sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Elaman kulkua

Keskimmainen (syksylla 18v) pyorahti kotona asken. Puhuimme Osloon muutosta. Oppisopimustyo siella alkaa 10.8. Asunnonhan han hankki jo kesakuun lopussa. On kaynyt siella muutaman kerran, tyttoystava asuu lahes naapurissa. Mutta varsinainen muutto tapahtuu vasta elokuussa.

Nain ne lapset lennahtavat pesasta. Tama toisen kaemmas muuttaminen ei kirpaise niin kovasti kuin esikoisen (20v). Tosin hanenkin muuttaminen kavi aika vaivattomasti, koska han oli ensin vahan aikaa Suomessa ennen varsinaista muuttoa. Kakkonen on asunut alivuokralaisasunnossa jo yli vuoden nyt taallakin, joten helpottaahan sekin ajatusta.

En tieda oikein missa vaiheessa nuoret muualla maailmassa muuttavat pois kotoa, mutta taalla monet muuttavat alivuokralaisiksi siirtyessaan lukioon. Siis ainakin taalla maalla. Kaupungissa on eri juttu, missa koulut ovat lahempana. Ja useimmat varmaan muuttavat kotoa pois aloittaessaan opiskelut lukion jalkeen.

Minulle jaa nyt kotiin sitten vain kuopus (7v). Han on toivottavsti kotona viela seuraavat 10 vuotta :).

5 kommenttia:

  1. Se on vanhemmille varmasti melkoinen elämänmuutos, kun perheen nuorimmat jäsenet hiljalleen lähtevät kotoa. Monilta kuullut :)

    VastaaPoista
  2. On se.

    Mina kapristelen muutoksissa myös- kuopuksella on tana kesana alkanut enemman oma elama...nytkin lahti omille teilleen...esikoinen Suomessa ja mis töissa...taidan hankkia koiran mita paapon;)

    VastaaPoista
  3. Kyllahan tana elamanmuutos on. Monella tapaa.

    Hanki vaan koira Ebru ;D. Meilla on niitakin...

    VastaaPoista
  4. Onhan se suuri elämänmuutos, kun on ensin 20 vuotta tottunut siihen, että lapset aina ovat lähellä. alussa tuntuu ihan onnettomalta ja tyhjältä.

    Mutta teillähän on vielä pitkään yksi kotona, joten ehditte tottua. Hyvässä lykyssä käy vielä niin, että kymmenen vuoden kuluttua jo toivotte, että saisitte olla vain kaksistaan.

    VastaaPoista
  5. kirlah, olen tallainen "taysi-ikainen" pikkulapsen aiti, joten ihan varmaan voi kymmenen vuoden paasta tuntua, etta johan tuota voisi tuo viimeinenkin lentaa pesasta ;D.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.