Olin tänään töissä viiteen. Isäntä oli jo ajoissa lähtenyt kokousreissulle ja tulisi kamalan myöhään kotiin. Näin olisi vielä töitten jälkeen hommana tallien siistiminen ja hevosten sisäänsaattaminen. Koirien ruokinta ja ulkoilu odottivat myös tekijäänsä. Lampaat hoitaisi lomittajapoika.
Ajoin töistä suoraan kyläkaupalle ja mielessäni toivoin kovasti, että heillä olisi siellä kerran aikaisemminkin ostamiani päivällistarpeita. Ja ta-daa, olihan siellä:
Niinpä, norjalainen päivällinen voi olla näinkin helppo: pannukakkuja eli lättyjä! Ja mikäpäs sen helpompaa kuin valmiiksipaistetut letut. Nämä ovat muuten oikein herkullisia, ihan kotonatehtyjen makuisia. Mikroon vaan koko paketti lämpiämään ja siinäpä ruokaa nälkäisille.
No, kääräisin minä kasan perunoita folioon ja ihan illaksi on sitten vielä uuniperunoita täytteillä. Jos jaksan valvoa niin kauan... Työpäivä "mahdottomine" tehtävineen vei näin perjantaina ne viimeisetkin mehut ja luulen sängyn kutsuvan kauan ennenkuin isäntä palaa kokouksestaan.
Oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua teillekin!
EDIT. Jaksoin odottaa uuniperunoitten valmistumista ja maistellakin.
Täytin omani maissilla, voilla, ranskanperunamausteella, juustoraasteella ja rømmellä (kermaviilin tapainen juttu). Nam!
Jälkiruuaksi oli laivatuliaisia ;D
Järkyttyneenä luin Japanin maanjäristyksestä tämän jutun alun kirjoitettuani. Olen seurannut netistä asiaa. Nyt alkoi uutiset telkkarissa.
Ihanaa! Täältä Tanskastakin löytyy noita valmiiksi paistettuja pannukakkuja tai lättyjä. Helppoja ja hyviä. Tehty ilman sokeria, joten voi täyttää suolaisella tai makealla, halusta riippuen.
VastaaPoistaPäivi, noissakaan ei taida olla ainakaan kauheasti sokeria. Pitaisikin loytaa joku kiva tayteohje ja tehda taytettyja lettuja. Kiitos vinkista!
VastaaPoistaRanskassa olen nàhnyt noita valmiita lettuja. Ovat kyllà kàtevià!
VastaaPoistaVarmaankin hyvää!En ole lettuja syönyt varmaan muutamaan vuoteen.Japanin uutiset olivat aika järkyttäviä tosiaankin,ja nyt vielä kun räjähti ydinreaktorissa.
VastaaPoista