maanantai 3. tammikuuta 2011

Onko toiveita?

Mitä haluaisit minun kirjoittavan blogissani? Mikä täällä norjalaisessa elämässäni kiinnostaisi teitä lukijoita?

Olen asunut täällä jo niin kauan, vuodesta 1999, että monet kummalliset asiat alkavat tuntumaan minusta jo melkoisen normaaleilta. En jaksa, enkä osaa enää ihmetellä montaakaa asiaa. Vaikka moni asia on varmaan eri tavalla kuin siellä Suomessa. Mutta maassa maan tavalla on ollut ajatuksenani alusta alkaen. Ei minun tänne aikoinaan pakko ollut tulla, vaan tulin ihan omasta halustani.

Mielelläni otan vastaan hyviä ehdotuksia :).


Elsa myös ;).

21 kommenttia:

 1. Minulla alkoi elämä helpottaa, kun lopetin kahden maan keskinäisen vertailun. Toisessa maassa ollaan ja tehdään näin ja toisessa sitten näin. Molempi parempi. Jos on jotain tosi hassua ja pöljää, niin sitten valitaan fiksumpi malli.

  Sinulla on kiva ja mielenkiintoinen blogi ja olen ylen tyytyväinen tarjontaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Johanna! Ja mukavaa, etta sinakin ajattelet näin!

  VastaaPoista
 3. Minä en osaa sanoa, mitä haluaisin sun kirjoittavan. Oikeestaa näin on ihan hyvä, eli ihan normaalia elämää. Ehkä niistä lampaista ja niiden elämästä/hoidosta voisit kirjoittaa muutakin , kun vaan niiden viemisestä ja hakemisesta laitumelle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Amalia vinkista! Itselle tuo lampaitten hoito on niin arkea, ettei enaa ole osannut mistaan lammas-arjesta kirjoittaakaan. Olen tosin ollut kovin vahan lampaitten kanssa viime aikoina, kun meilla on isannan sairastelun vuoksi ollut pakko pitaa lomittajaa ja han on tehnyt lahes kaiken ilman avitteluja. Mutta otanpa kameran mukaan seuraavalle kerralle :).

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että olet noin hyvin sopeutunut uuteen kotimaahasi.
  Samoin kuin Amaliaa, niin minuakin kiinnostaa lampaanhoito ja eläimet yleensäkin. On mukava seurata Elsan ja Ebban touhuja. Kuvat lampaista ovat aina tervetulleita ja siitä ihmeellisestä keritsemisestä. Ei ymmärrä miten lampaan voi kuoria villoista niin nopeasti. :)
  Blogisi on ihan kiva, upeat avarat maisemat kiehtovat tämmöistä keskellä kylää asuvaa.

  VastaaPoista
 7. Minä en osaa ajatella että Norjassa olisi mitään kovin kummallista, siis kuvittelen kun en ole siellä koskaan käynyt, että se on aika lailla Suomen tapainen. Ihmiset kai sosiaalisempia? Saa siis kirjoittaa niistä kummallisuuksistakin. Minua kiinnostaa ne erilaisuudetkin, enkä nyt tarkoita mitään mansikka-mustikka -vertailua, siitä olen samaa mieltä kuin Johanna edellä.

  VastaaPoista
 8. Takk Monica og god bedring!

  Unelma, lampaista kirjoitellaan sitten lisaa :).

  Sirokko, norjalaiset ja suomalaiset ovat kovin samanmoisia. Mutta ehka norjalaiset ovat sosiaalisempia. Juttelimme juuri joulun aikaan tasta, kun meidan perheessa on taalla kaikkia muita pohjoismaalaisia mutta ei islantilaisia. Tulimme paatokseen, etta suomalaiset ovat melankolisia, ruotsalaiset arogantteja, tanskalaiset iloisia juhlijoita ja norjalaiset sosiaalisia ulkoiluihmisia ;). Tieda hanta sitten...

  VastaaPoista
 9. Tuula,jatka vaan samalla linjalla. Blogisi on mielenkiintoinen , kirjoitat paljon minuakin lähellä olevista asioista. Ja ne jotka eivät niin kiinteästi liity elinpiiriini tulevat tutummiksi.
  Uusia vuosia ja uusia postauksia toivotan täältä pohjoisesta.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Avletto eli samoilla linjoilla jatketaan :).

  VastaaPoista
 11. Minäkin luen blogiasi mielelläni, olipa siellä mitä tahansa. Enkä niin kaipaile maiden vertailuja vaan ihan tavallista elämää siellä.

  Hyvää kuluvaa vuotta!

  VastaaPoista
 12. Astele päivä kerrallaan jos mieleen tulee jotain niin kirjoita, jos kameraan tarttuu jotakin niin laita kuva kiertoon.
  Nou hätä ;)

  VastaaPoista
 13. Lukisin mielelläni mitä ruokaa siellä arkisin valmistetaan, mitkä ovat kauppojen ja virastojen aukioloajat, onko eläkeläisille järjestetty päivätoimintaa ym.
  Mitä maksaa maitolitra? Entä muut arkipäivän tuotteet?
  Asuntojen hinnoistakin olisi hyvä tietää. Entä lomamökkien vuokrat?

  Varmaan vanhoissa blogikirjoituksissa joistakin näistä asioista on jo kerrottukin?
  Piti vaan jotain toivoa, nyt on sitten toivottu. :)

  VastaaPoista
 14. mäkin luen joka päivä postauksesi - olen napannut sieltä monta hyvää reseptiä - viimeksi laskiaispullat!
  jatka vaan samaan tapaan - lyhyet kuulumiset ovat ihan ok ja elävästä elämästä omakohtaiset kokemukset -
  hannah

  VastaaPoista
 15. Mulle tuli yksi juttu mieleen! Minä olen täällä ihan uutispaitsiossa teidän kuninkaallisten suhteen. Jos siis on mukavia uutisia siltä suunnalta ja kauniita kuvia, niin mielelläni silmäilen! Meidän lehdissä joskus mainitaan Ruotsin kuninkaalliset, mutta tuskin koskaan Norjan.

  VastaaPoista
 16. Mäkin tykkään sun blogista just sellaisena kun se on.

  Ja ruokavinkkejä on aina kiva lukea, varsinkin jos sulla on jotain hyviä kasvisruokareseptejä, kun olen päättänyt pitää kaksi kasvisruokapäivää viikossa. Varsinkin jos tofusta sais jotenkin hyvää...

  VastaaPoista
 17. Hei.
  Eläimet kiinnostaa minuakin. Ne lampaat ja suloiset koirat. Maisemat ovat myös niin upeita. Olen aina kaivannut pohjoiseen, joten lumi ja pakkanen on lähellä sydäntä. Ja se aito elämä..

  VastaaPoista
 18. Pami, tavallista elamaa, sita taalla riittaakin ;).

  Ari, kiitos. Eihan nama minun kuvat mitaan taideteoksia ole, mutta itse luen mieluiten kuvallisia blogeja. Sinulla taas kuvat ovat taidetta!

  Rosina, kiitos vinkeista. Naista tulet kuulemaan tulevaisuudessa.

  Hannah, minakin tykkaan lukea suht lyhyita kuulumisia. Kiva kun sinakin tykkaat. Mukava kuulla, etta jotkut reseptitkin ovat kayttokelpoisia. En ole todellakaan mikaan keittion ihme.

  Johanna, olen joskus jotain kuninkaallisista kirjoittanutkin. Ovat kovin suosittuja taalla. Kuvia en voi oikein laittaa muuten kuin linkin kautta. taytyykin kuulostella mita sinne rintamalle kuuluu. Kiitos vinkista.

  Soile, kiitos. Ruokaohjeitten suhteen viittaan vastaukseeni Hannahille.

  Lumikissa, elaimista tulee juttua lisaa ;).

  VastaaPoista
 19. Kiva kuulla, etta jonain paivana ehka opin ajattelemaan noin. Etta taalla nain ja Suomessa toisin.
  Ma olen silla tasolla viela, etta joka paiva ihmettelen jotain taalla Norjassa. Ja viela kun pohjois-Norjassa ollaan (Lappi entuudestaan tuntematon minulle) niin ihmeteltavaa riittaa:)
  Kirjoita sitten siita hevosesta kun se tulee.. onhan se hevonen:)

  VastaaPoista
 20. Komppaan muita ja sanon, jatka samalla mukavalla elämäntäyteisellä linjallasi. Arjesta lukeminen mielyttää, mutta Johanna tuossa toisessa kommentissaan keksikin hyvän lisän jos haluat: kuninkaallisia ;O)

  Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
 21. Blogisi on kiva näin, ei siinä tarvitse suuntaa muuttaa, muuttuu koko blogi jos joku neuvoja antaa, ole oma itsesi ja jatka samaan tyyliin.
  Minä viihdyn täällä, jos olisi vaan enemmän aikaa, niin enemmänkin olisin ♥

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.