maanantai 7. maaliskuuta 2011

Vielä Oslosta

Kisakaupunki Oslo oli valmistautunut kisavieraisiin esimerkiksi näillä jääpatsailla, joita oli Karl Johanin linnan päässä, palkintojenjakopaikan lähellä. Patsaitten takana oli pieniä myyntikojuja, joista sai ostaa kaikenlaista turistikrääsää ja ruokaa. Alueella oli myös ravintoloita.
"Spikersuppan"  alueella sijaitseva luistelurata oli ahkerassa käytössä.


Palkintojenjakopaikalla sai pitkin päivää seurata suurilta näytöiltä kisoja ja ihailla  valonäytöstä ja kuunnella musiikkia.
Alueella liikkui myös suomalaisia ja heidät tunnisti tietysti helposti Suomen lipuista ja muusta Suomi rekvisiitasta. Kun en ollut oikein seurannut kisoja, niin juttelinkin pitkään erään seurueen kanssa suomalaisten menestyksestä. Oli mukavaa rupatella suomea muidenkin kuin omien lasten kanssa :).

Seuraava reissu Osloon onkin jo kuukauden kuluttua, kun vietän viisikymppisiä. Tarkoitus oli lähteä kyllä ihan muualle niita juhlimaan, mutta Oslo on ihan hyvä vaihtoehto juhlinnalle. Tärkeintä minulle päivässä on, että saan viettää sen lasteni kanssa.

6 kommenttia:

 1. Komeita nuo jääpatsaat. Sääliksi käy että katoavat.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut jo etukäteen pyöreistä vuosista. :-)

  VastaaPoista
 3. Etukäteisvarmistusonnittelut myös täältä Suomen Hälvänmutkasta!

  Muistan omasta "puolivälin" syntymäpäivästäni onnittelukortit, joihin oli oikein kullattuna präntätty ko. numero.
  Seuraavana aamuna korjasin kortit kiireesti pois näkösältä ja laitoin ne alimmaisiksi johonkin loodaan ;)
  Kullatut numerot näyttivät minusta SUUREMMALTA kuin olisi kuulunut ja kummooseksi oloni krupissani tunsin :)
  Nykyään haluankin vain onnittelukortteja ilman numeroita!!!

  VastaaPoista
 4. Varmaan mahtava tunnelma Oslossa kisojen aikaan! Itseltäni kisat menivät hieman ohi, töissä niitä jotkut katsoivat netin kautta mutta oli sen verran kiire että en ehtinyt liittyä kahvinjuojien seuraan... :) Ihmettelinkin jo hetken että mihin olit kadonnut kun postauksia tuleen yleensä tiiviimpään tahtiin mutta lomille siis! :)

  VastaaPoista
 5. Kaikkein eniten tuolla Oslosssa olisi huvittanut käydä tuolla hienolla kentällä luistelemassa. Varsinkin jos siellä olisi ollut rusettiluisteluiltoja musiikin kera.
  Tuula, onnittelut etukäteen.

  VastaaPoista
 6. Upeita lumiveistoksia, jotkut ne osaavat!

  Olen muuten käynyt Oslossa kerran ja yövyin siellä yhden yön matkalla Stavangeriin. Otin runsaasti kuvia silloisella filmikamerallani. Mutta arvaa mitä - kamerassa ei ollut filmiä!!! Et arvaakaan, miten otti pannuun kun havaitsin asian :D

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.