torstai 9. syyskuuta 2010

Mielenkiintoinen kirja

Työkaverilta sain lainaan todella mielenkiintoisen kirjan:Kirjan on kirjoittanut ruotsalainen historioitsija, jolla on erityisen sujuva ja kaunis kirjoitustapa. Kirja kertoo Sofiasta, paimenen tyttärestä, joka syntyi 9kk Jeesuksen syntymän jälkeen. Sofia on erityisen lahjakas ja hänen elämäänsä seurataan Rooman valtakunnassa.

Olen ollut aivan kirjan lumoissa kaikista kiireistä huolimatta ja olen jo kohta kahlannut kirjan läpi. Voin suositella ainakin kaikille historiasta kiinnostuneille. Valitettavasti vain kirjaa ei ole kai käännetty suomeksi. Mutta ruotsia lukevilla on mahdollisuus siihen kyllä tutustua.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Itse ajattelin aloittaa ruotsin/norjankielisten kirjojen lukemisen hieman helpommasta päästä tosin. Vaikka sarjakuvakirjoista... :) Kirjastokortti on jo hankittuna Lillehammerin kirjastoon mutta mitään en ole ehtinyt käydä lainaamassa. Täytyy pian korjata asia!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia vinkistä. :) Tuo olisi varmasti sellainen kirja mistä tykkäisin. Olen vaan TOSI laiska lukemaan norjaksi. ;( Vähän "pilalle hemmoteltu" siinä mielessä että esim. Vesisaaressa lainasin aina suomenkielisiä kirjoja kirjastosta, siellä on aivan fantastinen suomalaisen kirjallisuuden osasto. Sittemmin olen saanut niin paljon kirjoja perinnöksi sekä lainaan, etten ole edes tarvinnut kirjastoa... mutta jospa aloittaisi sen norjankielisten kirjojen lukemisen vaikka NYT. :D (Olen tietysti jotain lukenut norjaksikin mutta harvoin.)

  Luin juuri Henning Mankellin romaanin Daisy Sisters, tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 3. Onpa janna kirjanaihe. Kylla talta aikakaudelta loytyy varmasti paljon mielenkiintoisia tarinoita. Osaisipa lukea norjaksi. Ei taida luonnistua.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kirjalta,oliskohan sitä englanniksi...

  VastaaPoista
 5. Mutta löytyykin ruotsiksi,jättebra!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.