sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Heppoja vuorella

Eilen oli todella kuuma täällä kotona. Illalla lähdettiin ajelemaan tuonne meidän lähitunturiin ja siellä olikin viileämpää. Tosin lähes kahdessakymmenessä oli lämpötila sielläkin vielä yhdeksän maissa illalla.

Tuolla tunturissa on kaksi paikkaa, missä pidetään hevosia kesäaikaan. Molemmissa on yksi jalostusori ja sitten iso haaremi mukana. Tapasimme tämän lauman ajellessa:
Tämmöisissä maisemissa ajeltiin eilen. Katsokaa tuota ihanaa pilvetöntä taivasta! Voiko olla ihanampaa kuin kesä täällä Pohjolassa!9 kommenttia:

 1. Huhhuh onpas siellä lämmintä. Me olemme palanneet normaaliin alun toistakymmenen asteen lämpötilaan sekä Vesterålenissa että täällä keikkapaikassani Mehamnin matalikoilla.Heppoja laitumella...se on hyvä asia. Yleensäkin metsä- ja luonnonlaitumien perinnebiotoopeille olisi eduksi jos monet eri kotieläimet: naudat hevoset lampaat vuohet siellä yhdessä laiduntaisivat. Hevoset ja naudat ovat sitäpaitsi hyviä uusien laidunalueide polkujen tekijöitä.

  VastaaPoista
 2. Tuosta samasta asiata muuten puhui eläinlääkäri. Olisi hyvä, jos eri eläimet laiduntaisivat samalla laitumella. Se puhui jotain madoista jne. Alalaitumella on nyt ollut joitakin naapurin lampaita oleskelemassa. Ne kun pääsee sinne vapaasti sähköaidan alitse :).

  Mutta kovin on ihanan näköisesti laidunnettu nyt kaksi aluetta. Lehmät syövät siis kaiken mahdollisen ja syövät myös alaoksat puskista ja puista. Tuommoinen lauma jo laiduntaa aika tarkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta,maatiaisrodut osaavat hyödyntää luonnonlaitumet paremmin kuin huippuunsa jalostetut maitorodut. Ovat myös ketterämpiä epätasaisessa maastossa ja ahkerampia etsimään eväänsä.

   Poista
 3. Vau, miten ihanat maisemat. Kyllä sinun kelpaa :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on ollut niin lämmintä koko ajan mutta se on pientä siihen verrattuna mikä odottaa loppuviikosta,,,,paluu kuumaan ja kosteaan rannikko-Israeliin.
  Ihania heppoja!

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut lämmintä vähän reilu kymmenen astetta ja satanut vettä tuulikin on ollut todella kylmä, mutta nyt kait pitäisi taas hieman lämmetä. vaimoni se olisi varmaan kyllä ollut haltioissaan tuossa polle laumassa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat hevoshaaremi ja kesäpäivä. Täällä ollut nyt muutama pilvinen aamupäivä, mutta lämmintä täkäläisiin oloihin riittänyt jo ennätyskesäksi asti. Mitä parhainta tätä päivää!

  VastaaPoista
 7. On siinä orilla oltavat! Mulle muuten sopisi juuri nyt sellainen vähän viileämpi vuoristoilma. Mittari näyttää taas kahtasataa. Ei vais, sellaista vajaata 40 C, mutta ilmankosteus tekee tästä tosi tukalan.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.