite löytyy nimeni takaa :)

    VastaaPoista
  7. Aita on tosi ihana, tuollainen kävisi hyvin juuri minun kasvimaan ympärille, kun vaan joku osaisi sen tehdä :)

    Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista
  8. Maisemakuviasi katsellessani tulen entistä vakuuttuneemmaksi, että myös Keski- ja Etelä-Norjaan täytyy päästä. :) - Jylhät karut maisemat viehättävät tuntureiden keskellä kasvanutta meikäläistä.

    VastaaPoista
  9. onpas kaunista! kiitos ilmoittautumisesta lukijakseni! palaan itsekin paremmalla ajalla blogiisi!

    VastaaPoista
  10. Lueskelen perjantaipäivän piristykseksi mukavaa blogiasi ja kertoisin että Etelä-Savossa tuollaista risuista tehtyä aitaa sanotaan särentäaidaksi.

    MaryAnn

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.