torstai 18. heinäkuuta 2013

Hadeland glassverk

Tänään tehtiin tyttöjen retki Hadelandiin lasitehtaalle. Paikka on Norjan yksi eniten vierailtu turistikohde. Sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Oslosta luoteeseen.

Ystäväni aloitti lomansa murtamalla jalkansa kolmesta kohtaa ja alkaa nyt kolmen viikon jälkeen hyppimään seinille kotonaan. Viimeksi olimme samassa paikassa pari vuotta sitten, kun minulla oli polvi kipeä. Eli oikea vaivaisten vierailupaikka :). Ja tällä kertaa kokeilimme vierailua pyörätuolilaisen silmin. Hyvin sujui, mutta kaikkiin kohteisiin ei pyörätuolilla kumminkaan päässyt sisälle.

Lasitehtaan alueella on vanhoja rakennuksia, joissa on tehtaanmyymälöitä. Niissä myydään lasi- ja posliinituotteita ja kaikenlaista muutakin sisustustarvikkeista vaatteisiin ja ruoka-aineisiin edullisempaan hintaan. Kesäisin puistossa on lasten eläinpuisto lehmineen ja lampaineen. Lisäksi eräässä rakennuksessa on vaihtuva näyttely. Tällä kertaa kansallispukuja. Lasitehtaalla on mahdollista puhaltaa omaa lasia. Alueella on ravintola ja pari kahvilaa. Joulunalusaikaan on järjestetty jouluaktiviteetteja.

Eli päivä sujui supsikkaan. Niin supsikkaan, että meinasin unohtaa ottaa kuvia. No, sitten yhdestä kohdasta kuvasin eri suuntiin, että on edes vähän todistusaineistoa :).
5 kommenttia:

 1. Monta kertaa olen ajanut ohi ja monta kertaa suunnitellut käyväni, mutta eipä ole tullut käytyä. Nyt pitää kyllä kyllä korjata tämä aukko sivistyksessä ja hurauttaa tuonne päiväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti kannattaa vierailla!

   Mietin, että jospa tullaan sinun luokse, mutta kun kahvila ei ole vielä avautunut, niin ajettiin sitten tuonne :).

   Poista
  2. Täällä on aina kahvila auki kaikille kivoille ohikulkijoille :D. Joten rohkeasti vain!

   Poista
 2. Kiitokset kivoista postauksistasi! Olen vakiolukijoitasi, mutta valitettavasti kommentoin aivan liian harvoin. Norjan luonto ja vuonot kiehtovat minua kovasti. Osaisitko antaa vinkkejä, mistä saisi tietoa vuonoristeilyyn 2-4 vrk lähtökohteena Oslo tai Bergen?

  Leppoisaa kesää!

  - Eeva

  vinkkejä vuonoristeilyyn laivalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurtigrutenhan se niitä vuonoristeilyjä tekee ja semmoinen matka on jokaisen norjalaisen haave tehdä ainakin kerran elämässään. Ne vaan ovat aika kalliita. Mutta matkahan sisältää täysihoidon mahtavilla ruuilla, joten rahansa arvoinen varmaan.

   Hurtigrutenin matkat ovat Bergenistä alkaen Kirkenesiin. Matkaan voi hypätä mistä tahansa satamasta matkalla. Tässä Hurtigrutenin kotisivut: http://www.hurtigruten.no/ Sieltä voit valita eri kieliä, mutta ei suomeksi.

   Oslosta taidetaan järjestää vain Oslonvuonon risteilyjä ja ne ovat muutaman tunnin pituisia.

   Poikani oli ennen oman veneen ostoa mukana pienpurjeveneellä pitkin Norjan rannikkoa Lofooteille asti. Semmoisille reissuille purjeveneilijät etsivät myös ihmisiä, mutta sitten pitäisi olla kyllä kai edes jonkin verran meritaitoinen. Semmoisille matkoille etsivät ihmisiä tämmöisellä sivustolla: http://www.sorgenfri.com/

   Toivottavasti näistä oli apua :).

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.