lauantai 29. tammikuuta 2011

Uusia lapasmalleja (ja ihan vähän hevosasiaakin)

Sain yhden lapastilauksen sen jalkeen, kun olin työkavereille neulonut joululahjaksi näitä huovutettuja lapasiani. Siitä innostuen aloin kokeilemaan uusia "kuvioita" lapasissa. Ajattelin, että huovutan samassa koneessa useamman parin kerralla, kun kerran täytyy huovuttaa se yksi pari kumminkin.

Ensin tein parit tällaiset raidalliset. Minusta nämä ovat herkullisen näköisiä ;), varsinkin nuo punaiset.Sitten ajattelin kokeilla, millaista jälkeä tulisi, jos tekisi kuvion ompelemalla päälle ennen huovuttamista. Tässä mustat sydänlapaset:Meille tulee kylään huomenna Horg lillin edellinen omistaja. Ja tänään olisi tarkoitus käydä katsomassa ainakin yhtä toista hevosta, josta olemme soitelleen tällä viikolla...

Meille taisi tulla hevoskuume kaikille. Minäkin aion hevosen selkään tämän viikonlopun aikana. Isäntä oli eilen neljän tunnin ratsastusreissulla! Keskimmäinen lapsistani kävi viikko sitten viikonloppua täällä viettämässa ja ratsastettuaan Horg lillilla sai aivan hepulin ja aikoo hankkia kuulemma hevosen heti, kun vaan on mahdollista. Vanhin tulee ratsastamaan ensi viikolla. Maijaa täytyy talutusratsastuttaa aina, kun vaan on mahdollista. Hänen vuokseen olemmekin ajatelleet sitä toista hevosta, vähän pienempaa ja helpommin käsiteltävää. Ja näin saisi Horg lill sen heppakaverin talliin.

Ollaankohan me ihan höperöitä...

14 kommenttia:

 1. Ihania lapasia olet neulonut ja huovuttanut. Nuo ensimmàiset ovat kyllà just niin herkulliset kun mille nàyttàvàt. Mariannekarkinmakuiset ;)
  Ihanaa kun tiedàn perheellà on yhteinen heppaharrastus :D

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia olet tehnyt!

  Tykkään hevosista. En tosin ole ratsastanut milloinkaan. Ystäväni käy monta kertaa viikossa ratsastamassa ja kertoo mielenkiintoisia juttuja hevosista ja ratsastamisesta:) Hevoset on kyllä uljaita ja viisaita eläimiä.

  Onnittelut koiranpentujen johdosta! Ihania ovat!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hei,kylläpä on komeat lapaset,olet sinä mestari tekee.:),minäkin olen neulonu lapasia ja sukkia vaan nyt on jäänyt.Tykkään hepoista,nuorena kävinkin ratsastamassa naapurin hevosella,vaan ei oo ennää hepoa.:(.
  Mukavaa viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, lisää hevosia ehdottomasti. Ne on mahtavia otuksia! Maalla asumisessa on ehdottomasti puolensa.

  VastaaPoista
 5. Onpa kivat tumput! Ja nyt muistin, etta olenhan mina joskus lapasetkin tehnyt. Pitaisi hankkia kutimet ja lankaa ja kokeilla. Nimittain lapsiparoilla ei lapasia ole. Onnettomat neulehansikkaat, jotka eivat tietystikaan juuri lammita eivatka ole kivoja lumipallojen toessa. Vaikka eihan niita usein tarvita.

  Tyttareni on ihan heppahullu. Huomiseksi on hoputtanut isaansa varaamaan ratsastustunnin. Tuntien hinnat ovat vain ihan jarkyttavia, sellaisesta 45 min rupeamasta saa maksaa 45-50 dollaria.

  VastaaPoista
 6. Ihania lapasia! Kiitos ideoista, minäkin taidan palata tumpputehtaalle -tuleehan se ensi talvikin taas joskus :)

  Heppahöperyys vie mennessään :) Teillä on siihen hyvät puitteet.

  VastaaPoista
 7. Tuula, hankkikaa issikka eli islanninhevonen. Siinä on pienempi ja hyväluontoinen. Minä ja mieheni käymme jo issikkatallilla. Paras ystäväni hurahti heti ja osti oman.

  VastaaPoista
 8. Upeita lapasia! Mitenkähän tuo huovuttaminen käy? Pitääkö siinä olla erityistä lankaa? Kokeilisin itsekin tehdä, sain joululahjaksi huovutetut lapaset ja ovat erittäin lämpimät ja hyvät pitää.

  VastaaPoista
 9. Ciacy, tuo olikin hyva nimi: Mariannekarkkilapaset!

  Susanne, minakin vasta tassa opettelen tata hevosasiaa ;).

  Tansku, nama lapaset ovat tosi helppoja neuloa.

  Penni, kylla maalla on mukavaa(kin)!

  Johanna, en tieda ratsastustuntien hintoja taalla, mutta kalliilta kuulosti nuo teidan hinnat.

  Susadim, en ymmarra kuinka me ei olla aikaisemmin hankittu hevosta. Kun tata tilaa kumminkin on missa pitaa kaikenlaisia elaimia.

  Leena, issikka olisi varmaan mukava. Sehan ei ole niin isokaan. Katselemme nyt oikein tosissaan mita tarjolla on.

  Kirlah, huovutan pesukoneessa, 40 asteessa. Laitan lapasen sisaan pienen muovipussin koneeseen laittaessa ja laitan sinne myos pyyhkeen tai pari. Taman yksinkrtaisepaa ei huovuttaminen voi olla. Pitaa vaan muistaa tehda tarpeeksi isot tumput, kun ne kutistuu aika paljon.

  VastaaPoista
 10. Mariannekarkit mullekin tuli mieleen. Pirteän näköisiä :)

  Kyllä heppa tarvitsee heppakaverin ;)

  VastaaPoista
 11. Voi kun ihanat nuo sydänlapaset! Siis niin on muutkin, mutta niihin oikein rakastuin! ;)

  Heppakärpänen on sitten puraissut oikein kunnolla!! No, se on varmaan oikeasti tosi hyvä jos se teidän hepo saa kaverin... Onhan ne kuitenkin laumaeläimiä. :) Tsemppiä etsintään!

  VastaaPoista
 12. Muhkeat ja mehukkaan näköiset lapaset, ihanat ♥

  VastaaPoista
 13. Minäkin suosittelen uudeksi hepaksi issikkaa. Ne olis hyviä lähteä ratsastusvaellukselle sinne tuntureihinkun, puurajan yläpuolelle.
  Kun sellainen maasto onj niillä verissä.

  VastaaPoista
 14. Oi toinen heppa. Ihanaa. Ratsastaminen kaverin kanssa on niin kivaa:)
  Issikat ovat ihania. Mutta olen seurannut jonkin verran näitä Norjan markkinoita ja ne ovat aika kalliita. Niitä joilla on kesäihottumaa voi saada halvemmalla...
  Mutta pidä meidät ajantasalla. Niin, miksi ette ole aikaisemmin heppaa hommanneet:)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.