Gudbrandsdalenissa on sailytetty ikivanhoja rakennuksia todella hyvin. Teitten varsilla oli monia upeita hirsitaloja ja talojen ymparistossa navettaa, aittaa jne. Ja ne kaikkein parhaiten sailyneet ovat siis edelleen asuttuina. Ja niita on paljon.
Tassa kuvassa on pieni osa ihailemaani
skigard-aitaa. Tuollaisten tekijat ovat kovin harvassa tata nykya. Aidan takana iso lauma vuohia.
Ihanaa vanhanajan "risuaitaa", niin kaunista ja käytännöllistä.
VastaaPoistaKatsoin ensin, että siellä on lampaita mutta ne ovatkin vuohia! Voi että, ihanuuksia :)
VastaaPoistaVoi että on ihania kuvia . Tuo aita on nimeltään pistoaita taallapain . Mieheni kanssa rakennettiin tuollainen pihamme ymparille , ei ihan noin tiheana .Mina olin haaveillut siita pitkat ajat , kunnes....
VastaaPoistaIhania kuvia jalleen, ja mika aita!!! Vau!
VastaaPoistaIhana aita! Mikä ihme tuollaista aitaa kutsutaan Itä-Suomessa... yritän saada mieleeni. Mutta niin monet sanat on kadoksissa jo :(
VastaaPoistaTerkuin täältä Tysklandista...;)
Minä taas.. :) Tulin ilmoittamaan sellaisen jutun, että olen pistänyt pystyyn aivan uuden uutukaisen blogin! Vanhan ehkä joskus poistan kokonaankin, nyt keskityn täyttämään uutta blogiani :) Tervetuloa lukemaan juttujani nyt uudessa blogissa, osoite löytyy nimeni takaa :)
VastaaPoistaAita on tosi ihana, tuollainen kävisi hyvin juuri minun kasvimaan ympärille, kun vaan joku osaisi sen tehdä :)
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua !
Maisemakuviasi katsellessani tulen entistä vakuuttuneemmaksi, että myös Keski- ja Etelä-Norjaan täytyy päästä. :) - Jylhät karut maisemat viehättävät tuntureiden keskellä kasvanutta meikäläistä.
VastaaPoistaonpas kaunista! kiitos ilmoittautumisesta lukijakseni! palaan itsekin paremmalla ajalla blogiisi!
VastaaPoistaLueskelen perjantaipäivän piristykseksi mukavaa blogiasi ja kertoisin että Etelä-Savossa tuollaista risuista tehtyä aitaa sanotaan särentäaidaksi.
VastaaPoistaMaryAnn