Vaaleamman ja pehmeän leivän ystävälle löysin jostain tämmöisen leipäohjeen, jonka tosin muunnin vähän omanlaiseksi.
2 kananmunaa
100g philadelfiajuustoa
1dl creme fraichea
0,5 dl kermaa
Nämä sekoitat ensin sekaisin ja siihen lisäät:
125g jauhettuja siemeniä/pähkinöitä (minä käytin auringonkukkaa, pellavaa ja mantelia)
1,5 rkl fiberhusk
1 tl leivinjauhetta
puoli tl suolaa
Minä levitin taikinan leivinpaperille. Voi siitä varmaan tehdä sämpylöitäkin eli kasoja leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Leikkasin pizzaleikkurilla lämpimänä paloiksi.
mitä on fiberhusk? Mistä sitö löytää, kaupoista siis?
VastaaPoistaSasaliini, mina etsin sita aikani ja sitten loysin oman kylan kaupasta. Pieni keltainen pussi. Psyllium on kuulemma ihan samaa tavaraa, sanoi joku. Luulen, etta Suomessa saa varmaan isommista marketeista. Leivonta-osastolla.
VastaaPoistaKiitos! Etsin jostain käsiini.
VastaaPoistaPs. Mukava blogi sinulla.
Heippa vielä, tulin lukijaksesi. Lisäsin sut myös mun sivuille, joten saatat sitä kautta saada vieraita. :)
VastaaPoistaTervetuloa joukkoon Sasaliini!
VastaaPoistaHeippa!
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä nämä leipäsi! Taidan kokeilla joku päivä.
Fiberhusk on tuotenimi ja sama asia kuin psyllium. Psylliumia/Fiberhuskia löytää Suomessa ruokakaupoista yleensä gluteenittomien tuotteiden yhteydestä. Niitä on useamman näköistä ja kokoista (yleensä) pussia. Mausteiden luona saattaa löytää pienessä maustepurkissa (kalliimpaa kuin isommat 300-500 g:n pussit) psyllium-nimellä, yleensä ksantaanin vierestä (joka on gluteenittomaan leivontaan suunniteltu).
Voinhan lisätä blogisi etusivulleni lukemieni karppiblogien joukkoon?
Hiidenuhma, tervetuloa lukijaksi! Ja kylla saat laittaa blogini listallesi ;). Kiitos fiberhusk informaatiosta!
VastaaPoistaBling - blogisi on esillä omassani ;)
VastaaPoista