lauantai 28. huhtikuuta 2012

Beibit ja mahantäytettä

Nää on jo näin isoja. Silmiä ei ole vielä tullut, mutta tulee varmaan pian, kun ovat jo kymmenen päivän ikäisiä.


Minä keittelen itselleni tämmöistä:


Siinä on tomaattimurskaa, sipulia ja linssejä. Mausteena  suolaa, valkosipulia ja pippuria. Aivan ihanaa ihan tuollaisenaankin tai sitten lisukkeena esim lohelle. Joskus vaihdan linssit kikherneisiin.

Täällä paistaa aurinko, mutta tuulee kovasti. Jos jaksaisin, niin olisin ulkona laittelemassa paikkoja kuntoon. No, pitää minun sinne kohta lähteä joka tapauksessa hevosaitaa siirtämään. Eihän täällä maatilalla koskaan työtöntä päivää näe.

10 kommenttia:

 1. Ihania pikkuhauvoja.Ja tuon tapaista tein tässä viikolla,mutta käytin litteitä vihreitä papuja,joita nyt on toreilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla pavuilla minunkin joskus.

   Poista
 2. Ovatpa pikku hauvelit taas kasvaneet ja kaikki näyttää olevan hyvin.

  Keittoasi olisi mukava maistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumman nopeasti ne eläinlapset kasvavat.

   Poista
 3. Joko ne syntyi? ihanat palleroiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä jo 11 päivän ikäisiä :).

   Poista
 4. Onpas sööttejä pentuja:)Keittolinjoilla ja hieman samantyylisellä mennään täälläkin. Ihan pussi Miso keittoa jatkettuna tomaattimurskalla katkaravuilla, simpukoilla ja lohi-pallas paloilla. Tomaatti on niin monikäyttöinen. Minusta norjalaiset syövät aika vähän keittoja. Laatikoita ei nimeksikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaattihan on niin terveellistä ja varsinkin keitettynä. Aloitin muuten ottamaan nyt tässä terveysintoilussani traniakin ;).

   Poista
 5. Hei! Oletkin ensimmäinen Norjan suomalainen bloggaaja, jonka olen bongannut. Kiva kuulla kuulumisia sieltäkin suunnalta! Itse asiassa olen tulossa ensikerran Norjaan elokuussa leireilyn merkeissä :) Leiripaikka on jossakin Oslon lähellä, ei kuitenkaan Utöyan saari, vaikka sama järjestö onkin kyseessä. Ei siellä pystyisi varmaan olemaan itsekään, nousisi vaan kaikki karmivat ajatukset pintaan. :(

  Miten siellä Norjassa muuten näyttää elämä asettuneen raiteilleen tuon tapahtuman jälkeen ? Näyttää siltä, että uutisissa revitellään kyseisellä oikeudenkäynnillä liiankin kanssa, niin että syyllinen saa halumansa: julkisuutta julkisuuden perään. :( Vankimielisairaalaan hänet pitäisi laittaa, ilman mitään mielenterveystutkimuksia. Olisi hänelle oikein.

  Oih, kevennetään aihetta hieman. Koiranpennut ovat lutuisia! Itse en ole suurensuuri eläinystävä, mutta kaikki eläinvauvat nostavat jonkinlaisen herkkyysrefleksin pintaan. Heh. Soppa näyttää lämmittävältä. Taidanpa itsekin tehdä jonkin keiton illalla, on täälläkin nimittäin sen verran kylmää, sateista ja tuulista (ei mitenkään yllättävää tällä saarella). Suomessa on kuulemani mukaan hellettä, voihan kateus. Mutta mukavaa vappua ja kevättä sinne Norjaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meita "norjalaisiahan" on täällä paljon. Oikeassa sinupalkissa on ihan lista monista meistä :). Tervetuloa vaan lukijaksi!

   Kyllä kesän tapahtumat edelleen vaikuttavat. Tämä oikeudenkäynti veti haavat auki ja tämä kevät ja alkukesä tulee olemaan varmasti vaikea monelle. Toivottavasti tekiä saa ansioittensa mukaisen tuomion. Oli se sitten vankilassa tai mielisairaalassa.

   Minusta on tullut kovin eläinrakas täällä. Meillähän on kaikenlaista nelijalkaista perheessä :).

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.