keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kätilönä ja "to på rømmen"

Laitumella on odotettu iloista perhetapahtumaa jo pari viikkoa. Menin aamulla sinne tarkastamaan tilannetta ja synnytys olikin käynnissä. Sain kaivettua kännykän esiin vasta tässä vaiheessa:


Kummasti nämä syntymiset hoituvat niin luonnollisesti näillä meidän lehmillä. Tässä jo vasikka jaloillaan pienen hetken päästä syntymästä maitoa imemässä.


Aamutoimille piti hakea isäntä apuun, kun kaksi meidän uutta lehmää oli lähteneet karkumatkalle...


Uskomattoman kesy Ludvig sai kaverin, joten olisikohan tulokkaan nimi sitten Amadeus?


16 kommenttia:

 1. Voi kun suloisia! Karkaileeko ne muuten useinkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se ruoho on aina vihreämpää siellä aidan toisella puolella ;). Ei onneksi usein, kun sähköaita pitää ne aika hyvin kurissa. Mutta sitten on aina näitä, jotka keksii kaikenlaisia konsteja.

   Poista
 2. Toivottavasti vasikka saa olla emonsa kanssa. Suomessa emo ja vasikka erotetaan heti ja sitten molemmat itkvät vuorokauden= julmaa!

  Amadeus on oikein hieno nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Leena vain näitä emolehmiä eli vasikat saavat olla äitiensä kanssa ihan sinne asti, kun seuraava vasikka tulee. Ja parhaassa tapauksessa vielä senkin jälkeen samassa laumassa :). Suurin osa meiltä lähtevistä lehmistä lähtee eläviksi toisille tiloille. Ja se tuntuu minusta todella hyvältä. Nämä kun ovat näitä suojeltavia rotuja, niin niitä ei ihan helpolla teuraalle laiteta.

   Poista
 3. Luonto hoitaa hommat. :-) Pysäyttävä kuva tällaiselle, joka ei ole koskaan eläinsyntymää nähnyt.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että voiko tuommoista kuvaa edes laittaa tänne. Mutta ajattelin, että onpahan erilainen, eikä tule vastaan joka blogissa :).

   Poista
 4. Kyllä tuo eläinlapsen syntymäkin on aina iso ihme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yhtä ihmeellistä joka kerran.

   Poista
 5. Onnittelut perheen lisäyksestä :) niin kyllä nuo eläimet ovat uskomattoman eteviä keksimään kaikenlaista, eilen aamulla tuöli pihalla kaksi meidän kutuista vastaan (olivat saaneet portin alalaitaa hieman raolleen) ja jo oli tänä aamuna taas yksi kuttu aidan väärällä puolella "hei huomasin muuten että aidassa ei ole vielä sähkö päällä ukkosen jälkeen" :D

  VastaaPoista
 6. Olipa ihanaa pitkästä aikaa vierailla blogillasi . Kuvat herättävät eräänlaisen haikean kaukokaipuun .

  VastaaPoista
 7. Huimaavan viihtyisä tämä blogisi !

  VastaaPoista
 8. Tuttua touhua Suomen elämästä lehmien poikiminen. Sekä omien että vieraiden. Itseuudistuvassa karjataloudessa ja varsinkin kun eläimet ovat jo laitumella poikimiset yleensä onnistuvat. Jos vaan ummessaoloajan ruokinta on ollut kohdallaan.Kuinka kauan teillä savat nuo vasikat imeä, koska ne vieroitetaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasikat saavat olla emojen kanssa sinne asti kun seuraava tulee. Tai no, samassa laumassahan ne kulkevat, jos ei myydä elävänä jonnekin muualle. Nyt on ollut niin onnellisesti, että nuo sonnivasikatkin ovat saaneet lähteä gårdsoksen hommiin muille tiloille. Mutta ainakin yhdeksän kuukautta ne ovat emojen kanssa.

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.