torstai 5. huhtikuuta 2012

Kirja 3/2012

On ollut vähän hitaanlaista tämä lukeminen nyt alkuvuodesta. Tosin mulla on nyt ollut meneillään kaksi kirjaa. Toisen niistä sain luettua valmiiksi tänään.

Sue Monk Kidd: Bienes hemmelige liv (The secret life of bees) kertoo nuoresta tytöstä, joka karkaa mustaihoisen lastenhoitajansa kanssa väkivaltaisen isänsä luolta 60-luvun Amerikassa. Kirja kertoo äidinkaipuusta, rotuerottelusta, uskonnosta, ystävyydestä ... Todella mielenkiintoinen lukuelämys.

Kirjasta on tehty myös elokuva. Katsoin juuri äsken trailerin ja huomasin, että on aivan liian aikaista haaveilla elokuvan katsomisesta. Lukuelämyksen täytyy ensin tasaantua.


Kirjasta: Alle mennesker på jorden begår feil, Lily. Alle som en. Vi er menneskelige alle sammen. Moren din gjorde en forferdelig feil, men hun prøvde å rette det. God natt, sa jeg og rullet over på siden. Det finnes ingenting som er perfekt, sa August fra døren. Det finnes bare livet.

9 kommenttia:

 1. On varmasti lukemisen arvoinen kirja. Pitäisi itsekin ryhdistäytyä taas lukemaan, siis muutakin kuin vanhoja Akuja. ;D Kiitoksia siis vinkistä, ja hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Sängyn alla on kolme kirjaa kesken. Jotenkin en keväällä keskity lukemiseen. Kesälomalla ja juuri ennen joulua ovat mun sesonkia tässä lukuhommelissa!

  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Huoh, en ole lukenut mitään (siis kirjoja) tuon pienen syntymän jälkeen... :( Pitää ryhdistäytyä myös täällä, ennen luin ja paljon! Hyvää pääsiäistä (vielä kerran)!!

  VastaaPoista
 4. Minäkään en ole lukenut kaunokirjallisuutta aikoihin - muita kirjoja on tullut jonkin verran luettua. Tuo THK:n vanahat Aku Ankat saivat mielessäni inspiraation aikaan - taidan aloittaa niiden lukemisen:D

  VastaaPoista
 5. Onkohan tuota kirjaa suomennettu?

  VastaaPoista
 6. Unelma, yritin googlailla, vaan en löytänyt suomalaista nimeä kirjalle.

  VastaaPoista
 7. Tuula. Vaikuttaa minustakin lukemisen arvoiselta. Sitten THK: VANHAT AKUT OVAT HUIPPUJA. Tilannehan on niistä ajoista kun Kemissä oltiin Aku Ankkoja moraalittomana ja yhteiskunnalliseslta sanomaltaan epämääräisenä hapatuksena kieltämässä muuttunut JEE.

  Suuresti arvostamani kirjailijasuosikini Miina Supinenkin suosittelee Aku Ankkoja,mm. niiden nerokkaan yhteiskunnallisen sanoman vuoksi ;)
  Tässä synninpäästöstän siteeraus.

  "Toinen suosikki on Carl Barksin Aku Ankat. Nyt kun luen niitä uudestaan, tajuan kuinka suuri vaikuttaja Aku Ankka on ollut minunkin elämässäni. Ne ovat opettaneet niin paljon elämästä, maailmasta, työstä, kaupungista, maaseudusta, kapitalismista, modernista valtiosta, rohkeudesta ja seikkailumielestä. Barks on todella hyvä, ihan millä tahansa sarjakuvan tai tarinankerronnan mittarilla. Hänen sarjakuvissaan on loputtomasti vauhtia, huumoria ja ajatuksen vapautta. Niistä tulee aina hyvälle mielelle."
  www.sokeripala.blogspot.fi
  Tuon jälkeen uskallan reilusti tunnustaa innolla odottavani viikottaista kalssikkoa pojalle (19v) saapuvaa akua.

  VastaaPoista
 8. Unohtui sanoa, että Hyvää Pääsiäistä Tuula :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.