torstai 19. huhtikuuta 2012

"Mutta kyllä äiti tietää miten kaiken voi pelastaa." (Muumipeikko ja pyrstötähti)

Katsokaa mitä ihanaa löysin: Muumisitaatteja!

Muistan kun pojat olivat pieniä ja katsoivat Muumeja telkkarista tai filmeiltä. Ja minä mukana. Nuorempi pojista osasi lopulta filmit ulkoa, eikä olisi tarvinnut ääntä niissä ollenkaan. Vielä isompanakin, pikkusiskon synnyttyä, filmit kiinnostivat. Ja yhä edelleen katsomme Muumeja, jos niitä sattuu telkkarista tulemaan.

Maikki taas on oppinut paljon aivan ihmeellisiä sanontoja suomenkielisistä Muumifilmeistä. Varsinkin nuorempana hän käytti kieltä, jota hän ei missään tapauksessa olisi voinut oppia minulta ☺.

Muumimaailmassa Naantalissa olemme käyneet kolme kertaa. Tuommoisena perhepuistona se on minusta raikas ja erilainen paikka. Siellä viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Siihen on varmaan syynä ainakin meillä Muumien tuttuus. Kyllä äitikin mielellään ottaa halauksen Muumimammalta ☺.

Millainen suhde sinulla on Muumeihin?

Tässä yksi äiti tänä aamuna.

12 kommenttia:

 1. Onnea uudelle äidille ja kiitos linkistä ihaniin sitaatteihin - meilläkin puhuttiin eilen muumeista kun yksi opettajista oli Miriamin riemuksi tunnistanut Niiskuneidin hänen kynässään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkistä, rakastan noita sitaatteja!

  VastaaPoista
 3. Nyyti Nyytiäisellä on monia viisauksia. Se kirja on meidän perheen lemppari. "en melkein yhtään pelkää nyt kun olen kiukkuinen"

  VastaaPoista
 4. Kävin lukemassa noi sitaatit -kivoja olivat. Itse en jostain syystä ole päässyt muumibuumiin mukaan. Olen kyllä lukenut aikuisena muutamia muumikirjoja ja ne on ihan hyviä, mutta...Jos lapsen saan, niin muumeja tulee kotiin kyllä varmasti, ne pehmot on ihania.

  Mutta, ihania kuvia sinulla tuosta tuoreesta äidistä. Olen suhteellisen kauan viihtynyt noita kuvia katsellessa, kun aamulla huomasin. Rapsuta emää puolestani, jos siis se antaa tehdä sen.

  OP

  VastaaPoista
 5. Lapsena en muumeja lukenut. Nykyaan kylla, varsinkin
  kesaisin. Kiva lukea uudestaankin. Mies sanoo etta usein
  muistutan kiukkuista pikku Myyta.

  VastaaPoista
 6. Ihanat pennut;paljon onnea! Minulla taisi lapsena olla muumiverhot,ainakin joku sellainen muistikuva minulla on.Ja viime vuonnahan täällä kirjastossa oli muuminäyttely ja oli ihanaa kun Muumi ja Pikku Myy tulivat tänne Suomesta asti:)

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin pieniä nuo ihanat pennut!

  Mä en ennen ollut mikään Muumi fani, mutta kyllä mulla nykyään on muutama Muumimuki ja kulho.

  VastaaPoista
 8. Muumit kolahtivat minuun vasta aikuisella iällä. Ei niinkään edes ammattini tai omien lasten kautta, vaan puhtaasti siitä syystä, kun alkoi ymmärtämään sitä elämänviisautta mitä muumit ovat pullollaan. Kun kaiken maailman muumikrääsä putkahti maailmalle, olin aluksi harmistuksessa, mutta onpahan Suomea viety kunnolla kerrankin ulkomaille. Hyvä Tove, hyvä muumit !

  VastaaPoista
 9. Minulla on vähän outo suhde Muumeihin. Ollessani teini oli kaveriporukassani muutama filosofi, jotka siteerasivat Nuuskamuikkusta ja jopa ehkä näyttivätkin samalta. Minä taas fanitin näitä kavereita. Myöhemmin vanhin lapsistani piti Muumitarinoista ja hänelle niitä luettiin (80-luvun alkupuolella), mutta itse en niihin tarinoihin oikein saanut otetta. Taidan olla enempi Aku Ankka -ihmisiä:D

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on ollut käydä Muumimaassa lapsenlapsien kanssa. Ihania muistoja on jäänyt puolin ja toisin.

  VastaaPoista
 11. Suloinen kuva äidistä vauvoineen!
  Mä oon kattonu ekan kierroksen muumeja kun pikkusiskot oli pieniä.
  Toinen kierros on mennyt omien lasten kanssa. Tykkään!
  Muumimailmassa on käyty kerran. Tyttö tykkäs, pojat oli vähän kintaalla, Väskin seikkailusaari kolahti enemmän heille. Mukavia paikkoja molemmat, mun mielestä!

  VastaaPoista
 12. Meillä lapset ovat aina ihailleet Muumeja ja niitä on seurattu innolla tv:stä 90-luvulla, Muumimaailmassa on vierailtu lasten kanssa, kun he olivat pieniä sekä vanhemmat uudelleen pari vuotta sitten, kun tyttäremme oli kesätöissä Muumimaailmassa. Ja tänään ostin Mymmelin äiti -uutuus mukin.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.