lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kultaa

Paikallislehdestä luin aamulla, että lakkaa on suot ihan keltaisenaan. Kypsiäkin ovat jo ja tämä viikonloppu on lakankerääjien viikonloppu.

No, meiltä on 100 metriä lähimmälle lakkasuolle ja sinnehän piti ennen hellettä ehtiä. Ei tarvinnut olla kauan. Vähän marjoja. Puolet raakoja. En kerää raakoja marjoja. Tulipahan kuntoiltua varttitunti.


Meitä on nyt hellitty helteillä. En valita, vaikka kuuma onkin. Alkukesä oli niin kylmä ja sateinen. Samoin kuin parina edellisenäkin kesänä. Eli nyt nautitaan kunnon kesästä. Mutta lehmien laitumet alkavat olla kuivia ja olemme joutuneet aitaa laittamaan lisää useampana päivänä. Sillä seurauksella, että sain auringonpistoksen tai jonkun sen tapaisen yhtenä päivänä. Ei hyvä ja nyt olenkin vältellyt auringossa olemista.

Eilisiä kuvia verannalta:
Maanantaina vaihtuvat maisemat ja kohteena on Suomi ja Joensuu. Reilu viikko siellä. Katsotaan ehdinkö postailemaan sieltä mitään.

21 kommenttia:

 1. En minäkään valita kuumuutta, mutta tuota kuivuutta vähän. Kun nurmikot ja laitumet kuivuvat rapisevan ruskeiksi... Täällä ukkoskuurot on tuoneet edes vähän vettä. Onneksi.
  Auringonpistos tai lämpöhalvaus tulee muuten salakavalasti jos joutuu tekemään ulkohommia helteessä ja auringonpaisteessa: hattua päähän ja paljon nestettä - mielellään kivennäisvettä. Ja kun juo koko ajan ja vähitellen, niin ei tarvitse juosta jatkuvasti vessassa :). Täälläkin tuli yksi auringonpistos meidän harjoittelijalle kun ei totellut ohjaajaansa :D.

  Mukavaa Suomen reissua! Kun tulet sieltä, niin sitten kyllä tavataan jossain päin. Täällä tai siellä:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ehdottomasti tavataan. Elokuussa.

  VastaaPoista
 3. Kuuma on täälläkin - nautin siitä yleensä, mutta näin sytostaattihoitojen jälkitilassa on jo valmiiksi hiki8] Mutta onneksi on hoidot, pelkäsin jo hetken pahinta eli että ei voidakaan enää hoitaa... Onnea ystävällesi hoitoihin, joillekin ei onneksi tule juurikaan pahoinvointeja, toisaalta rintasyöpähoidoissa useimmiten lähtee tukka. Mutta pientä sekin sitten lopulta on - tärkeintä on, että selviää hengissä tästä syöpäläisestä:)

  VastaaPoista
 4. Viime viikolla olin suolla keräämässä mustikoita mutta lakkoja siellä ei näkynyt...
  Hyvää Suomen matkaa Tuula!

  VastaaPoista
 5. Onpas jännä juttu, että teillä ei vielä kaikki lakat oo kypsyneet. Minä täällä reissupaikallani Mehamnissa vietin lauantain tuntureilla ja laaksoissa vaellellen ja lakkojakin tuli poimittua viitisen kiloa. Aika poikkeuksellista että ei täällä enaä pahemmi raakoja näkynyt , ollaan sentään Euroopan mantereen pohjoisimmassa paikassa Nordkin niemimaalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli kylmä alkukesä katsos niihin teidän helteisiin verrattuna :).

   Poista
 6. Lakka, kaikista hyvistä puolista huolimatta, ei kuulu ykkössuosikkeihini marjoissa. Sain varmaan pienenä yliannoksen kun mökin vierellä oli lakkasuo. Mukavaa Suomen lomaa ja "nähdään" taas elokuussa.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa Suomenreissua! Minä en myöskään pidä lakoista...

  VastaaPoista
 8. Minä poimin tänä kesänä hilloja elämäni ensimmäistä kertaa Kirkkoniemessä! Oli kyllä upea kokemus! Rakastan hilloja ja nimesin jopa tyttäreni niiden mukaan. ;-)

  VastaaPoista
 9. Olen lukenut jo pitkään blogiasi eli....jos Joensuun torilla kuulen jonkun puhuvan norjaa niin tulen kyllä moikkaamaan! Toivottavasti törmätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, torilla ollaan varmaan moneen otteeseen. Toivottavasti otat hihasta kiinni :).

   Poista
 10. teillä taitaa olla lakka-aika pikkaisen myöhemmällä, meillä se alkaa olla jo auttamattomasti ohi, vaan oikein mukavaa lomareissua kotimaisemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neljän tunnin päästä ollaan jo matkalla :).

   Poista
 11. Tervetuloa tänne. Ei taideta ehtiä sinun pikalomalla näkemään, olen töissä ja Loppuviikolla suuntana Lieksa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.