torstai 10. maaliskuuta 2011

Ajankäytön suunnittelu?

Mihin tämä aika menee? Minusta tuntuu, etten koskaan ehdi mitään.

Talo näyttää kuin pommin jäljiltä, en ehdi/viitsi/jaksa siivota ikinä enää. Tänä(kin) aamuna meinasin myöhästyä töistä, vaikka olen aina aikaisemmin ollut joka paikassa 15min etuajassa. Aika töistä kotiintulon ja seuraavan aamun välissä tuntuu sumulta, mitä minä teinkään illalla?

Olen edelleen jatkanut noin parilla vapaapäivällä kuukaudessa. Mutta sen sijaan, että ottaisin palkatonta virkavapaata, olen ottanut pois ylitöitä, joita edelleen tulee noin 15 tuntia kuukaudessa. Näin elo ei tunnu aivan mahdottomalta.

Mutta ongelmani on, että saan kamalan vähän mitään aikaiseksi. Aika vaan menee ... johonkin.

Onko kenelläkään vinkkejä ajankäytön hallintaan? Mitä tekisin, ettei elämä tuntuisi tälläiselta?


(Kevättä odotellessa ihana auringonlasku viime vuodelta.)

7 kommenttia:

 1. Kuule minulta et kylla apua saa ongelmaasi, mutta myotatuntoa kumminkin. Ihan sama juttu taalla. Ja minulla ei ole edes lapsia passattavana, ja tyopaivani on periaatteessa 7 tuntia, vaikka viime aikoina onkin vahan venahtanyt.

  VastaaPoista
 2. Assistentti, joka hoitaisi kaikki turhanpäiväiset pikkuasiat, olisi ihan kiva - ainakin minulla olisi viime aikoina ollut käyttöä sellaiselle ;) Mutta ihan vakavasti ottaen, tuntuu siltä, että kaikki aika, jonka voisi käyttää olennaisten asioiden tekemiseen ja rentoutumiseen, menee puhtaan pyykin kaappeihin laittamiseen, ketsupin pyyhkimiseen keittiön pöydältä tms. Eli nyt ei minullakaan taida olla mitään patenttiratkaisua tähän ongelmaan, valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Pitäisi ottaa se torjantai siihen torstain ja perjantain väliin:)

  VastaaPoista
 4. Saman asian kanssa painin. Aikaa sellaiselle olemiselle ja rauhoittumiselle ei oikeastaan jää. Jos istun hetkeksi kirjan kanssa jonnekin, niin jo on huono omatunto kun tietää että moni homma on tekemättä. Pieniä aikasyöppöjä ilmaantuu sieltä täältä ja niiden kanssa sitten ährätessä aikaa tuhraantuu. Ei kai tämä koskaan helpota. Lomatkin kun tuppaavat olemaan aika suorituspainoisia.

  VastaaPoista
 5. anomorchy, ei min ullakaan enaa ole kuin yksi lapsi kotona ja hankin aika omatoiminen. Vaan aika ei tunnu enaa riittavan mihinkaan. Olisikohan syyna ika ja hitaus...

  Heli, olen alkanut ajattelemaan, jos saisin yhden ihmisen siivoamaan tanne kunnolla ainakin alakerran ensi viikonlopun jalkeen, kun koiranpentu poistuu taalta sotkemasta...

  Tirriliisa, ;D. Olen samaa mielta!

  Johanna, pitaisi paasta eroon niista aikasyopoista. Olen vahentanyt tietokoneella istumista jonkin verran.

  VastaaPoista
 6. Kaipaan tuplavuorokautta, mutta luulen, että se vain vauhdittaisi minua.

  Voisiko tämä olla ikäkysymys, sillä ennen tunsin saaneeni paljon aikaiseksi ja iso talo oli joka perjantai kuin siivoojan jäljiltä ja herkullinen ateria oli muhimassa uunissa, viinipullo avattu ja kynttilät sytytetty.

  Nyt vain luen yöt, kirjoitan aamupäivät ja iltapäivät haahuilen lumipuutarhassa keksien virikkeitä koiravanhuksellemme. Kakis kertaa viikossa lämmitän leivarin ja pyykikone käy kuin meillä asuisivat lapset vielä kotona. Olen pyytänyt siivoojaa, mutta silloin mieheni vain katsoo minua silleen oudosti ja vinoon;-) Monella ystävälläni on siivooja.

  Lumityöt tietysti ja suvella iso puutarha, mutta enää ei tunu siltä, että paikat olisivat kunnossa.

  Kun nyt olen hokenut jonkun aikaa, että en enää jaksa siivota tätä isoa taloa ja että turhaudun tähän, kun elämän tärkeät tunnit valuvat pölyjen pyyhkimiseen, niin yllätys, yllätys: Minun ei enää ikinä tqarvitse imuroida! Lumimies imuroi. Hän hankki keskuspölynimuriimme jopa rikkaimurin eli sillä hän siivoaa pari kertaa viikossa Hänen Majestettiinsa vuoteet sekä sohvan, jota Kuningatar myös käyttää. Viikonloppuna on iso imurointi eli tänään. Nyt vielä ne pölyt...huoh.

  Ajattelin käydä varmuuden vuoksi yksityislääkärilläni mittauttamassa kaikki arvoni...fyysinen selitys muuttasi luovan saamattomuuden hyväskytyksi elimistön rappioksi.

  VastaaPoista
 7. Muuta Kirkenesiin:) Taalla ei kiiretta ole.
  Ei vaan. Kylla teilla taitaa noi lemmikkielaimet syøda niin ison osan vapaa-ajasta etta muuhun ei sitten aikaa jaa.
  Mulla ihmeellinen ongelma taalla. Valilla oikeesti olo, etta ei mitaan tekemista. Se on ihan tervetta. Mutta siis vahan eri kun elamani viela vuosi sitten ruuhkaSuomeessa:)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.