maanantai 27. heinäkuuta 2009

Valdres fløya

Eilen kavimme lahes jokakesaisella autoreissullamme Valdresista ja Beitostølenista vuorten yli Gudbrandsdaleniin. Sielta ajamme myos usein kuuluisan Per Gynt tien, joka vie Gålåsta Gausdaliin (60km mita kauneinta norjalaista tunturimaisemaa.) Yhteensa ajoimme noin 400km.


Maisemat tunturien yli ovat aivan uskomattoman kauniit, eika kannykkavalokuvat tee millaan oikeutta niille. 7-vuotias tyttarenikin huokaili maisemien vilistaessa ohitse. Ajoimme hitaasti ja ihmettelimme turisteja, jotka huristelivat ohitsemme rallivauhtiin. Siina ei ainakaan maisemien kauneudesta ehtineet nauttimaan.

Tuota reittia voin suositella kaikille taalla matkaaville. Reitin varrella on yopymismahdollisuuksia leirintaalueista vuoristohotelleihin ja mahdollisuuksia pitempiin ja lyhyempiin vaelteluihin tunturissa on paljon.

4 kommenttia:

  1. Voi kun pääsisi noille tunturialueille. Mahtavia. Ihmiset vain pelottelevat kapeilla ja jyrkillä teillä ja ahtailla tunneleilla.

    VastaaPoista
  2. Huikeat maisemat. Pääsisinpä tuonne.

    VastaaPoista
  3. kirlah, ainakaan tuolla reitilla tiet eivat ole kapeita eika millaan tavalla jyrkkia. Eika yhtaan tunnelia pilaamassa maiseman ihailua!

    VastaaPoista
  4. Hei, tuon Bitihornin huipulla kävimme noin kuutisen vuotta sitten. Sieltä oli mahtavat näkymät ja siellä istuessamme soitimme kännykällä Suomeen. Tuntui hassulta jutella ihmisten kanssa toisessa maassa ja istua Norjassa tunturin huipulla. Kiipeäminen huipulle kesti rauhallisella tahdilla kolmisen tuntia suhteellisen helppoa reittiä, tosin paikoin vähän jyrkähköäkin reittiä pitkin. Voin mainiosti suositella tuntureissa kulkemisesta ja näköaloista pitäville! Hienoja maisemia ja kuvia taas kerran, Tuula!
    Terv. Rosmariini

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.