sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Horg lill ;)

Nyt on heppa papereineen kotona ja nimikin vaihtui eli hevostyttö on nimeltään Horg lill :).


Hakumatkalla oli mukana Maikin kummisetä, jolla on ollut hevonen ja joka on ollut enemmän tekemisissä hevosten kanssa. Hän on luvannut auttaa Maikkia (ja lähinnä isäntää) nyt näin alussa näissä hommissa.
Horg lill on pian yhdeksänvuotias kylmäveri ravuri, jota on  käytetty jonkin verran raveissa. Mutta sitä on lähinnä käytetty ratsastamiseen. Pitovaikeuksien vuoksi omistaja joutuu luopumaan siitä ja toivoi, että saisi käydä katsomassa sitä aina silloin tällöin.

Kuten jo taisin aikaisemmin kertoa, niin minulla on syvä kunnioitus tuollaisia suuria eläimiä kohtaan. Oikeastaan melkein pelkään lehmiäkin... Joten saa nahdä kuinka tässä käy. Tuleeko minusta ikinä sitä hevostyttöä, josta joskus Maikin ikäisenä haaveilin...

Olen jo tässä miettinyt, että pitääkö minun jäädä hoitovapaalle. Ebba saa pentuja viikon päästä, hevonen tarvitsee paljon huolenpitoa näin alussa uudessa kodissaan, kissasta on tullut läski ja sitä pitää alkaa varmaan juoksuttamaan ;D, Elsa ja Turk tuntevat olonsa vähän ylimääräisiksi kaiken tämän keskellä ja lampaatkin ovat nyt alkaneet kasvattamaan mahojaan. Mitä ihmettä minä teen!!! ;D

15 kommenttia:

 1. Voikohan hevosesta sanoa, että se on söötin näköinen. :)
  Voihan tytöistä niin sanoa!
  Ihailen minäkin hevosia, mutta en ole oikein päässyt niihin kunnolla tutustumaan, saati sitten hoitamaan.
  Hienoa, että otitte hevosen perheeseenne.

  VastaaPoista
 2. Onnea uuden perheenjäsenen kanssa,nätti on! ja pian on tulossa vielä lisääkin uusia perheenjäseniä,paljon hoitamista varmaankin. Tosi hienoa ,että heppatyttö löysi uuden kodin teidän luotanne:-)

  VastaaPoista
 3. No, siinähän se upea Uljas nyt on!!! Onnea uuden perheenjäsenen johdosta. Kerrohan ahkeraan Uljaan kuulumiset.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä teillä on koittamassa kiireiset ajat katraanne kanssa : ) Aivan ihanan hevosystävän, ystävällisen näköisen sellaisen, olette porukkanne jatkoksi saaneet. Annan sinulle neuvoksi, että vietä aikaa hevsoystävän kanssa kaikessa rauhassa niin paljon kuin ehdit, harjaile ja raputtele otsalta, säästä ja lautasilta. Tulet huomaamaan että näiden isojen ystävien sydän on täyttä kultaa <3Nimim. yli 20 vuotta sitten sydämensä hevsotelulle menettänyt " heppatyttö".

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon siitä se "heppatyttöys" alkaa se ei katso ikää. Itselläni on ollut hevosia ja olen bokseja talikoinut urakalla tosin vastalahjaksi sitten myös ratsastin paljon jopa kisasin.
  Sinulla tuntuu olevan henkinen talvikaaos nupullaan, lämmitä litra punkkua sekoita siihen runsaasti sokeria, nauti kera hyvän kirjan... aamulla olet kaaos vapaa ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä sulla on niin monta hyvää syytä, että jää vaan vapaalle. Etenkin tuo kissan juoksutus on erittäin tärkeää työtä :D

  Komee pollehan tuo on.

  VastaaPoista
 7. Ihana heppa. Minàkin pelkààn niità ja muitakin isoja elàimià. Tosi sòpòn vàriset nuo valjaat vai miksi niità sanotaankaan. Sulla on kovasti hommaa siellà sun pikku "lapsosten" kanssa, ettà hoitovapaa olisi varmasti tervetullut.....Tsemppià teidàn ihanaan arkeen :D

  VastaaPoista
 8. Hei, onnea uuden perheenjäsenen johdosta, suloinen on <3

  VastaaPoista
 9. Suloinen heppa! kyllä siihen kösittelyyn äkkiä tottuu. Nykyään meidänkin isäntä hoitelee tarvittaessa hevoshommia ja on kova niitä omenilla lahjomaan.

  VastaaPoista
 10. Lempeän näköinen tuo uusi perheenjäsen :)

  VastaaPoista
 11. Teillä on siellä kohta oma lastentarha, joten töitä tulee piisaamaan. Heppa on kyllä söötti,vaikka isokokoisena vähän pelkoa herättävä, kaipa siihenkin tottuu. Onnea!

  VastaaPoista
 12. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! Minä olen kauan jo haaveillut, että saisin ison kylmäverisen, pohjoisruotsalaisen vaikka. Nyt tyydyn omiin tammoihini, pieneen suomenhevoseen ja kipakkaan mutta kauniiseen lämminveriseen. Kyllä niilläkin joskus jotain pikkutöitä tehdään. :)
  Hevosesta saa parhaan ystävän maan päällä, ne oppivat vaikka mitä, myös niitä huonojakin asioita jos pääsevät ihmistä pompottamaan. Meillä hevoset osaavat leikkiä hippaa, potkia palloa, jne. :) Ihania karvakorvia, sanoo tämä ikuinen heppatyttö.

  VastaaPoista
 13. Onnittelut, kaunis hevonen.
  Teillä onkin siellä melkoisesti eläimiä, touhua riittää.
  Kiitos, kun kerrot meille eläimettömille, on mukav alukea juttujasi. Ebban pentuja jo täälläkin odotellaan. :)

  VastaaPoista
 14. Voi miten ihana silkkiturpa! <3

  Minä rakastan hevosia ja olen monta vuotta ratsastanutkin, mutta kun olen allerginen niin ei voi ottaa omaa eikä edes ruveta hoitajaksi. :( Täältä läheltä olisi saanut hepan "på fôr" ja ne sen takia kysyi minulta kun kävin sillä jonkin verran ratsastamassa (työkaverin ohjauksessa), mutta pakko oli sanoa ei. :(

  Tsemppiä ja voimia sinulle sen kasvavan eläinlauman keskelle! Kyllä sun pitäis ottaa joko hoitovapaata tai sitten saada hommiin joku eläinrakas "au-pair". ;)

  VastaaPoista
 15. Kaunis on nimi, oikein islantivaikutteinen ja kaunis on tyttö.
  Joo kyllä tuossa olis ainekset hoitovapaan hakemiseen :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.