maanantai 16. huhtikuuta 2012

Oikeudenkäynti alkoi

Tänään alkoi oikeudenkäynti, jossa päätetään millaisen tuomion tulee saamaan ihminen, joka teki terroriteot 22. heinäkuuta 2011.

Tätä päivää on täällä odotettu kauhunsekaisin mielin. Arvet, jos niitä on vielä edes ehtinyt tullakaan, revitään uudestaan auki. Monelle kauheat kokemukset tulevat uudestaan todeksi. Olen lukenut, että moni on toivonut, että terroristi olisi mieluummin ammuttu kiinniottotilanteessa.

Mutta Norja on demokraattinen valtio ja tekojen tekijä saa aivan normaalin oikeudenkäynnin. Ja ihan hyvä niin. Muuten tämä maa ei olisi demokraattinen.

Puolustusasianajajien työ on varmaan ollut monella tapaa raskas. Mutta jonkun on se työ tehtävä. Geir Lippestad oli kysynyt sairaanhoitajavaimoltaan, pystyykö hän ottamaan vastaan tämän työn. Vaimo oli sanonut, että jos murhaaja olisi tuotu sairaalaan hoidettavaksi, niin sairaalan henkilökunta olisi tehnyt työnsä joka tapauksessa. Jonkun on puolustettava oikeudessa murhaajaakin.

Oikeudenkäynti, johon on varattu aikaa 10 viikkoa, tulee varmaan vaikuttamaan elämään täällä joka päivä koko kevään ja alkukesän.

7 kommenttia:

 1. Täälläkin on lehdet täynnä uutisia tuosta tapauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ulomaiset tv-kanavat ovat edustettuina näinä viikkoina Oslossa.

   Poista
 2. Luin täkäläisestä lehdestä Brejvikin isän haastattelun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin vasta, että isä oli ajatellut paljon itsemurhaa tapauksen jalkekisinä viikkoina...

   Poista
 3. Tuo oli yksi järkyttävä rikos, jota en silloin osannut kuvitella mahdolliseksi, mutta se oli totta. 10 viikon aikana selviää, miten tuollainen ihminen tuntee ja ajattelee. On kovin outoa. Myötätuntoni surmattujen omaisille ja kaikille Norjan asukkaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaus on niin uskomaton, että on tavallaan vieläkin vaikeaa ymmärtää sen tapahtuneen täällä.

   Poista
 4. Todella kauhea tapahtuma. Ärsyttää kun täällä Suomessa kaikki uutistenlukijat lausuvat Breivikin nimen ´brrräiviik´ olisikohan kannattanut toimittajien kuunnella miten norjalaiset nimen lausuvat?

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.